YouTuber Siaz achternagezeten door vrouw met mes

Karen Luiken-03 januari 2024 om 14:22

De Hasseltse YouTuber Siaz heeft samen met een paar vrienden een angstaanjagende nacht beleefd. Toen het trio een verlaten bos in Tessenderlo bezocht, werden ze achtervolgd door een vrouw.

Siaz staat er om bekend regelmatig verlaten gebouwen en plekken te verkennen. Hij filmt zijn avonturen en deelt de beelden via social media met zijn volgers. Meestal verlopen die tripjes zonder al te veel ernstige problemen, maar daar kwam met een bezoekje aan een bungalowpark in Engsbergen (Nabij Tessenderlo) verandering in.

De YouTuber was samen met twee vrienden toen hij zijn wagen bij een bosweg parkeerde en de tocht vervolgens wandelend voortzette. Na een paar minuten lopen hoorden de vrienden plots gekrijs in de verte. Een vrouw - ze dachten in eerste instantie dat het om een man ging - kwam met een felle zaklamp kwam de bosweg opgewandeld. Siaz en zijn vrienden zagen al snel dat ze een mes (of iets wat daarop lijkt) bij zich droeg.

Het trio zette het op een rennen en verschuilde zich een tijdje in het bos. Ondertussen belden ze de hulpdiensten en kwamen ze uiteindelijk weer bij hun wagen terecht. Daar stond inmiddels niet alleen de politie, maar ook de vrouw. Bij haar is geen mes of ander wapen gevonden, meldt HLN. Ze blijkt illegaal in het bos in een tipi te verblijven en zou vaker jongeren wegjagen. Tot nu toe echter altijd zonder geweld.

Fans zamelen ruim 100 duizend euro in voor Acid

Karen Luiken-23 februari 2024 om 09:51

Met een inzamelingsactie van Acid is binnen een dag al meer dan 100.000 euro opgehaald. De YouTuber kreeg gisteren bij de rechter zijn straf te horen voor het onthullen van namen van Reuzegommers in een video.

Acid is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel, een boete van 800 euro betalen en een schadevergoeding van 20.000 euro. Die straf kreeg hij omdat hij zich gemengd heeft in de zaak rond Sanda Dia, die in 2018 overleed na een ontgroening van de studentenvereniging Reuzegom.

De daders die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Sanda Dia kregen lichte straffen, waar Acid het niet mee eens was. Hij noemde in een video verschillende namen van leden van de studentenvereniging, waaronder ook twee namen van leden die niet bij de fatale studentendoop betrokken waren. Acid sprak ook over het restaurant van de ouders van één van hen. Die ouders eisten een schadevergoeding van 200.000 euro, maar de rechter maakte daar 20.000 euro van.

Na de rechtszaak startte Acid een inzamelingsactie waar hij 20.000 euro mee op hoopte te halen. Dat bedrag is inmiddels allang overschreden. De teller staat op het moment van schrijven op 104.000 euro. “Bij een overschreden bedrag gaan de funds naar de Sanda Dia Foundation, indien het bestuur hiermee instemt”, schrijf Acid.

Deze straf krijgt YouTuber Acid voor zijn Reuzegom-video

Simon Smetryns-22 februari 2024 om 08:53

YouTuber Acid, ook bekend als Nathan Vandergunst (24), heeft van de correctionele rechtbank in Brugge een straf gekregen voor het onthullen van namen van Reuzegommers in een video. Hij moet een boete van 800 euro betalen en een schadevergoeding van 20.000 euro, samen met drie maanden celstraf met uitstel.

In de video noemde hij twee leden bij naam die niet betrokken waren bij de studentendoop die Sanda Dia fataal werd, zij stonden ook niet terecht. Vandergunst noemde ook het restaurant van de ouders van een van hen. Daarop werd die zaak overspoeld met negatieve reacties en valse reservaties. De ouders van een van de genoemde personen hadden Vandergunst voor de rechter gedaagd en eisten een schadevergoeding van 200.000 euro.