Elon Musk stelt altijd deze sollicitatievraag om leugenaars te spotten

Chelsy Vanlerberghe-10 juni 2024 om 09:16

Elon Musk kan een leugenaar van een kilometer afstand ruiken dankzij één bepaalde vraag die hij aan iedereen stelt tijdens een sollicitatiegesprek.

Met zijn baanbrekende werk aan elektrische auto's, ruimtemissies en hersenchips, is het niet gek dat Elon Musk zijn eigen bullshit-detector heeft.

Hij heeft een manier bedacht om te checken of iemand te vertrouwen is. Deze methode werkt trouwens ook voor een eerste date.

De rijke zakenman legde uit: "Mijn sollicitatievragen zijn altijd hetzelfde. Ik zeg: vertel me het verhaal van je leven en de beslissingen die je onderweg hebt genomen en waarom je ze hebt genomen. En vertel me over een paar van de moeilijkste problemen waaraan je hebt gewerkt en hoe je ze hebt opgelost."

Je zou kunnen denken dat kandidaten het perfecte antwoord op deze vraag al hebben ingestudeerd, maar volgens Musk is dit hoe hij het kaf van het koren scheidt, tussen tijdverspillers en degenen die het sollicitatieproces serieus nemen. Hij zei dat de meeste mensen niet diep op een onderwerp in kunnen gaan als ze een verhaal verzinnen of iets van iemand anders overnemen.

Hij vraagt dus diep door. "De mensen die echt het probleem hebben opgelost, weten precies hoe ze het hebben gedaan. Ze kennen de kleine details. De mensen die doen alsof ze het probleem hebben opgelost, kunnen misschien een beetje meepraten, maar lopen dan vast."

Lady Gaga komt deze week met nieuwe muziek

Karen Luiken-22 oktober 2024 om 06:42

Lady Gaga blijft haar fans verrassen. Nadat ze een paar weken geleden haar ‘Joker’-album ‘Harlequin’ uitbracht, komt ze later deze week met nóg meer nieuwe muziek.

Terwijl het ‘Harlequin’-album nog volop ontdekt wordt door fans, is Lady Gaga alweer bezig met de komst met haar volgende plaat. In februari brengt ze, zoals eerder al werd aangekondigd, haar zevende album uit. En één nummer daarvan verschijnt deze week al.

Fans zijn er deze week zelf achter gekomen dat het liedje 'Disease' heet. Vanaf aanstaande vrijdag is de song te beluisteren.

Liam Payne had drugs in lichaam bij overlijden

Karen Luiken-22 oktober 2024 om 06:34

Liam Payne had meerdere soorten drugs in zijn lichaam toen hij afgelopen woensdag overleed na een val van een balkon bij een hotel in Argentinië. Dat blijkt volgens ABC News uit toxicologisch onderzoek.

In het lichaam van Liam zijn cocaïne, roze cocaïne, crack en een kalmeringsmiddel aangetroffen. Volgens bronnen lag er in zijn hotelkamer een pijpje om de drugs mee te kunnen roken.

Het vermoeden dat Liam verdovende middelen zou hebben gebruikt vlak voor de fatale val, was er al. Een hotelmedewerker van het hotel waar Liam sliep, had de hulpdiensten gebeld vanwege een ‘agressieve man die mogelijk onder invloed was van drugs of alcohol’.

Ontdek meer