Wat gebeurt er met je lichaam als je een maand niet drinkt?

Karen Luiken-09 oktober 2023 om 11:25- Foto:

Photo by Thomas Hetzler on Unsplash

In oktober, oftewel Sober Oktober, drinken veel mensen een maand geen alcohol. Dat kan fijn zijn omdat je op deze manier katers ontloopt, maar wat gebeurt er verder eigenlijk met je lichaam?

Mensen die een maand geen alcohol drinken, zullen op veel verschillende fronten verbetering opmerken. Volgens experts krijgen ze een betere huid, kunnen ze gewicht verliezen, slapen ze beter en hebben ze een lager risico op toekomstige gezondheidsproblemen.

In de eerste week van de stopmaand zou de slaap volgens The New York Post al moeten verbeteren en zou het makkelijker moeten zijn om wakker te worden. “Hoewel sommige mensen vinden dat ze sneller in slaap vallen door alcohol, verstoort het de belangrijke REM-fase van de slaap, waardoor je je de volgende dag moe voelt”, zegt expert Karen Tyrell.

Dat klinkt natuurlijk goed, maar er is meer. “Als je overgewicht hebt en regelmatig alcohol drinkt, zou je moeten merken dat je gewicht merkbaar daalt nadat je stopt”, vervolgt de expert. “Door te stoppen met drinken of je lever regelmatig een pauze te geven, kan deze de kans krijgen om te herstellen. Maar hoe minder je drinkt, hoe meer je het risico verkleint.”

Street food restaurant Seoul South Station komt naar Gent

Karen Luiken-02 december 2023 om 08:48

Gent krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij. Street food restaurant Seoul South Station opent op 12 december de deuren in de populaire studentenwijk Overpoort.

Seoul South Station komt oorspronkelijk uit Leuven en staat bekend om zijn Korean fried chicken. Andere heerlijke gerechten die je op de menukaart terugvindt, zijn onder andere kimchi nacho’s, Koreaanse dumplings, gestoomde rijst en koolsla.

Het eten is fantastisch, maar dat is niet de enige reden waarom je deze plek wil bezoeken. Je wilt er ook heen vanwege de gezellige sfeer die er heerst. De zaak in Gent krijgt een interieur die je doet denken aan een Koreaanse trein. Rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal: je kijkt je ogen uit.

Met eigen ogen en smaakpapillen ervaren? Seoul South Station is vanaf 12 december te bezoeken aan de Overpoortstraat 98 in Gent.

McDonald's lanceert nieuwe burger met pepersaus

Karen Luiken-21 november 2023 om 08:25

McDonald’s heeft vanaf vandaag een nieuwe burger op het menu staan. Het gaat om de Peppery Paul, een traktatie die gepaard gaat met een romige pepersaus.

De Peppery Paul maakt deel uit van het Maestro-assortiment en bestaat uit twee sappige rundvleesburgers, pepersaus, knapperige spek, cheddarkaas en verse salade, allemaal verpakt in een zacht briochebroodje.

Denk je hier niet genoeg aan te hebben? No worries! McDonald’s introduceert vandaag naast de burger ook de McShaker Fries Smoked Paprika, een nieuwe versie van de beroemde knapperige frietjes met gerookt paprikapoeder.

Enjoy!

Ontdek meer