Zeker vier doden na instorten cocktailbar op Mallorca

Karen Luiken-24 mei 2024 om 07:28- Foto:

Photo by Mat Napo on Unsplash

Bij een ongeluk in een cocktailbar op het Spaanse eiland Mallorca zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Het terras van de horecazaak stortte in.

Het gebeurde donderdag rond 20.30 uur bij cocktailbar Medusa Beach in de badplaats Playa de Palma. Door nog onbekende oorzaak stortte het terras op de eerste verdieping in, daarna begaf ook de begane grond het. Gasten kwamen daardoor onder het puin in de kelder van het pand terecht.

Zeker vier mensen overleefden het niet. Het gaat om een vrouw die in de cocktailbar werkte, een man uit Senegal en twee jonge meisjes die op vakantie waren. Meer dan twintig mensen raakten gewond, waarvan er zeven ernstig aan toe zijn. Sommige gasten van de horecazaak zitten nog vast onder het puin.

Ga jij laat naar bed? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Karen Luiken-18 juni 2024 om 14:33- Foto:

Photo by Andisheh A on Unsplash

Je hebt twee typen mensen: de één ligt het liefst zo vroeg mogelijk in de veren, de ander is een nachtbraker. Als jij bij het laatste kamp hoort, hebben we helaas slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat het slecht voor je gezondheid kan zijn om laat naar bed te gaan.

Een studie van Imperial College London concludeert dat ochtendmensen minder vaak psychische klachten hebben dan avondmensen. Specifieker: mensen die vóór 01.00 uur naar bed gaan, zijn over het algemeen mentaal gezonder en hebben minder vaak last van mentale, gedrags- en neurologische ontwikkelingsstoornissen, depressie of angststoornissen.

De studie, die gepubliceerd werd in Psychiatry Research, is volgens Medical News Today uitgevoerd onder bijna 74.000 mensen, waarvan 56 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 63,5 jaar en de gemiddelde nachtrust was zeven uur per dagelijkse slaapcyclus.

Natte week met (heel) veel regen verwacht

Karen Luiken-17 juni 2024 om 06:17- Foto:

Photo by Max on Unsplash

Zomer in aantocht? Nee, nog steeds niet. Het wordt deze week wederom een natte bedoeling. VRT meldt dat we de komende dagen een maandhoeveelheid aan neerslag kunnen verwachten.

Deze week kan er zo’n 70 liter water per vierkante meter vallen. Dinsdag en donderdag worden de natste dagen met felle buien en veel regen op sommige dagen, maar ook maandag en vrijdag blijft het nat. Volgens Binnenlandse Zaken is er zelfs risico op een storm of wateroverlast.

Blijft het de komende tijd zo slecht? Hopelijk niet. Hoe het er nu uitziet, maken de vele regenwolken volgende week hoogstwaarschijnlijk plaats voor meer zon en gaan de temperaturen een tikkeltje omhoog.

Ontdek meer