Het ontwerp voor de campus van Arteveldehogeschool aan Dok Zuid is klaar. Liefst 2.500 studenten zullen les volgen in twee moderne campusgebouwen. In een derde gebouw komen 240 studentenkamers, een jeugdhuis en buurtgerichte commerciële functies.
Dit wordt de nieuwe campus van Arteveldehogeschool aan Dok Zuid
In het ontwerp is gekozen voor drie losstaande volumes. De twee campusgebouwen, één met elf bouwlagen en één met vier, zijn wel verbonden met een passerelle. In de bovenste verdiepingen van het hoogste gebouw komen administratieve ruimtes, in de lagere verdiepingen en in het tweede gebouw leslokalen, coworkingruimtes en lunchplekken. In het lagere gebouw komt ook een auditorium. Op de campus zullen 2.500 studenten les kunnen volgen.
In het derde, losstaande gebouw met zes bouwlagen komen 240 studentenkamers. Die staan los van Arteveldehogeschool en staan open voor alle studenten in Gent. De kamers komen rondom een groen atrium met gemeenschappelijke leefruimtes en keukens. Op het gelijkvloers komen buurtgerichte commerciële voorzieningen en een jeugdhuis. Aangrenzend komt er een buurtpark als ontmoetingsplek.
De bouw start in 2025, de opening is ten vroegste voor september 2028.
Dit is hoeveel de gemiddelde student verdient!
Uit een onderzoek van Deltaworx en TAGMAG bij meer dan 2.000 Vlaamse studenten blijkt dat de gemiddelde student tussen de 330 en 415 euro verdient met een studentenjob. Clé vroeg aan de studenten in Hasselt hoeveel zij extra per maand verdienen en of ze nog zakgeld krijgen van thuis.
Deze TikTok-trends kunnen je carrière verpesten
Volgens experts doet "CareerTok" vaak meer kwaad dan goed voor je carrière. Jasmine Escalera van Zety legt in een interview met Newsweek uit dat sommige populaire TikTok-trends niet zo slim zijn als ze lijken.
De eerste trend om te vermijden: "white fonting." Hierbij verstoppen mensen trefwoorden uit de vacature in witte letters op hun cv, zodat ze beter door automatische screeningsystemen komen. Bedrijven gebruiken software om cv's te scannen op bepaalde trefwoorden, en als die ontbreken, kan je cv meteen afvallen. Slim? Nope. Recruiters kennen dit trucje en zien het als misleiding. Dat kan je geloofwaardigheid en je kansen op de job flink schaden.
Dan is er “#QuitTok,” waarbij mensen hun ontslagfilmpje posten. Levert views op, maar werkgevers zien het als een red flag. Ze vragen zich af of je bij hen ook zo dramatisch gaat vertrekken. Geen beste eerste indruk.
De derde trend: “Bare Minimum Mondays.” Het idee is dat je op maandag zo weinig mogelijk doet om de week rustig te starten. Marisa Jo Mayes, die de trend startte, zegt dat het haar helpt om burn-out te voorkomen en de rest van de week productiever te zijn. Klinkt chill, maar volgens Escalera kan het je juist een reputatie geven van iemand die ongeïnteresseerd en lui is. En dat wil je niet.
Kortom, die populaire TikTok-trends lijken leuk, maar kunnen je kansen op de arbeidsmarkt serieus verpesten.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 08/10 Bella Thorne
- 08/10 Bruno Mars
- 09/10 Seren Kanatli
- 11/10 Celine Van Ouytsel
- 11/10 Cardi B