Speelgoed van Lego wordt genderneutraal

Karen Luiken-13 oktober 2021 om 13:46

Lego wil al zijn speelgoed genderneutraal maken. Genderstereotypen worden uit het aanbod verwijderd en alles moet straks geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes.

De aankondiging van de speelgoedmaker komt na een onderzoek, dat in opdracht van Lego werd gedaan. Daaruit bleek dat ouders en kinderen op het werkgebied nog steeds beïnvloed worden door genderstereotypes. Toen bijvoorbeeld werd gevraagd aan welk geslacht mensen dachten bij het beroep van een wetenschapper, kozen er veel voor de man.

Ook vertellen de resultaten van de studie dat meisjes graag met jongensspeelgoed spelen, maar dat de rollen in dit geval niet vaak omgedraaid zijn. Terwijl de meeste meisjes niets verkeerds zien in voetbal of jongens die ballet doen, voelde een kleiner deel van de mannelijke tegenstanders hetzelfde.

Lego wil hier verandering in brengen door zijn speelgoed genderneutraal te maken. De labels ‘voor jongens’ en ‘voor meisjes’ verdwijnen en ook zal het bedrijf een meer diverse reeks aan personages en rollen aan gaan bieden. “Zodat geen enkel kind het gevoel zou hebben dat ze niet welkom of vertegenwoordigd zijn.”

(Photo by Vlad Hilitanu on Unsplash)

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer