Dokter stelt mannen gerust over 'scheve' penissen

Chelsy Vanlerberghe-29 mei 2024 om 08:17- Foto:

by Mike Dorner via Unsplash

Als je je zorgen maakt over een scheve penis, kan Dr. Chun Tang je misschien geruststellen. We horen al van jongs af aan dat mensen in alle vormen en maten komen. Dus als jouw lijf er anders uitziet dan dat van je vrienden, is dat helemaal oké.

Veel mannen maken zich in stilte zorgen over een scheve penis, maar praten er moeilijk over met hun huisarts of partner. Toch is het goed om dit te doen als het je dwarszit. Gelukkig heeft Dr. Chun Tang wat geruststellende woorden. In een gesprek met The Sun legde hij uit dat een 'gekromde' penis meestal normaal is.

"Net als andere lichaamsdelen kan de penis verschillende vormen hebben. Een beetje kromming is vaak gewoon onderdeel van je anatomie", legt hij uit.

Andere oorzaken kunnen ook een rol spelen, zoals een afwijking in de tunica, de weefsellaag die je penis bedekt. "De tunica albuginea is de vezelige laag rond het erectiele weefsel. Als dit weefsel ongelijk verdeeld is, kan de penis krommen," legt hij uit. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door heftige seks.

Een kromme penis kan ook veroorzaakt worden door de ziekte van Peyronie. Dit herken je vaak aan pijn en een harde knobbel in de schacht. Een lichte kromming is normaal, maar ga zeker naar de dokter als hij zeer scheef staat, plotseling ontstaat, of problemen veroorzaakt als je seks hebt.

De ziekte van Peyronie treft meestal mannen boven de 40, maar kan op elke leeftijd voorkomen. Symptomen zijn onder andere een verdikte plek of harde knobbel in de schacht, kromming en verlies van lengte of omtrek.

Dr. Tang legt uit: "De ziekte van Peyronie wordt veroorzaakt door littekenweefsel dat zich in de penis vormt en kan leiden tot kromming bij erecties." Behandelingsopties variëren van medicijnen en chirurgie tot andere interventies.

Kortom, als je penis iets naar één kant afwijkt, is het waarschijnlijk niets om je zorgen over te maken - maar let op eventuele symptomen of veranderingen die kunnen optreden en ga naar de dokter zodat medische professionals het kunnen controleren.

Door deze 3 belangrijke bereik je je beste orgasme

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 07:32

Orgasmes zijn niet alleen lekker, ze hebben ook fysieke en mentale voordelen. Toch is het voor velen niet zo makkelijk er eentje te bereiken.

Volgens de National Library of Medicine is ongeveer de helft van de vrouwen niet tevreden over hoe vaak ze klaarkomen, en 10% tot 15% heeft nog nooit een orgasme gehad. Bij mannen ligt dit lager, tussen de 5% en 10%, maar dat zijn nog steeds miljoenen mensen die problemen hebben met klaarkomen of onzeker zijn als hun partner niet klaarkomt.

Hoewel iedereen anders is, zijn er volgens onderzoek en experts drie belangrijke factoren die je helpen klaarkomen.

1. De juiste stimulatie

Wat is goede stimulatie? Dokter Laurie Mintz, seksexpert en auteur van "Becoming Cliterate", zegt dat het gaat om een combinatie van druk en ritme. De juiste druk op erotische zones, zoals de clitoris, penis of oren, bouwt seksuele opwinding op en zorgt uiteindelijk voor de noodzakelijke spiersamentrekkingen.

Vibrators kunnen helpen om het juiste plekje te vinden en het juiste ritme te krijgen. Hierdoor kan je je zo intens focussen dat je bijna in een trance raakt, wat helpt om een orgasme te bereiken, volgens een studie in Socioaffective Neuroscience & Psychology.

2. Mindfulness

Mindfulness betekent dat je geest en lichaam op hetzelfde moment op dezelfde plek zijn, legt de seksuologe uit. Vaak zijn we tijdens seks te veel in ons hoofd: "Hoe zie ik eruit? Doe ik het goed?" Dat helpt niet.

Probeer meditatie of yoga om mindfulness te oefenen, of zet muziek op tijdens de seks. Je kunt mindfulness ook in je dagelijks leven oefenen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen. Focus je op de sensaties en breng je aandacht terug als je afgeleid raakt. Dit kun je later toepassen in de slaapkamer.

3. Communicatie

Praat met je partner over wat je fijn vindt. Volgens Dokter Mintz hebben koppels die praten over hun behoeften tijdens seks veel meer kans op een orgasme. Je partner kan niet weten wat je wilt, als je het niet zegt. Niemand kan gedachten lezen, dus communicatie is essentieel. Gebruik geluiden om je partner te sturen, maar geef ook verbaal aan wat je fijn vindt.

Experts geven antwoord op meest gestelde vraag over masturbatie

Chelsy Vanlerberghe-10 juni 2024 om 04:19- Foto:

Deon Black via Unsplash

Er heerst veel discussie over of het oké is om te masturberen als je een relatie hebt, met veel verdeelde meningen hierover. Experts geven nu een antwoord op de vraag.

In een relatie is het net zo belangrijk om open te communiceren over masturberen als over wie de afwas doet. Masturberen kan soms gemakkelijker lijken dan seks initiëren, maar experts zijn het erover eens dat dit niet de norm zou moeten zijn.

Seksueel verlangen verschilt vaak tussen partners, wat betekent dat je verschillende ideeën kunt hebben over hoe vaak je seks zou moeten hebben. Als je een hoog libido hebt en maar wekelijks seks hebt, kan masturberen je juist helpen om aan die verlangens te voldoen.

John Mayer, niet de artiest, maar klinisch psycholoog, vindt matige masturbatie normaal en gelooft dat het zelfs relaties kan versterken. Het wordt vaak gezien als zelfzorg, met voordelen zoals stressverlichting en een beter zelfbeeld.

Volgens seksuoloog Emily Morse vergroot masturberen het zelfvertrouwen, vermindert het stress en helpt het bij een goede nachtrust.

Dat gezegd zijnde, is communicatie binnen de relatie van cruciaal belang. Als een partner zich er ongemakkelijk bij voelt, is het belangrijk om hier open over te zijn en te praten. Dit kan helpen om eventuele misverstanden of onzekerheden aan te kaarten en een gevoel van begrip en respect te bevorderen.

Het is ook van belang dat masturbatie de intimiteit met de partner niet in de weg staat. Als masturbatie leidt tot verminderde interesse in seks met je partner, kan dit een teken zijn dat er onderliggende problemen zijn die moeten worden aangepakt.

Daarom benadrukken experts het belang van open communicatie en wederzijds begrip binnen de relatie. Dus, kort samengevat: praat erover, respecteer elkaars grenzen en behoeften, en werk samen aan een relatie die zowel sexy als gezond is.

Ontdek meer