'Lilo & Stitch' krijgt eigen stripreeks

Nico De Greef-10 oktober 2023 om 10:38

Na meerdere animatiefilms, een televisieserie en een (nog te verschijnen) live-actionverfilming, kunnen fans van het meisje Lilo en haar buitenaardse blauwe alienvriendje Stitch uitkijken naar nog meer avonturen van het opmerkelijke duo. Disney en Dynamite Entertainment hebben namelijk aangekondigd dat er een nieuwe stripreeks aankomt. Die wordt geschreven door de Amerikaanse scenarist Greg Pak in samenwerking met illustrator en striptekenaar Giulia Giacomino.

De nieuwe stripreeks krijgt simpelweg de titel 'Lilo & Stitch' en is een direct vervolg op de iconische animatiefilm uit 2002.

De reeks volgt Stitch wanneer hij eindelijk zijn plek gevonden heeft op Hawaï met zijn 'ohana' (lees: familie), waaronder zijn beste vriend Lilo, Lilo's oudere zus Nani, Nani's vriendje David, de aliens Jumba en Pleakley, en maatschappelijk werker Cobra Bubbles.

Samen genieten ze met volle teugen van het leven op Hawaï, totdat een nieuwe dreiging opduikt die het op Stitch heeft gemunt: mysterieuze grote robots zijn op zoek naar de DNA van Stitch voor hun eigen snode doeleinden. Wat volgt is een wild avontuur die lezers over de hele wereld zal voeren.

"De film Lilo & Stitch blies me destijds omver met zijn prachtige animaties en zijn enorm leuke sci-fi-elementen. Maar bovenal hield ik van de focus op familie en een klein meisje en klein monster die op de een of andere manier erin slagen om elkaar te redden. Het is geweldig om de kans te krijgen om met een topteam aan deze nieuwe reeks te werken", aldus scenarist Greg Pak.

Het eerste deel, Lilo & Stitch #1, staat gepland voor release in Amerika in januari 2024. Het is nog onduidelijk wanneer opeenvolgende delen moeten verschijnen.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer