Deze 'red flag' kan je sollicitatiegesprek meteen verpesten

Chelsy Vanlerberghe-27 mei 2024 om 09:03

Als je binnenkort een sollicitatiegesprek op de planning hebt staan, take notes. Een CEO van een recruitmentbureau heeft aangegeven dat er één grote fout is die mensen vaak maken tijdens sollicitaties.

William Vanderbloemen, de CEO van Vanderbloemen Search Group heeft al meer dan 30.000 kandidaten geïnterviewd voor een sollicitatiegesprek. In een gesprek met CNBC laat hij weten dat te laten komen zonder iets te laten weten echt een slechte indruk nalaat.

Voor sommige bedrijven is dat een dealbreaker, tenzij je een heel goede reden hebt. Maar er is te laat komen en dan is er dit.

"Het verbaast me altijd hoeveel mensen zelfs maar twee minuten te laat komen voor een interview met een verse kop koffie in hun hand", vertelde Vanderbloemen aan CNBC.

"Punctualiteit is de eerste test om te zien of je de baan serieus neemt en betrouwbaar bent, volgens hem. "Als je een afspraak maakt met iemand, maak je een afspraak. Als je ervoor kiest die afspraak te breken, gaan mensen twijfelen aan je integriteit en betrouwbaarheid."

Maar te laat komen is niet de enige red flag: de CEO houdt er ook niet van als kandidaten te vroeg komen. Volgens hem kan het ongemakkelijk zijn wanneer iemand al 20 minuten te vroeg komt.

"Als ik midden in een ander gesprek zit of even pauze heb tussen afspraken, is het niet handig als iemand al 15-20 minuten voor ons gesprek zit te wachten. Het kan ervoor zorgen dat de interviewer zich ongemakkelijk of gehaast voelt", zei hij.

Volgens de CEO is de beste tijd om aan te komen vijf minuten van tevoren.

"Sollicitatiegesprekken kunnen stressvol zijn, maar het gaat een stuk beter als je goed voorbereid bent. Op tijd komen is de eerste stap om te laten zien dat je er klaar voor bent," legde hij uit.

TAGMAG zkt. stagiairs

Chelsy Vanlerberghe-14 augustus 2024 om 12:00

Ben jij klaar om je passie voor online content om te zetten in concrete ervaring? TAGMAG is op zoek naar energieke stagiaires die ons team willen versterken tijdens het schooljaar 2024-2025.

Bij ons draait alles om ons motto: Fun & Friendship, en die vibe brengen we dagelijks tot leven in onze online content – van nieuws en series tot podcasts en korte video’s.

Bij TAGMAG geloven we dat jonge mensen barsten van enthousiasme en frisse ideeën en dat is precies wat we nodig hebben! We bieden stages aan in verschillende domeinen zoals sales, marketing, journalistiek, communicatie en videomontage. Maar het mooie is dat je bij ons niet in een hokje wordt gestopt: je krijgt de kans om van alles wat te leren en op die manier je talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Een stage bij TAGMAG is jouw eerste echte kennismaking met de bedrijfswereld en een unieke kans om door te groeien in een omgeving die jong talent waardeert. Je zult meewerken aan het creëren van content voor onze website en sociale mediakanalen, brainstormen over nieuwe ideeën, en bijdragen aan de planning en uitvoering van onze digitale campagnes. Je komt terecht in een klein maar enthousiast team dat staat te popelen om jou te verwelkomen!

Wat zoeken we?

  • Je volgt een opleiding in een relevante richting, zoals journalistiek, communicatiemanagement, mediastudies, bedrijfsmanagement, eventmanagement, marketing, advertising, etc.

  • Je hebt een passie voor digitale media en bent actief op platformen zoals Instagram, TikTok en YouTube.

  • Je bent creatief, zelfstandig en kunt goed omgaan met deadlines.

  • Je schrijft foutloos Nederlands en hebt een goede beheersing van het Engels.

  • Je kunt snel en vlot scripts schrijven voor interviews en campagnes.

  • Je denkt mee over creatieve invalshoeken en nieuwe ideeën.

  • Je ondersteunt het team bij producties en evenementen.

  • Je hebt een proactieve houding en kunt goed samenwerken binnen een team.

  • Je hebt oog voor detail en kunt nauwkeurig werken, zelfs onder druk.

  • Je denkt creatief mee over nieuwe salesstrategieën en marketingcampagnes.

  • Kennis van tools zoals Canva, Adobe Creative Suite of videobewerkingsprogramma's is een pluspunt.

  • Je bent flexibel en kan elke dag naar ons kantoor in Gent komen.

Geen zorgen als je niet alles in deze lijst perfect kunt afvinken; we beschouwen deze lijst als een leidraad om te zien waar jouw sterkte ligt en waar je je verder kunt ontwikkelen.

Ben jij klaar om jouw stempel te drukken op het grootste jongerenplatform in Vlaanderen? Stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar stage@tagmag.be en vermeld daarbij je studierichting, de periode waarin je stage zou lopen en waarom jij vindt dat je perfect bij TAGMAG past.

Wat doe jij als je thuiskomt van een lange school- of werkdag?

Simon Smetryns-01 augustus 2024 om 14:19

Simon ging aan de festivalgangers van Sfink Festival vragen hoe het zit met hun work-life balance.

Heb je genoeg vrije tijd? Liever op school of kantoor, of liever thuis? Liever altijd te vroeg, of altijd te laat? In de EU heb je recht op een evenwicht tussen werk en privéleven, zodat je voor je jezelf kunt zorgen terwijl je toch blijft (aan je carrière) werken.

Wil je meer weten over hoe de EU deze rechten waarborgt? Check deze link.

Ontdek meer