Studie onthult: ventileren vermindert woede niet

Joyce Vander Auwera-03 april 2024 om 12:30- Foto:

Pexels: Keira Burton

In een wereld waar 'rage rooms' floreren en het vernielen van voorwerpen deel lijkt uit te maken van ontspannende therapie, komt er een verrassende wending uit een recent onderzoek: het uiten van woede helpt niet om je echt kalm te krijgen.

Jarenlang hebben we geleerd dat het uiten van onze opgekropte emoties, vooral woede, als een soort release werkt. Maar onderzoekers van de Ohio University hebben nu een bom gedropt door te beweren dat het uiten van woede eigenlijk tot meer boosheid kan leiden.

Het onderzoek, gebaseerd op een analyse van 154 studies over woede, wees uit dat het ventileren van woede weinig tot geen effect heeft. "Het is tijd om de mythe te doorbreken dat het afblazen van stoom de beste manier is om met woede om te gaan", zegt communicatiewetenschapper Brad Bushman.

Don't panic. Er is licht aan het einde van de tunnel. De sleutel tot het in toom houden van woede ligt in het verminderen van fysiologische opwinding. Dus in plaats van te schreeuwen of iets te slopen, blijken kalmerende activiteiten zoals yoga de ware sleutel te zijn tot het bedwingen van woede-uitbarstingen.

De volgende keer dat woede je overweldigt, zoek innerlijke rust in plaats van je toevlucht te nemen tot destructieve acties. Het is niet alleen beter voor jou, maar ook voor je omgeving.

In deze landen hebben mannen de grootste penis

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 12:40- Foto:

Deon Black via Unsplash

Daily Mail heeft een interactieve kaart gemaakt met de gemiddelde penislengte per land. Mannen in Ecuador zouden naar verluidt de grootste penissen ter wereld hebben, terwijl mannen in Cambodja de kleinste zouden hebben.

Ecuadoraanse mannen hebben volgens de gegevens een gemiddelde erecte lengte van 17,6 cm. Cambodjaanse mannen schijnen het met net 10 cm te moeten doen.

Nederland staat op de 9de plaats met 15,87 cm, gevolgd door Frankrijk op de 11de plaats met 15,74 cm en Italië op de 19de plaats met 15,35 cm. België haalde de top 20 niet en staat op de 33ste plaats in de lijst met een gemiddelde penislengte van 14,7 cm.

Als het aankomt op grootte, scoren de UK (13,1 cm) en de VS (13,5 cm) minder goed. Ze komen niet eens in de top 50 voor. Australië doet het iets beter op de 43e plek met 14,4 cm.

Benieuwd naar de andere landen? Je vindt alle cijfers hier.

Om erachter te komen welke landen de grootste penissen hebben, hebben Duitse onderzoekers meer dan 40 recente studies bekeken waarbij duizenden mannen betrokken waren. Ze hebben de gegevens van bijna 90 landen geanalyseerd en zorgvuldig gecontroleerd. Ze hebben geprobeerd studies te vermijden waarbij mannen hun eigen maat hebben opgegeven.

Met deze truc zal je crush non-stop aan je denken

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 10:43

Een nieuwe truc om je crush te veroveren gaat viraal op TikTok. Het wordt de 'cavoodle-methode' genoemd, en ja, dat verwijst naar het schattige hondenras.

Dus, wat hebben de hondjes en jouw crush met elkaar gemeen? Veel, volgens een TikTokker Pheveya.

In een TikTok met meer dan een miljoen views legt ze uit dat de cavoodle-methode ervoor zal zorgen dat je crush niet kan stoppen met aan je te denken. Het idee is simpel: praat non-stop over iets waar je van houdt, net zoals Pheveya dat doet met cavoodles.

“Hij begon me te associëren met cavoodles. Hij kon niet eens een cavoodle zien zonder aan mij te denken,” zegt ze over haar ex. Voordat ze samen waren, stuurde hij haar elke dag video's en foto's van de hondjes.

Nu ze uit elkaar zijn, kan hij haar niet ontlopen omdat hij elke keer als hij zo'n hond ziet aan haar denkt.

Het werkt niet alleen voor hondenliefhebbers. Een vriendin van Pheveya probeerde de truc uit met ramen noedels. Haar crush begon haar te associëren met ramen noedels, en telkens als hij ze in de winkel ziet, stuurt hij haar een berichtje.

Pheveya's datingtip? Blijf je favoriete onderwerp ter sprake brengen, net zolang je crush niet meer aan hetgeen kan denken zonder aan jou te denken.

Ontdek meer