TikTok experimenteert met video's van 60 minuten

Chelsy Vanlerberghe-17 mei 2024 om 07:56- Foto:

Solen Feyissa via Unsplash

Kijken we binnenkort series op TikTok? TikTok test een nieuwe functie uit waarbij gebruikers video's van 60 minuten kunnen uploaden. Dat meldt TechCrunch.

De nieuwe functie is voorlopig nog niet voor iedereen beschikbaar. Een kleine groep gebruikers in bepaalde markten kan het uitproberen, en TikTok heeft nog geen plannen om dit breed uit te rollen.

TikTok begon ooit met video's van slechts 15 seconden, maar ze hebben die limiet de afgelopen jaren steeds verder verhoogd. Hoewel TikTok groot werd door korte video's, zetten ze nu in op langere content om de concurrentie met YouTube aan te gaan.

Veel creators willen meer tijd voor dingen zoals kookdemo's, beauty tutorials, educatieve content en sketches. Met video's van 60 minuten hoopt TikTok dat creators hun content zowel op YouTube als op TikTok gaan delen, wat de concurrentie met YouTube nog verder opvoert.

De langere tijdslimiet opent ook de deur voor nieuwe soorten content op TikTok, zoals volledige afleveringen van series. Vorig jaar maakte Peacock bijvoorbeeld de eerste aflevering van 'Killing It' gratis beschikbaar op TikTok, opgesplitst in vijf delen. Met de nieuwe limiet zouden netwerken hele afleveringen kunnen uploaden zonder te hoeven splitsen. 'Tagmansion' binnenkort op TikTok, of niet?

Virale 'Who TF Did I Marry?'-serie op TikTok wordt tv-serie

Chelsy Vanlerberghe-05 september 2024 om 10:18

Als je de 52-delige 'Who TF Did I Marry?'-serie van Tareasa “Reesa Teesa” Johnson op TikTok leuk vond, heb je geluk! Het verhaal wordt ontwikkeld tot een televisieserie. Natasha Rothwell, bekend van haar rol als Belinda in 'The White Lotus', wordt de hoofdrolspeelster en producent.

Reesa Teesa, die bekend werd door haar 52-delige TikTok-serie kan niet wachten om de show tot leven te brengen liet ze weten op Instagram.

De serie, die meer dan acht uur aan video's beslaat en bijna een half miljard keer is bekeken, onthult hoe Johnson ontdekte dat haar ex-man Legion over zijn leven loog. Elk deel van de serie laat zien hoe Legion’s leugens over zijn baan, financiën en criminele verleden haar leven hebben beïnvloed.

Tijdens hun huwelijk, dat begon tijdens de pandemie, bleek Legion niet alleen te liegen over zijn baan en financiële situatie, maar ook over het volgen van cursussen en het betalen van een begrafenis voor iemand die nog leefde. Deze onthullingen hebben haar mentaal zwaar getroffen, vooral na een miskraam die ze alleen moest doorstaan omdat Legion zogenaamd op een zakelijke bijeenkomst was.

Johnson vertelde dat ze pas na zes maanden huwelijk ontdekte wie Legion echt was, wat uiteindelijk leidde tot haar beslissing om te scheiden. Ze gaf aan dat de situatie haar mentaal zwaar viel en dat ze therapie zocht om te herstellen. Ondertussen heeft haar ex-man zijn kant van het verhaal gedeeld op YouTube, waar hij haar beschuldigt van ontrouw en ontkent financiële problemen te hebben gehad.

Addison Rae dropt nieuwe single

Chelsy Vanlerberghe-12 augustus 2024 om 09:37

Addison Rae heeft een nieuwe single gedropt: 'Diet Pepsi'. Het is haar eerste solotrack in een jaar en meteen ook haar debuut bij haar nieuwe label Columbia Records.

Ze trakteert haar fans ook meteen op een videoclip: volledig in zwart-wit, cruiset Addison in een old-school auto met 'Pretty Little Liars'-acteur Drew Van Acker aan haar zijde.

Addison is al een tijdje een internetfenomeen: ze brak door op TikTok in 2019 met haar dansvideo’s en lanceerde haar muziekcarrière in 2021 met 'Obsessed'. Sindsdien heeft ze haar acteerdebuut gemaakt op Netflix in "He’s All That" en vorig jaar schitterde ze nog in de horrorfilm 'Thanksgiving'.

Ontdek meer