TikTok-ster overlijdt door ongeluk tijdens politie-achtervolging

Karen Luiken-03 oktober 2021 om 12:38

TikTok-ster Gabriel Salazar (19) is afgelopen week overleden in het Texaanse plaatsje Zavala County. Hij zou achter het stuur hebben gezeten toen hij tijdens een politie-achtervolging een ongeluk kreeg. Dat meldt de politie.

Het gebeurde zondag rond 01.00 uur. De politie kreeg de opdracht om Gabriel, die in een Chevrolet Camaro reed, tegen te houden. Dat resulteerde in een achtervolging, waarbij Gabriels auto op een gegeven moment van de weg raakte, tegen verschillende bomen botste en uiteindelijk op zijn kop tot stilstand kwam. Niet veel later vatte de wagen vlam.

De TikTok-ster, die vooral bekend is onder de naam ‘gabenotbabe’, overleed ter plaatse. Ook drie passagiers die samen met hem in het brandende voertuig zaten, kwamen om het leven. Het gaat om mensen van 23, 36 en 41 jaar oud.

Gabriel had ruim 2,2 miljoen volgers op TikTok en meer dan 800.000 fans op Instagram.

Wending in moordzaak Gabby Petito: menselijke resten gevonden

Samuel Wornoo-21 oktober 2021 om 14:03

Midden september werd het lichaam Gabby Petito gewurgd teruggevonden. Van haar verloofde, Brian Laundrie, was al sinds 13 september geen spoor. Tot nu.

De FBI meldt nu dat er, samen met spullen van Laundrie, menselijke resten zijn teruggevonden nabij een natuurreservaat in Florida.

Gabby en Brian vertrokken op begin juli op roadtrip door Amerika. Hoewel hun relatie voor de buitenwereld best oké leek, kreeg het koppel gaandeweg steeds meer ruzie. En toen Brian begin september alleen terugkwam van reis was het duidelijk dat er iets was misgelopen. Petito werd enkele dagen later als vermist opgegeven, en Brian weigerde mee te werken aan het onderzoek en verdween vervolgens.

Het lichaam van Petito werd op 19 september gevonden. Ze werd gewurgd. Forensisch onderzoek liet blijken dat ze al vier weken dood was toen ze gevonden werd. Nu wordt het verder afwachten of de gevonden menselijke resten die van Brian Laundrie zijn.

Chapeau! Noa Lang van Club Brugge komt op voor mentale gezondheid

Samuel Wornoo-21 oktober 2021 om 11:41

Noa Lang, topvoetballer bij Club Brugge, vertelt in een gesprek met straatvoetballer en presentator Soufiane Touzani openhartig over zijn mentale gezondheid.

Het is in het topvoetbal niet evident om over mentale gezondheid te praten. Voor de doorsnee mens al is het al geen makkie, maar stoere voetballers hebben er zéker niet meteen oor naar om met een psycholoog te praten.

"De voetbalwereld is soms een neppe, vieze wereld, met heel veel druk", zegt Noa Lang in het NOS-interview met Soufiane. Daarom kiest hij er sinds een aantal jaar voor om zich psychologisch te laten bijstaan. "Ik raad iedereen een psycholoog aan!", sluit hij breed lachend af. Mooi om te zien dat mentale gezondheid steeds minder en minder taboe wordt, ook in de sportwereld.

Kamp jij zelf met mentale problemen? Dan kan je altijd terecht bij jongerenhulplijn awel.

Ontdek meer