Schrijf je in voor Talents of the Future van Samsung

Joyce Vander Auwera-13 september 2023 om 15:33

Waarom zouden masterstudenten voor multinationals moeten gaan? Gen Z staat voor een keuze in een veranderende arbeidsmarkt, waar innovatie, balans en financiële zekerheid tellen. Samsung's 'Talents of the Future' programma, in samenwerking met topuniversiteiten, bood 50 studenten masterclasses en praktijkervaring.

Het doel? Een brug slaan tussen de academische wereld en de woeste zee van professionele uitdagingen waar pas afgestudeerden zich in storten. Het was een primeur in de Benelux en een samenwerking met de crème de la crème van universiteiten.

Het programma voor het academiejaar '22-'23 bood 50 masterstudenten een duik in de wereld van masterclasses. Ze werden getrakteerd op onderwerpen als data-analyse, de kunst van marketing en persoonlijke vaardigheden waar zelfs James Bond jaloers op zou zijn. Maar er was meer! Ze konden ook proeven van het echte werk door opdrachten uit te voeren en waren VIP-gasten bij evenementen zoals de onthulling van de Galaxy S23. Zo breidden ze niet alleen hun kennis en vaardigheden uit, maar bouwden ze ook een waardevol netwerk op met enthousiaste Samsung-collega's en medestudenten van verschillende universiteiten.

Op 9 juni ontvingen alle dappere deelnemers die het volledige programma tot een goed einde brachten hun officiële 'Samsung Talents of the Future' certificaat. Naast het pronken met dit certificaat op LinkedIn, kregen zes van hen zelfs de kans om Samsung trainees te worden. Ze gaan na de zomer van start met een avontuurlijk traineeprogramma van twee of drie jaar, waarin ze verschillende rollen binnen Samsung binnen hun vakgebied ontdekken. Een vliegende start voor hun carrière!

Na deze geslaagde pilot heeft Samsung de ambitie om het programma uit te breiden naar het academiejaar '23-'24, waarbij ze samenwerken met maar liefst zes universiteiten, waaronder de Universiteit Antwerpen, in de Benelux en het aantal deelnemende studenten verdubbelen naar 100.

Ben jij een masterstudent in je laatste jaar? Grijp dan nu je kans! Je kunt je tot en met 3 oktober inschrijven via deze link. Bovendien krijg je een jaar lang toegang tot Samsung-producten om deel te nemen aan de Masterclasses. Waar wacht je nog op?

Hoe alcohol je vetverbranding saboteert (en wat je eraan kan doen)

Chelsy Vanlerberghe-03 juli 2024 om 13:08

Alcohol is niet alleen slecht voor je lever en je portemonnee na een wilde avond, het heeft meer invloed op je lichaam dan je denkt. Vooral als het gaat om vetverbranding, kan alcohol een echte spelbreker zijn. Het kan er namelijk voor zorgen dat je lichaam stopt met vet verbranden.

Het zit zo: je lichaam ziet alcohol als een gif. Als je lichaam alcohol binnenkrijgt, heeft het geen idee wat het ermee moet doen behalve het afbreken. Daarom gaat je lever er alles aan doen om alcohol te verwijderen uit je systeem. Dit proces heeft de hoogste prioriteit, waardoor andere processen, zoals vetverbranding, even op een laag pitje staan. Dus terwijl jouw lichaam druk bezig is met het verwerken van die shotjes en cocktails, stopt het tijdelijk met het verbranden van vet.

En dan hebben we het nog niet eens over de extra calorieën die alcohol met zich meebrengt. Een biertje hier, een shotje daar - voor je het weet, heb je flink wat calorieën binnen. En die calorieën worden sneller opgeslagen als vet, vooral rond je buik.

Maar dat betekent niet dat je je sociale leven moet opgeven! Hier zijn een paar tips om je gezondheidsdoelen te bereiken zonder je plezier te verliezen:

  • Wissel af met water: Drink tussen je alcoholische drankjes door een glas water. Het helpt niet alleen om je lichaam gehydrateerd te houden, maar vertraagt ook de snelheid waarmee je alcohol drinkt.
  • Kies bewust: Ga voor drankjes met minder suiker. Zoek naar opties met minder calorieën en suikers, zoals vodka met bruiswater en een schijfje citroen.
  • Balans is key: Geniet, maar met mate. Probeer jezelf te beperken tot een paar drankjes per keer en sla af en toe een avondje over.
  • Beweeg: Zorg ervoor dat je actief blijft. Beweging helpt niet alleen bij het verbranden van calorieën, maar kan ook helpen om je metabolisme na een avondje uit weer op gang te brengen.

Seks met een goede vriend(in)...

Simon Smetryns-01 juli 2024 om 17:04

Kobe trok naar WET N WILD in Antwerpen, de zomer-TD van studentenclubs VADA, Transfusia en Brabo.

Wat zijn de ingrediënten voor een wilde avond? En waar worden de Antwerpse studenten 'wet and wild' van? Is een wilde nacht met een vriend of vriendin een no go?

Ontdek meer