Harry Potter Store Gent opent tijdens Halloween!

Dieter Blarinckx-14 oktober 2021 om 06:15

Potterheads, deze is ein-de-lijk voor jullie! Na weken uitstel is het bijna zover: The Wizard Store Gent open haar deuren tijdens het weekend van Halloween. Dat maakte het team bekend via sociale media.

The Wizard Store is de eerste winkel in Gent die volledig in het teken staat van de Wizarding World van J.K. Rowling. Je kan er allerlei goodies, snacks, hebbedingetjes en props terugvinden van de 'Harry Potter'- en 'Fantastic Beasts'-franchises.

De magische opening staat dus gepland voor 30 en 31 oktober!

Jonatan Medart deze zomer te horen op MNM!

Dieter Blarinckx-23 juni 2022 om 15:50- Foto:

MNM

Groot nieuws uit het Vlaamse radiolandschap want deze zomer pakt MNM uit met bekende sidekicks voor DJ Wanne Synnave. Zo krijgt hij ook compagnie van o.a. Jonatan Medart!

Tijdens de zomervakantie zal Wanne iedere ochtend bekend volk over de vloer krijgen die samen met hem zullen presenteren.

“Pommelien Thijs, Celine Van Ouytsel, Jonatan Medart, Yemi Oduwale en Charlotte Sieben zullen afwisselend vroeg opstaan om jou bij je ontbijt te vergezellen. Tussen 6u en 9u zitten ze élke zomerochtend in jouw radio of MNM-app om het leukste zomernieuws tot bij jou thuis te brengen. Opstaan in de zomer was nog nooit zo leuk met deze toppers!”, klinkt het bij hun aankondiging.

Deze zomer dus iedere ochtend tussen 6 en 9 bij MNM!

MNM

E-steps vanaf volgende week verboden voor jongeren onder 16

Karen Luiken-23 juni 2022 om 05:28- Foto:

Photo by Vlad B on Unsplash

Vanaf volgende week worden er nieuwe verkeersregels voor e-steps ingevoerd. De gemotoriseerde stepjes worden verboden onder mensen die jonger zijn dan zestien jaar en zijn niet meer toegestaan op het voetpad. Dat heeft het kabinet van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet bekendgemaakt.

Omdat er regelmatig ongelukken of conflicten plaatsvinden tussen gebruikers van een e-step en voetgangers, is besloten om de regels rondom de stepjes strenger te maken. Jongeren die de leeftijd van zestien nog niet hebben bereikt, mogen vanaf vrijdag 1 juli op veel plekken geen gebruik meer maken van het voertuig. Ze mogen er alleen op rijden in (woon)erven, speelstraten en op wegen voor voetgangers, fietsers en ruiters.

Op het voetpad wordt de step verboden, gebruikers van e-steps moeten dezelfde regels hanteren als fietsers. Ook is het niet langer toegestaan om met twee personen op één stepje te rijden en komen er specifieke parkeerzones.

Ontdek meer