Studie onthult: ventileren vermindert woede niet

Joyce Vander Auwera-03 april 2024 om 12:30- Foto:

Pexels: Keira Burton

In een wereld waar 'rage rooms' floreren en het vernielen van voorwerpen deel lijkt uit te maken van ontspannende therapie, komt er een verrassende wending uit een recent onderzoek: het uiten van woede helpt niet om je echt kalm te krijgen.

Jarenlang hebben we geleerd dat het uiten van onze opgekropte emoties, vooral woede, als een soort release werkt. Maar onderzoekers van de Ohio University hebben nu een bom gedropt door te beweren dat het uiten van woede eigenlijk tot meer boosheid kan leiden.

Het onderzoek, gebaseerd op een analyse van 154 studies over woede, wees uit dat het ventileren van woede weinig tot geen effect heeft. "Het is tijd om de mythe te doorbreken dat het afblazen van stoom de beste manier is om met woede om te gaan", zegt communicatiewetenschapper Brad Bushman.

Don't panic. Er is licht aan het einde van de tunnel. De sleutel tot het in toom houden van woede ligt in het verminderen van fysiologische opwinding. Dus in plaats van te schreeuwen of iets te slopen, blijken kalmerende activiteiten zoals yoga de ware sleutel te zijn tot het bedwingen van woede-uitbarstingen.

De volgende keer dat woede je overweldigt, zoek innerlijke rust in plaats van je toevlucht te nemen tot destructieve acties. Het is niet alleen beter voor jou, maar ook voor je omgeving.

Cannabis verbetert orgasmes bij vrouwen: studie toont aan

Chelsy Vanlerberghe-19 juli 2024 om 17:20

Er is veel discussie rond het legaliseren van cannabis, maar hier is misschien wel een verrassende reden om het nog eens goed te overwegen. Een recente studie toont aan dat cannabis vrouwen kan helpen om veel makkelijker en vaker een orgasme te bereiken.

Een recente studie in het tijdschrift Sexual Medicine toont aan dat cannabis en andere THC-rijke producten vrouwen met seksuele problemen kunnen helpen bij het bereiken van een orgasme. Vrouwen die cannabis gebruikten vóór de seks met hun partner bereikten vaker en gemakkelijker een climax, en voelden zich over het algemeen meer tevreden met hun orgasmes.

Onderzoekster Suzanne Mulvehill, directeur van het Female Orgasm Research Institute en oprichter van het Women’s Cannabis Project, zegt dat dit onderzoek voor haar persoonlijk was. “Cannabis hielp mij mijn eigen orgasmeproblemen te overwinnen, iets waar ik meer dan 30 jaar mee worstelde. Dit inspireerde me om te onderzoeken of andere vrouwen ook baat hadden bij cannabis", vertelt ze.

In het onderzoek, waarbij meer dan 1.000 vrouwen werden bekeken, bleek dat vrouwen die cannabis gebruikten, hun frequentie van orgasmes met bijna 40% zagen stijgen. Ongeveer 89% van deze vrouwen kreeg vaker een orgasme met cannabis, tegenover 63% zonder. Ook steeg de tevredenheid van vrouwen met cannabis van 44% naar 86%, terwijl ontevredenheid flink daalde.

Hoewel cannabis niet een wondermiddel is en niet bij iedereen werkt, blijkt het voor veel vrouwen met orgasmeproblemen wel een hulpmiddel. Mulvehill hoopt in de toekomst een cannabis-gebaseerd medicijn te ontwikkelen voor dit probleem, als het goedgekeurd wordt in de VS.

5 tech-signalen dat je partner je bedriegt

Chelsy Vanlerberghe-19 juli 2024 om 16:30

Een radiopresentatrice die zich focust op tech en beveiliging heeft tips gedeeld over hoe je met de telefoon van je partner kunt ontdekken of je bedrogen wordt.

Radiopresentatrice Kim Komando legde uit dat de manier waarop iemand met hun telefoon omgaat en wat erop staat, je meer kan vertellen dan ze misschien willen prijsgeven. "Let goed op hoe ze met hun apparaten omgaan", zei Komando tegen de Daily Mail.

Ze gaf ook 5 signalen die zouden kunnen aanduiden dat je partner iets te verbergen heeft.

  1. Ze verbergen hun telefoon en meldingen: "Veel mensen draaien hun telefoon weg om hun privacy te beschermen, maar meestal verbergen ze hun telefoon niet voor hun partner. Hetzelfde geldt voor het schakelen tussen tabs in hun browser of het uitzetten van hun tablet", zegt de presentatrice. “Meldingen kunnen ook verraden dat iemand iets probeert te verbergen, dus het is gebruikelijk om ze uit te schakelen of te verbergen als je iets doet wat je niet wilt dat je partner ziet.”
  2. Ze gebruiken fake apps: Er zijn apps die eruitzien als iets heel anders, zoals Calculator Pro+, die cheaters gebruiken om hun ongepaste gesprekken te verbergen.
  3. Ze wissen te vaak hun geschiedenis: Wie dingen doet die niet oké zijn, probeert vaak alle sporen uit te wissen door hun geschiedenis regelmatig te wissen
  4. Ze hebben het altijd ‘druk met werk of school': Altijd bezig zijn kan een dekking zijn voor iets spicier. Sommige bedriegers gebruiken nep-google docs om informatie en communicatie te verbergen die ze niet willen dat ontdekt wordt. "Als je zo'n bestand opent, lijkt het eerste stuk op bedrijfsjargon of schoolwerk", legt ze uit. "Maar als je naar beneden scrolt, zie je het echte doel van het bestand. Online documenten zijn een handige manier om notities, foto’s en video’s met iemand anders te delen."
  5. Ze zijn altijd op dezelfde plek: Komando suggereerde ook om de locatiegeschiedenis van je partner te controleren om te zien of er één plek is die ze vaak bezoeken en die verdacht lijkt. Al lijkt dat voor ons een beetje toxic...

Ontdek meer