Dader dodelijke schietpartij Brussel neergeschoten

Karen Luiken-17 oktober 2023 om 07:10- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

De dader van de schietpartij waarbij maandagavond twee Zweedse voetbalsupporters om het leven kwamen, is neergeschoten. Het gaat om een 45-jarige man uit Tunesië die illegaal in België verbleef.

De man opende maandagavond het vuur in een taxi en in een gebouw in het centrum van Brussel. Hij doodde twee personen en verwondde er één. De slachtoffers droegen alle drie T-shirts van het Zweedse voetbalelftal. België moest maandagavond tegen Zweden voetballen, maar de wedstrijd werd vanwege de schietpartij gestaakt.

De 45-jarige Tunesiër is neergeschoten in een café. Hoewel in eerste instantie werd gezegd dat hij daarbij zou zijn overleden, is dat nu nog niet zeker. Hij is volgens de minister van Binnenlandse Zaken gereanimeerd en het is niet zeker of hij nog in leven is.

Het dreigingsniveau in Brussel is na de schietpartij opgetrokken naar 4, wat wil zeggen dat de dreiging ‘zeer ernstig en nabij is’. In de rest van het land geldt niveau 3.

Grootste boulderzaal van het land komt naar Gent

Karen Luiken-08 juli 2024 om 10:52- Foto:

Photo by yns plt on Unsplash

Een enorme indoor boulderzaal met meer dan tweehonderd verschillende klimparcours. De grootste klimmuur van het land komt deze herfst naar Gent!

De boulderzaal wordt met een oppervlakte van 1.250 meter de grootste van het land en vestigt zich volgens VRT News in het Galveston-gebouw aan de Wiedauwkaai in Gent, waar ook al een restaurant, boksclub, paintballruimte en binnenspeeltuin zitten.

De klimzaal krijgt de naam ‘Walden’ en opent eind oktober de deuren. Kosten van de plannen? Zo'n 1,2 miljoen euro.

Drie nieuwe namen bekend voor 'De Slimste Mens Ter Wereld'

Chelsy Vanlerberghe-01 juli 2024 om 08:56

Na de bekendmaking van Xander De Rycke vorige week, worden drie nieuwe namen onthuld voor het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Wie mag zich tot De Slimste mens kronen? Wordt het misschien Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck of Hannelore Knuts?

Presentator Aster Nzeyimana maakt dit jaar zijn debuut in de populaire quizshow. “Sinds we samen in ‘The Masked Singer’ hebben gezeten, hangt Erik elk jaar aan de lijn en eindelijk is het gelukt om een gaatje in de agenda te vinden!” vertelt Aster enthousiast. "Ik wil mij vooral super hard amuseren en tussen het lachen door enkele goede antwoorden geven.”

Ook auteur en voormalig journaliste Bo Van Spilbeeck zal strijden om de titel: “Zo’n zes jaar geleden stelde Erik mij voor de eerste keer de vraag om mee te doen. Een jaar later volgde nog een keer, en daarna opnieuw. Maar zolang ik bij VTM werkte, was dat wat lastig. Nu ik een vrije vogel ben, heb ik direct 'ja' gezegd.” Bo kijkt uit naar de uitdaging en ziet haar nieuwe status als gepensioneerde als een voordeel: “Dat geeft me misschien meer tijd om me voor te bereiden.”

Topmodel Hannelore Knuts twijfelde geen moment toen ze werd gevraagd. “Ik heb heel snel toegehapt want ik had geen zin in die twijfel van ‘Zou ik of zou ik niet?’” Om zich voor te bereiden heeft ze placemats met de kaarten van Europa, de wereld en België gekocht. “Mijn zoontje zal me de komende maanden tijdens het eten ondervragen en het dessert wordt een extra portie journaal en Karrewiet."

Spannend!

Ontdek meer