Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

26-jarige man overleden bij festival Defqon

Karen Luiken-29 juni 2024 om 14:37- Foto:

Photo by Mat Napo on Unsplash

Een festivalbezoeker is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden bij het hardstylefeest Defqon.1 in het Nederlandse plaatsje Biddinghuizen. Verschillende media melden dat het om een 26-jarige man gaat.

De man werd rond 02.00 uur onwel en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Eenmaal daar bleek dat hulp niet meer mocht baten; het slachtoffer overleed.

Het is niet bekend wat de precieze doodsoorzaak is. De politie zegt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat, maar sluit een misdrijf uit.

Oost-Vlaanderen verbiedt smartphones voor eerstejaars

Chelsy Vanlerberghe-27 juni 2024 om 11:07

Zit jij soms tijdens de pauzes eindeloos te scrollen op je gsm? Als je in de eerste graad van een provinciale school in Oost-Vlaanderen zit, mag dat binnenkort niet meer. De provincie Oost-Vlaanderen voert vanaf 1 september een smartphoneverbod in voor de eerste graad van het secundair onderwijs, dat meldt VRT Nws. Leerlingen moeten hun telefoons 's ochtends inleveren en krijgen ze pas aan het einde van de dag terug. In de tweede en derde graad is het gebruik van smartphones alleen verboden in de klas.

Dit initiatief sluit aan bij een groeiende trend waarbij steeds meer scholen smartphones weren, zowel in de les als op de speelplaats.

“Ook wij maken ons zorgen over de effecten van het smartphonegebruik op het mentaal welbevinden en het concentratievermogen van onze jongeren. We vonden het daarom nodig om deze stap te zetten in al onze provinciale scholen voor secundair onderwijs", liet eerste gedeputeerde Kurt Moens weten aan VRT Nws.

Het verbod geldt enkel in de eerste graad, omdat daar de grootste problemen werden vastgesteld.

Ontdek meer