Have a Roll breidt uit naar Nederland

Karen Luiken-11 september 2023 om 10:04

Have a Roll gaat internationaal. Na drie succesvolle vestigingen in Antwerpen, Gent en Brussel komt er binnenkort ook een zaak in Nederland. De koning van vegan kaneelrollen vestigt zich in Amsterdam.

Nederlandse foodies kunnen vanaf oktober aan de Van Woustraat 42 in Amsterdam terecht voor een veelzijdig menu met zeven verschillende vegan cinnamon rolls, aangevuld met twee maandelijkse specials. Ook zijn er natuurlijk allerlei overheerlijke drankjes, zoals koffie, matcha, pumpkin spice en kombucha.

Dennis Van Peel, oprichter van Have a Roll, is blij met de uitbreiding. “Ons succes in België is het resultaat van de toewijding en passie van ons team. Terwijl mijn geweldige mede-zaakvoerder, Lisa Wynen, het roer stevig in handen houdt in België, kijk ik er naar uit om ons Nederlands avontuur te beginnen.”

Hawaiian opent drie nieuwe pokérestaurants in Vlaanderen

Chelsy Vanlerberghe-29 mei 2024 om 11:41

Hawaiian breidt uit uit met de opening van drie nieuwe vestigingen in Vlaanderen. Roeselare en Aalst verwelkomen hun eerste Hawaiian-vestiging, terwijl Brugge zijn tweede vestiging krijgt dankzij het succes van de eerste. De teller staat hierdoor op 40 restaurants voor de Belgische poké bowl-keten.

Met een sterke nadruk op versheid, kwaliteit en gezondheid heeft Hawaiian snel een trouwe fanbase opgebouwd. De nieuwe locaties in Aalst, Brugge en Roeselare zullen dezelfde heerlijke poké bowls bieden waar Hawaiian furore mee maakt. Of je nu een vaste klant bent of de Hawaiiaanse smaken voor het eerst ontdekt, you'll love it.

Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht dat bestaat uit een mix van verse, hoogwaardige ingrediënten. Het begint met een basis van sushirijst, quinoa, gemengde sla of zelfs nacho's. Daar bovenop komt een eiwitbron zoals verse vis (zoals zalm of tonijn), sappig vlees (zoals kip of rundvlees) of smaakvolle vegan opties (zoals tofu of falafel). Vervolgens worden er mix-ins toegevoegd, zoals avocado, edamame, komkommer, en meer. Het geheel wordt afgemaakt met een smaakvolle saus en toppings zoals sesamzaadjes, wasabi, en lente-uitjes. Je kan kiezen uit een uitgebreid menu, of zelf je poké bowl samenstellen.

"We zijn verheugd om ons succesverhaal voort te zetten en ons nieuwe thuis te vinden in deze drie steden", zegt CEO Mattijs Hermans. "Onze missie is altijd geweest om gezonde voeding toegankelijk en lekker te maken voor iedereen. We kijken er naar uit om de gemeenschap te verwelkomen en te verrassen met onze verrukkelijke creaties."

Kotfood Battle: welke lasagne is het lekkerst?

Chelsy Vanlerberghe-29 mei 2024 om 09:45

Onze favoriete TikTok-chef PapiPesto is weer op pad geweest om jullie te helpen het beste en meest betaalbare eten voor op kot te vinden. Na het testen van chicken nuggets en voorverpakte spaghetti bolognaise, stort hij zich deze keer op een echte klassieker: lasagne! En wie beter dan onze strenge maar rechtvaardige Italiaan om dit topgerecht te beoordelen?

Met zijn kritische blik en verfijnde smaakpapillen ging hij langs bij zes bekende supermarkten: Aldi, Lidl, Delhaize, Albert Heijn, Colruyt en Carrefour. Hij testte huismerken, A-merken en vegan opties. Benieuwd welke lasagne het beste uit de test kwam?

1. Delhaize - Delhaize

Score: ★★★★
Prijs: €2,59 voor 400 gram

De lasagne van Delhaize steekt met kop en schouders boven de rest uit en scoort 4 sterren. Voor €2,59 krijg je 400 gram, wat neerkomt op €0,65 per 100 gram. Ja, het is een van de duurste opties, maar absoluut de prijs waard. De textuur van de saus is perfect, de kaassaus is heerlijk en je proeft dat de stukken vlees kwalitatief zijn. De lasagne blinkt uit in smaak, hoewel PapiPesto opmerkt dat er wat meer kruiden gebruikt hadden kunnen worden. Bonuspunten: het is Nutri-Score A! Dus, als je zin hebt in een kwalitatieve lasagne en een paar centen meer wilt uitgeven, is Delhaize jouw go-to.

2. Albert Heijn - AH

Score: ★★★½
Prijs: €1,49 voor 400 gram

Albert Heijn komt dicht in de buurt met een sterke tweede plaats. Voor een zeer redelijke prijs biedt deze lasagne een volle smaak en een heerlijke kaaslaag. De lasagne van Albert Heijn kost slechts €1,49 voor 400 gram, wat neerkomt op €0,37 per 100 gram. "Zoet en lekker, met een fijne vleestextuur", merkt PapiPesto op. Het smaakt naar een traditionele Italiaanse lasagne. Met een Nutri-Score C is het iets minder gezond, maar zeker een goede keuze voor een klein budget.

2. Lidl - Chef Select

Score: ★★★½
Prijs: €1,49 voor 400 gram (€0,37 per 100 gram)

Ook op de gedeelde tweede plaats, met dezelfde prijs, maar met een iets betere Nutris-Score B, staat de Chef Select lasagne van Lidl. PapiPesto merkt op dat deze lasagne wat meer kruiden heeft. "Het vlees is beter gekruid en heeft een authentieke smaak," zegt hij. Het is een sterke concurrent voor Albert Heijn. De extra kruiden en beter gekruid vlees geven deze lasagne een stevige smaak. De pasta is mooi al dente en de textuur is aangenaam.

Veggie/Vegan opties

De vegetarische diepvrieslasagne van Iglo scoort het hoogste met drie sterren vanwege de smaakvolle saus en perfecte pastavellen. Met een prijs van €4,24 voor 450 gram, komt het neer op €0,94 per 100 gram. De vegan opties van Casa Morando (Aldi) en Come a Casa (gekocht in Colruyt) delen de tweede plaats met elk twee sterren. Casa Morando is de voordeligste keuze, met €2,79 voor 400 gram, wat neerkomt op €0,70 per 100 gram. Come a Casa Vegan daarentegen is iets duurder, met €4,52 voor dezelfde hoeveelheid, oftewel €1,13 per 100 gram. Come a Casa Vegan biedt een lekkere plantaardige gehaktstructuur en leunt dicht aan bij de traditionele lasagne. Casa Morando daarentegen heeft een overvloed aan Provençaalse kruiden met een zoetzure nasmaak, wat niet helemaal aan PapiPesto's verwachtingen van traditionele lasagne voldoet.

Je zal een Italiaan nooit horen zeggen dat een voorverpakte lasagne lekkerder is dan een zelfgemaakte à la nonna, maar PapiPesto heeft met zijn kritische Italiaanse smaakpapillen geproefd dat je ook snel een smakelijke lasagne kunt eten in momenten van honger en haast. Delhaize gaat er met de kwaliteitsprijs vandoor, terwijl Albert Heijn en Lidl goede budgetopties bieden zonder in te boeten op smaak.

Na het proeven van deze verschillende lasagnes, is het duidelijk dat er voor elk wat wils is. Het blijft een persoonlijke keuze welke lasagne je het lekkerst vindt. Dus, als je zin hebt in een nieuwe smaakervaring, probeer ze dan allemaal eens uit en ontdek jouw favoriet. Buon appetito!

Delhaize - Delhaize
Prijs: €2,59 voor 400 gram
Score: ★★★★

Lidl - Chef Select
Prijs: €1,49 voor 400 gram
Score: ★★★½

Albert Heijn - AH
Prijs: €1,49 voor 400 gram
Score: ★★★½

Aldi - Cucina
Prijs: €2,69 voor 1 kg
Score: ★★★

Colruyt - Boni (Diepvries)
Prijs: €2,97 voor 450 gram
Score: ★★★

Colruyt - Boni
Prijs: €2,35 voor 400 gram
Score: ★★½

Carrefour - Pronto
Prijs: €2,56 voor 400 gram
Score: ★★

(Colruyt -) Come a Casa Bolognaise
Prijs: €7,83 voor 800 gram
Score: ★★

Lidl - Culinea (Diepvries)
Prijs: €1,99 voor 400 gram
Score: ★½

Colruyt - Boni (Glutenvrij - Diepvries)
Prijs: €4,33 voor 400 gram
Score: ★½

Colruyt - Everyday
Prijs: €1,41 voor 400 gram
Score: ★

Ontdek meer