5 toffe studeerspots voor de blok in Gent

Ley De Pooter-30 mei 2024 om 13:06

Het is weer zo ver… De examens staan voor de deur en we blijven weer allemaal binnen (of zouden dat toch moeten) om te studeren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de blok iets aangenamer te maken. Zoals af en toe een wandeling maken, als pauze iets gaan drinken met vrienden of tussendoor wat sporten. Als je even je kamer en bureau beu bent, is het ook fijn om eens in een andere omgeving te studeren met een lekkere koffie en snack.

GOYA

Bij Goya vind je de perfecte cappuccino en heerlijke slow coffee, met een breed assortiment aan Direct Trade koffiesoorten. Geniet van homemade chipas, alfajores, empanadas en andere Argentijnse lekkernijen. Al deze producten worden met veel liefde en Argentijnse warmte bereid. Liefhebbers kunnen hier ook terecht voor Matcha, Chai Latte en Kombucha! Elke weekdag vanaf 8u open (behalve op maandag).

ADRES: Verlorenkost 5, 9000 Gent

BARISTA

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij Barista om koffie en huisgemaakt gebak. Ze streven naar een combinatie van gezond, biologisch en duurzaam. Aan de lange tafel bij het raam is het ideaal om je boek erbij te nemen of je laptop te gebruiken, met gratis WiFi. Daarnaast kun je ook een biologisch en artisanaal brood kopen om mee te nemen naar je kot. Elke weekdag open vanaf 9u.

ADRES: Hippoliet Lippensplein 25, 9000 Gent

ESTELLE

Estelle is een kleine, maar gezellige ontbijt- en lunchbar waar je kunt genieten van heerlijke koffie, ontbijt, soep, tartines en huisgemaakt gebak. Je bent elke weekdag welkom vanaf 8u! Er zijn ook veel take-away opties beschikbaar.

ADRES: Kunstlaan 30A, 9000 Gent

VIERNULVIER

Geen plaats meer in bibliotheek de Krook? Bij Kunstencentrum VIERNULVIER (ook wel gekend als ‘De Vooruit’) kan je naast allerlei culturele evenement ook naar het café voor een lekker hapje en drankje. Ze serveren alles met LEF: lokaal, ecologisch en/of fair trade. Gratis WiFi en stroom zijn beschikbaar, maar let op de laptopvrije zones (herkenbaar aan stickers op de tafels). VIERNULVIER is open vanaf 11u, ideaal om 's middags op het terras te zonnen.

ADRES: Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

KOFFEINE

Geen gebrek aan caffeïne bij Koffeine aan de Sint-Baafskathedraal. Hier geniet je van de rust zonder ver uit het centrum te gaan. Cinnamon lovers kunnen smullen van heerlijke cinnamon buns met een kop koffie. Daarnaast zijn er andere zoetigheden zoals huisgemaakte wortelcake, bananenbrood en stukjes taart. Op de bovenste verdieping kun je rustig zitten en gebruikmaken van de snelle WiFi. Koffeine is doorheen de week open vanaf 8u30.

ADRES: Lange Kruisstraat 6, 9000 Gent

Seks met een goede vriend(in)...

Simon Smetryns-01 juli 2024 om 17:04

Kobe trok naar WET N WILD in Antwerpen, de zomer-TD van studentenclubs VADA, Transfusia en Brabo.

Wat zijn de ingrediënten voor een wilde avond? En waar worden de Antwerpse studenten 'wet and wild' van? Is een wilde nacht met een vriend of vriendin een no go?

McDonald's lanceert zomerse salade

Karen Luiken-01 juli 2024 om 14:19

Burgers en friet? Hartstikke lekker, maar tijdens de hete zomerdagen heb je ook wel eens zin in een frisse salade. McDonald’s weet dat als geen ander en komt nu met een nieuwe toevoeging: de Chicken Salad Honey Mustard.

De Chicken Salad Honey Mustard bestaat uit sappige kerstomaten, gefrituurde uitjes, frisse koolslamix, knapperige salademix en twee malse stukken kipfilet in een licht gekruid en krokant jasje. Dit alles afgewerkt met een heerlijke honing-mosterd dressing.

De salade is vanaf nu verkrijgbaar in alle Belgische McDonald’s-restaurants.

Ontdek meer