Shotjes voor een twerksessie! (Student Welcome Kortrijk)

Simon Smetryns-14 oktober 2021 om 11:52

Simon Wauman trok naar de Student Welcome in Kortrijk en gaf shotjes Peterman jenever weg aan zij die een opdracht goed wisten te volbrengen.

Groot gebrek aan (betaalbare) studentenkamers

Karen Luiken-26 april 2022 om 06:11- Foto:

Photo by Yeo Khee on Unsplash

Het vinden van een kot wordt steeds lastiger voor studenten. Laat staan het vinden van een betaalbare studentenkamer. Reden genoeg voor de Vlaamse Vereniging van Studenten om aan de alarmbel te trekken. Dat meldt De Morgen.

Het gebrek aan studentenkamers wordt volgens de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) steeds erger en de prijzen van de koten die beschikbaar zijn, rijzen de pan uit. Tijd om daar verandering in te brengen, vindt de Vlaamse Vereniging van Studenten. Ze doet verschillende voorstellen aan de Vlaamse regering en vraagt onder meer om het ombouwen van lege panden tot studentenkamers, de bouw van student villages buiten het centrum of een Vlaams kotlabel.

“Het belangrijkste is dat er oplossingen komen”, zegt Julien De Wit, bestuurder sociale zaken voor VVS. “We kaarten dit probleem al jaren aan. Het is tijd dat er boter bij de vis komt.”

Waarom april hét moment is voor je studiekeuze!

Lola Obasuyi Van Acker-18 april 2022 om 06:00

De ontdekkingsfase van de verschillende studierichtingen ligt achter de rug en nu moet je beslissen wat en waar je gaat studeren. Maar hoe maak je die belangrijke keuze en waarom is de maand april zo’n mijlpaal?

1. Tegen april heb je jezelf beter leren kennen en weet je wat je wilt 🧐

Verder studeren betekent eindelijk kunnen studeren wat je interesseert, maar natuurlijk zullen er ook altijd vakken zijn die je minder graag doet. Stel jezelf enkele vragen: Wat doe ik graag op school? Welke vakken zou ik liefst van al skippen? Waar zie ik me later? Zo leer je waar je sterktes en zwaktes liggen.

Bovendien bestaan er heel wat hulpmiddelen en activiteiten om jou verder te helpen. Misschien ben je al naar een SID-IN beurs geweest of wellicht heb je al heel wat infobrochures in de bus gekregen. Infodagen zijn ook hét ideale moment om een goed beeld te krijgen van wat een studie precies inhoudt.

Praat zeker met mensen uit je omgeving, maar ook met (ex-)studenten, want zij zijn de echte experts en hebben tot voor kort in jouw schoenen gestaan! Kunnen je vrienden je niet per se wijzer maken? Doe dan zeker de studiekeuzetest van Odisee, de kortste test van Vlaanderen die je een zetje zal geven in de juiste richting.

2. April is dé maand om jezelf te informeren 🙋

April is dé maand van de infodagen. Zo’n momenten zijn ideaal om aan de hand van je interesses op zoek te gaan naar de perfecte studierichting. Het is een periode dat er heel wat activiteiten speciaal voor jou worden georganiseerd op de campussen, om je dat ene duwtje in de rug te geven.

Odisee Hogeschool organiseert op 23 april een infodag XL. Je maakt er kennis met de school en de verschillende opleidingen aan de hand van interactieve rondleidingen waar de focus zal liggen op workshops en praktijk. Bekijk hier alvast de video en kom te weten hoe het er bij Odisee aan toe gaat.

3. Ook in april kan je te raad bij experts 🤝

Gebruik de tijd die je nu hebt om alle opleidingen en scholen die je interesseren te vergelijken. De examens, je proclamatie en zomervakantie zullen al snel voor de deur staan en dan heb je echt geen zin om je met je studiekeuze bezig te houden – trust us. Lukt het je helemaal niet om een keuze te maken? Aarzel dan zeker niet om te praten met een studieadviseur van je favoriete hogeschool.

Bij Odisee hogeschool staan er meer dan 300 ambassadeurs voor je klaar die je kunnen helpen bij je studiekeuze. Heb je vragen, vuur ze op hen af via mail, Messenger, Instagram... Klik hier om een ambassadeur te contacteren.

Nog vragen? Kom dan zeker naar de Odisee Hogeschool infodag XL op 23 april en ontdek er alle opleidingen!

Ontdek meer