Speelgoed van Lego wordt genderneutraal

Karen Luiken-13 oktober 2021 om 13:46

Lego wil al zijn speelgoed genderneutraal maken. Genderstereotypen worden uit het aanbod verwijderd en alles moet straks geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes.

De aankondiging van de speelgoedmaker komt na een onderzoek, dat in opdracht van Lego werd gedaan. Daaruit bleek dat ouders en kinderen op het werkgebied nog steeds beïnvloed worden door genderstereotypes. Toen bijvoorbeeld werd gevraagd aan welk geslacht mensen dachten bij het beroep van een wetenschapper, kozen er veel voor de man.

Ook vertellen de resultaten van de studie dat meisjes graag met jongensspeelgoed spelen, maar dat de rollen in dit geval niet vaak omgedraaid zijn. Terwijl de meeste meisjes niets verkeerds zien in voetbal of jongens die ballet doen, voelde een kleiner deel van de mannelijke tegenstanders hetzelfde.

Lego wil hier verandering in brengen door zijn speelgoed genderneutraal te maken. De labels ‘voor jongens’ en ‘voor meisjes’ verdwijnen en ook zal het bedrijf een meer diverse reeks aan personages en rollen aan gaan bieden. “Zodat geen enkel kind het gevoel zou hebben dat ze niet welkom of vertegenwoordigd zijn.”

(Photo by Vlad Hilitanu on Unsplash)

De grootste LEGO set ooit: de Titanic!

Dieter Blarinckx-14 oktober 2021 om 06:31

All aboard! Want LEGO komt met een nieuw bouwpakket dat helemaal in het teken staat van de Titanic. Met zo’n lengte van 135 centimeter, en ook exact 9.090 stukjes, is deze replica van het befaamde schip ook officieel de grootste set ooit!

En ze gaan in detail, héél hard in detail! Van zelfs het ketelhuis tot de bekende eetzaal en zelfs de grote magnifieke trap die zich uitstrekt over maar liefst zes verdiepingen, deze replica laat je ieder geheim van de Titanic ontdekken!

“We hebben het wereldberoemde schip met uitzonderlijke precisie nagebouwd, op schaal 1:200. We hebben ons daarvoor gebaseerd op de originele blauwdrukken, van meer dan een eeuw oud. Door zo hard te focussen op de details hebben we een van onze meest uitdagende bouwervaringen ooit kunnen creëren”, klinkt het bij de designers van LEGO.

De set is te pre-orderen vanaf 1 november, of vanaf 8 november online te koop. Voor de ganse set betaal je zo’n 629,99 euro.

Check hieronder de zotte video:

Harry Potter Store Gent opent tijdens Halloween!

Dieter Blarinckx-14 oktober 2021 om 06:15

Potterheads, deze is ein-de-lijk voor jullie! Na weken uitstel is het bijna zover: The Wizard Store Gent open haar deuren tijdens het weekend van Halloween. Dat maakte het team bekend via sociale media.

The Wizard Store is de eerste winkel in Gent die volledig in het teken staat van de Wizarding World van J.K. Rowling. Je kan er allerlei goodies, snacks, hebbedingetjes en props terugvinden van de 'Harry Potter'- en 'Fantastic Beasts'-franchises.

De magische opening staat dus gepland voor 30 en 31 oktober!

Ontdek meer