Met deze hack zou je makkelijk af kunnen vallen, zegt expert

Karen Luiken-09 oktober 2023 om 11:37- Foto:

Photo by Jay Wennington on Unsplash

Sporten, diëten of stoppen met het drinken van alcohol. Heb jij alles al geprobeerd maar lukt het jou niet om af te vallen? Er is nog hoop. Volgens een Britse psycholoog kun je gewicht verliezen door met je niet-dominante hand te eten.

Als je rechts bent, doe je waarschijnlijk alles - ook eten - met je rechtse hand. Als je links bent, doe je dat met links. Dat is je dominante hand. Maar wat als je je vork of lepel eens vasthoudt met je niet-dominante hand? Dan zou je, zo beweert professor Richard Wiseman, minder eten en dus gewicht verliezen.

“Je eet op deze manier langer en bewuster, omdat je continu coördinatieproblemen moet oplossen”, aldus de psycholoog. “Uiteindelijk eet je daardoor minder. Het is heel eenvoudig, maar behoorlijk effectief.”

Street food restaurant Seoul South Station komt naar Gent

Karen Luiken-02 december 2023 om 08:48

Gent krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij. Street food restaurant Seoul South Station opent op 12 december de deuren in de populaire studentenwijk Overpoort.

Seoul South Station komt oorspronkelijk uit Leuven en staat bekend om zijn Korean fried chicken. Andere heerlijke gerechten die je op de menukaart terugvindt, zijn onder andere kimchi nacho’s, Koreaanse dumplings, gestoomde rijst en koolsla.

Het eten is fantastisch, maar dat is niet de enige reden waarom je deze plek wil bezoeken. Je wilt er ook heen vanwege de gezellige sfeer die er heerst. De zaak in Gent krijgt een interieur die je doet denken aan een Koreaanse trein. Rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal: je kijkt je ogen uit.

Met eigen ogen en smaakpapillen ervaren? Seoul South Station is vanaf 12 december te bezoeken aan de Overpoortstraat 98 in Gent.

McDonald's lanceert nieuwe burger met pepersaus

Karen Luiken-21 november 2023 om 08:25

McDonald’s heeft vanaf vandaag een nieuwe burger op het menu staan. Het gaat om de Peppery Paul, een traktatie die gepaard gaat met een romige pepersaus.

De Peppery Paul maakt deel uit van het Maestro-assortiment en bestaat uit twee sappige rundvleesburgers, pepersaus, knapperige spek, cheddarkaas en verse salade, allemaal verpakt in een zacht briochebroodje.

Denk je hier niet genoeg aan te hebben? No worries! McDonald’s introduceert vandaag naast de burger ook de McShaker Fries Smoked Paprika, een nieuwe versie van de beroemde knapperige frietjes met gerookt paprikapoeder.

Enjoy!

Ontdek meer