Come a casa wordt groener met haar nieuwste plantaardige lasagne

Chelsy Vanlerberghe-05 april 2024 om 15:44

Come a casa zet een grote stap op vlak van duurzaamheid. Ze lanceren namelijk een 100% plantaardige lasagne bolognese, die even lekker én betaalbaar zou zijn als haar klassieke lasagne bolognaise. Bovendien is het nieuwe gerecht verpakt met 85% minder plastic.

Met deze gloednieuwe lasagne wil Come a casa niet alleen vegans aanspreken, maar ook een veel breder publiek. Onderzoek wijst namelijk uit dat maar liefst 64% van de Belgische consumenten vleesconsumptie proberen te verminderen. Waarom? Voor het milieu, hun gezondheid en het welzijn van dieren. Alleen, ze staan voor een uitdaging: hoe bereid je makkelijk een gerecht zonder vlees én zonder compromis op smaak? Come a casa wil hier hèt antwoord op bieden.

Bovendien wil Come a casa de drempel voor duurzaam consumeren verlagen. Door de lasagne bij de lancering aan te bieden voor een vergelijkbare prijs als de klassieke en geliefde lasagne bolognese van het merk, wilt ze duurzame consumptie een natuurlijke keuze maken.

Nutella krijgt vegan-variant

Karen Luiken-08 juni 2024 om 07:24

Veganisten, opgelet. Binnenkort kunnen ook jullie genieten van een boterham met Nutella. Het Italiaanse merk Ferrero, moederbedrijf van Nutella, komt met een vegan-variant van de overheerlijke chocoladepasta.

De veganistische pasta bevat dezelfde ingrediënten als de normale variant en smaakt dus net zo fantastisch. Enige verschil is dat het melkpoeder is vervangen door een plantaardig alternatief, waardoor het broodbeleg niet alleen voor veganisten geschikt is, maar ook voor mensen met een lactose-intolerantie.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet, maar er zit wel een piepklein addertje onder het gras. De vegan Nutella zal in eerste instantie alleen in Italië verkrijgbaar zijn. We weten niet of (en wanneer) het broodsmeersel naar België komt.

Nieuwe zomerbar opent in het stadion van KAA Gent

Chelsy Vanlerberghe-07 juni 2024 om 09:00

Van een heerlijke cocktail genieten vlak naast de heilige grasmat waar de Buffalo's spelen? Het kan! Het gloednieuwe 'Bar Pelouse' in het stadion van KAA Gent is waarschijnlijk de origineelste zomerbar van Gent. V

Het is een unieke pop-up in de Planet Group Arena met een terras naast het veld waar je terecht kunt voor een smakelijke lunch, verrukkelijke apero tapas of chille after work.

"Met Bar Pelouse bieden we een unieke ervaring en zetten we de deuren van ons stadion ook in het tussenseizoen open voor zowel voetballiefhebbers als levensgenieters, van jong tot oud", aldus Tom Vandenbulcke, communicatiemanager bij KAA Gent.

De bar opent zijn deuren op 10 juni. Het is elke weekdag open tussen 11u30 en 14u voor een lunch, en van maandag tot donderdag zijn de deuren geopend van 17u tot 23u.

Ontdek meer