Zo maak je de koekjes uit 'Squid Game'

Karen Luiken-07 oktober 2021 om 07:55

‘Squid Game’ is hard op weg om de best bekeken Netflix-show ooit te worden en dat verbaast ons niks. De reeks zit vol met zenuwslopende spellen, waarvan je er veel zou kunnen kennen uit je jeugd. Wat dacht je bijvoorbeeld van het spel met de koekjes. Ken je dat? Zo niet, dan is dít je kans om het te spelen.

In het ‘Squid Game’-spel krijgen alle deelnemers een rond koekje. In de traktatie zit een vorm. Dat kan een cirkel zijn, een driehoek of bijvoorbeeld een paraplu. Aan de deelnemers de taak de vormpjes zonder scheurtjes uit het rondje te halen. Klinkt simpel, is het niet.

Om te kunnen ontdekken hoe het voelt om aan dit spel mee te doen, heb je natuurlijk eerst koekjes nodig. Die kun je helemaal zelf maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, zijn verschillende koekvormpjes, 1,5 eetlepel suiker en een snufje baking soda.

Zo maak je ze
Doe de suiker in een pannetje en roer er op middelhoog vuur doorheen totdat deze volledig is opgelost. Vervolgens doe je er een snufje baking soda bij. Roer opnieuw tot het spul gemengd en vloeibaar is.

Gooi het mengsel op een bakplaat en vorm een cirkel. Dat kan met een glas, een koekjesvorm of met je eigen creativiteit. Terwijl de suiker hard wordt, druk je voorzichtig met het andere vormpje in je traktatie. Doe dit vooral niet te hard, want dan heb je meteen verloren.

Doritos krijgt twee nieuwe smaken met ketchup en mosterd

Karen Luiken-15 augustus 2022 om 07:09

Doritos viert het einde van de zomer op de best mogelijke manier: met het lanceren van twee gloednieuwe chipsvarianten. De één smaakt naar ketchup, de ander naar mosterd.

De Doritos Ketchup maakt zijn debuut momenteel in de Verenigde Staten en bevat een pittige en lichtzoete smaak. De Doritos Spicy Mustard smaakt naar een vleugje mosterd, gecombineerd met de klassieke pittige smaak van Doritos.

De nieuwe smaken worden momenteel in Amerika verkocht. Het is niet duidelijk wanneer ze oceaan over komen vliegen. Snel, hopelijk!

Domino's-pizza's weg uit Italië wegens gebrek aan klanten

Sofie Verbeeck-10 augustus 2022 om 20:53- Foto:

Photo by Alan Hardman on Unsplash

Domino's-pizza's zal binnenkort niet meer te vinden zijn in Italië. De reden? Ze hebben niet genoeg klanten. Dat lijkt raar voor een land waar pizza zo populair is, maar de Italianen zullen niet zo'n fan zijn van het concept om speciale toppings op je pizza te doen.

De Amerikaanse keten Domino's-pizza's blijkt dan toch niet zo populair te zijn in het land van de pizza en pasta. Domino's-pizza's bestond nog maar 7 jaar in Italië. Met hun concept om speciale toppings op pizza's te doen, wilden ze zich onderscheiden van de typische pizza's. Dat idee heeft dus niet gewerkt want de Italianen lusten ze niet.

Ook met de coronapandemie kregen ze het moeilijk doordat er meer restaurants ook kozen voor aan huis leveringen. Domino's-pizza's kreeg heel wat schulden en dus hebben ze nu beslist om weg uit Italië te trekken.

Ontdek meer