Halsey zingt over gevecht met ziekte in nieuw nummer

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 01:18

Halsey onthulde in een Instagrambericht dat ze al jaren in het geheim tegen een ziekte vecht. Welke ziekte het precies is, blijft onduidelijk, maar haar post suggereert leukemie en lupus. Tegelijkertijd deelt de zangeres een nieuwe single waarin ze een inkijkje geeft in haar gezondheidsproblemen.

"Lang verhaal kort, ik heb geluk dat ik nog leef," schrijft ze op Instagram. "Kort verhaal lang, ik heb een album geschreven. Het begint met The End." Met 'The End' verwijst ze naar haar nieuwste single, waarin ze haar gezondheidsreis beschrijft.

"Every couple of years now, a doctor says I'm sick, pulls out a brand new bag of tricks and then they lay it on me.
And at first, it was my brain, then a skeleton in pain and I don't like to complain, but I'm saying sorry", zingt Halsey.

Hoewel Halsey geen exacte diagnose gaf, tagde ze The Leukemia & Lymphoma Society en de Lupus Research Alliance. Samen met de release van dit nummer doet Halsey donaties aan beide organisaties.

In het bericht deelt Halsey video's van zichzelf in verschillende fases van haar ziekte. In een eerste video zie je hoe ze over haar haar benen wrijft, duidelijk in pijn. "Ik voel me als een oude dame", zegt ze. "Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik mezelf nog twee jaar geef om ziek te zijn. Op mijn 30ste heb ik mijn wedergeboorte en ben ik niet meer ziek, zie ik er superhot uit en heb ik veel energie."

Halsey is altijd open geweest over haar gezondheidsproblemen. In 2016 deelde ze dat ze endometriose had, in 2022 vertelde ze dat ze ziek werd na de geboorte van haar zoon. Ze is ook gediagnosticeerd met het Ehlers-Danlos-syndroom, het syndroom van Sjögren, mestcelactivatiesyndroom (MCAS) en posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom.

Opnames laatste seizoen 'Handmaid's Tale' van start

Karen Luiken-07 september 2024 om 13:16

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar het zesde seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’ komt eindelijk dichterbij. Via Instagram wordt bekendgemaakt dat de opnames van het slotstuk van de serie van start zijn gegaan én dat we het eindresultaat in het voorjaar van 2025 kunnen verwachten.

“Raad eens wie er terug is?”, staat er bij een foto van Elisabeth Moss geschreven. Zij speelt al jaren June Osborne, het hoofdpersonage van ‘The Handmaid’s Tale’, en zal ook in het nieuwe seizoen weer te zien zijn. “De productie van het laatste seizoen is eindelijk van start gegaan. ‘The Handmaid’s Tale’ keert in het voorjaar van 2025 terug.”

Het zesde seizoen, dat helaas ook het laatste seizoen zal zijn, had er eigenlijk allang moeten zijn. De komst ervan werd in 2022 al aangekondigd en de opnames zouden in 2023 van start gaan, maar vanwege de grote staking in Hollywood ging dat plan helaas niet door.

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) gevonden in Thailand

Karen Luiken-07 september 2024 om 13:04- Foto:

Photo by Marco J Haenssgen on Unsplash

Een vakantie is voor een 28-jarige toeriste uit België geëindigd in een verschrikkelijke nachtmerrie. De jonge vrouw was op vakantie in Thailand, maar werd sinds vrijdag vermist. Dit weekend is ze dood teruggevonden.

De vrouw verbleef in de provincie Mae Hong Son en werd voor het laatst op een fiets gezien bij haar verblijfplaats. Vrijdagochtend kreeg de politie een melding binnen over de verdwijning van de vrouw, waarna er met man en macht naar haar gezocht is. Vrijdagmiddag is haar fiets gevonden bij een waterval, maar van de toeriste ontbrak toen nog ieder spoor. De hulpdiensten zochten verder, maar moesten de zoektocht vanwege de zware regenval vrijdagavond staken.

Zaterdag zijn ze verder gaan zoeken en hebben ze het lichaam van de vrouw gevonden. Ze leefde toen niet meer. Hoewel het nog niet bekend is hoe ze om het leven is gekomen, lijkt er geen sprake te zijn van verdachte omstandigheden.

Ontdek meer