6 signalen dat je slecht bent in bed

Chelsy Vanlerberghe-29 maart 2024 om 17:15

Let’s talk about sex baby! Of eerder: let’s talk about bad sex! Want niemand wordt gelukkig van een wip waarvan je daarna denkt ‘was dit het nu?’ Dus hoe word je beter in bed? Simpel! Door deze 6 veelvoorkomende valkuilen te herkennen en aan te pakken.

1. Je bent onzeker

Zelfvertrouwen issues? Dat kan de fun tussen de lakens flink bederven. Om dit te verbeteren, is het belangrijk om te ontspannen en je te concentreren op wat wél goed gaat. Het creëren van een ontspannen sfeer met muziek kan hierbij helpen.

2. Je bent snel afgeleid

Het overkomt ons allemaal wel eens: je hebt seks met je lief of fuckbuddy, en opeens denk je aan wat je straks gaat eten. Wordt het spaghetti of pizza? Fuck, je bent helemaal uit het moment. Als dit iets is wat je vaak overkomt, is het een goed idee om eens wat mindfulness te proberen. Zodat je de volgende keer volledig in the zone bent.

3. Je durft niet over seks te praten

Wil je een killer seksleven? Dan is communication key. Je sekspartner kan je niet bevredigen als die niet weet wat je graag hebt. Openheid zal je seksleven verrijken. Toch moeite mee? Begin dan met sweet talk. Een complimentje hier, een flirty opmerking daar, en bam: je bent klaar om te delen wat je echt wilt. So, let’s talk en turn up the heat!

4. Je vindt je vaste routine saai

Je bent het beu om altijd dezelfde standjes te doen en daarom presteer je minder. Tijd om meer pit in je seksleven te steken. Probeer eens iets nieuws! Plan een sexy date, speel een rollenspel of doe het op een spannende plek. Spicy is sexy!

5. Je partner heeft er geen zin in

Als jij liever ’s ochtends seks hebt en je partner het liever ’s avonds heeft, dan kan dat tot problemen leiden in de slaapkamer. Probeer hier dan open over te communiceren. Respect en compromis maken seks leuk voor twee.

6. Je voelt de druk om te presteren

Bang om niet goed genoeg te zijn in bed? Dat kan er net voor zorgen dat je niet goed presteert. Dus be in the moment, en focus op wat goed voelt voor jou én je partner. Zo maak je seks relaxter en leuker voor allebei.

Waarom je best twee keer nadenkt voor je een AI-versie van jezelf laat maken

Chelsy Vanlerberghe-02 mei 2025 om 12:04

Het lijkt onschuldig: een schattige AI-action figure van jezelf laten genereren. Maar experts trekken aan de alarmbel. Wat deel je écht als je je gezicht uploadt?

Als je de afgelopen weken op Instagram of TikTok hebt gezeten, heb je ze ongetwijfeld al zien passeren: mensen die een AI-versie van zichzelf posten als mini-action figure. Laptopje in de hand, zonnebril op, cocktail erbij. Grappig? Ja. Veilig? Misschien niet.

Volgens Tom Vazdar, cybersecurityexpert aan het Open Institute of Technology, zit er veel meer info in zo’n beeld dan je denkt. “Wanneer je een foto uploadt, geef je niet enkel je gezicht prijs, maar ook metadata zoals waar en wanneer de foto genomen is, en zelfs wie er nog opstaat", zegt hij in Wired.

Daarbovenop verzamelt AI ook je gedrag: wat je typt, welke prompts je gebruikt, hoe vaak je iets doet. Die combinatie maakt het volgens Vazdar makkelijk om een heel profiel van je op te bouwen zonder dat je daar echt controle over hebt.

En da’s net het probleem. Volgens de expert verzamelen zulke trends tonnen verse, diverse gezichtsdata: een droom voor bedrijven die AI willen trainen. Maar wat als die data ooit anders gebruikt wordt? Denk maar even aan de aflevering 'Be Right Back' van Black Mirror.

Ook zorgwekkend: AI wordt steeds slimmer. En hoewel het grappig lijkt om ChatGPT een mini-versie van jezelf te laten maken, is het misschien toch beter om je gezicht (en je privacy) nog even offline te houden.

VUB breekt wereldrecord met alcoholvrije cantus

Chelsy Vanlerberghe-02 mei 2025 om 10:27

Cantus zonder kater? Aan de VUB kan het. Op dinsdagavond 29 april schreven 327 studenten geschiedenis met de grootste alcoholvrije cantus ooit – en dat is officieel een wereldrecord. Daarmee verbreken ze het vorige record van 270 deelnemers.

Geen pintjes, wel sfeer. De avond startte rond 17u met speeches van rector Jan Danckaert en ex-premier Alexander De Croo, en ging tot iets na 20u vol zang, verbondenheid en studentikoze vibes. Volgens studente Stefanie Mulder zat de sfeer zelfs beter dan bij de ‘gewone’ edities: “In vorige alcoholedities verliezen we een ritme na een half uur en nu blijft iedereen nog meezingen.”

De cantus maakt deel uit van het middelenbeleid van de VUB, dat studenten wil sensibiliseren rond alcohol en andere middelen. De universiteit werkte dat beleid uit samen met studenten, met als doel: een veilige omgeving waar gezonde keuzes vanzelfsprekend zijn.

“Studentikoos zijn hoeft niet per se met alcohol te gaan”, zegt Katia Smirnova, Coördinator Studentenleven. “We willen laten zien dat feesten zonder alcohol even leuk kan zijn, en tegelijk de drempel verlagen voor studenten die zich niet comfortabel voelen bij een typische cantus.”

Ontdek meer