TikTok-ster overlijdt door ongeluk tijdens politie-achtervolging

Karen Luiken-03 oktober 2021 om 12:38

TikTok-ster Gabriel Salazar (19) is afgelopen week overleden in het Texaanse plaatsje Zavala County. Hij zou achter het stuur hebben gezeten toen hij tijdens een politie-achtervolging een ongeluk kreeg. Dat meldt de politie.

Het gebeurde zondag rond 01.00 uur. De politie kreeg de opdracht om Gabriel, die in een Chevrolet Camaro reed, tegen te houden. Dat resulteerde in een achtervolging, waarbij Gabriels auto op een gegeven moment van de weg raakte, tegen verschillende bomen botste en uiteindelijk op zijn kop tot stilstand kwam. Niet veel later vatte de wagen vlam.

De TikTok-ster, die vooral bekend is onder de naam ‘gabenotbabe’, overleed ter plaatse. Ook drie passagiers die samen met hem in het brandende voertuig zaten, kwamen om het leven. Het gaat om mensen van 23, 36 en 41 jaar oud.

Gabriel had ruim 2,2 miljoen volgers op TikTok en meer dan 800.000 fans op Instagram.

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer