Tiener overlijdt na eten extreem hete tortillachip

Karen Luiken-06 september 2023 om 03:59

Een 14-jarige middelbare scholier is vorige week overleden nadat hij een extreem hete tortillachip had gegeten. Verschillende media melden dat Harris Wolobah, zoals de jongen heette, meedeed aan de One Chip Challenge.

Bij de One Chip Challenge is het de bedoeling dat je één tortillachip van de Amerikaanse chipfabrikant Paqui eet. Dat klinkt misschien als een uitdaging die gemakkelijk te volbrengen is, maar dat is het niet. Het chipje is namelijk gekruid met ’s werelds meest hete pepers.

Harris besloot de uitdaging afgelopen vrijdag aan te gaan. Nadat hij de chip, die in Europa niet verkrijgbaar is, had gegeten, kreeg hij buikpijn. Daarna ging hij volgens zijn moeder naar huis, waar hij niet veel later flauwviel. Hij is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar hulp mocht niet meer baten. De jongen werd doodverklaard.

De moeder van Harris zegt tegen NBC10 Boston dat de school van haar zoon hem naar het ziekenhuis had moeten sturen in plaats van naar huis. Ze hoopt dat veel mensen haar verhaal lezen zodat ze gewaarschuwd worden voor de chip die haar zoon - waarschijnlijk - het leven kostte. Een autopsie moet nog worden uitgevoerd.

McDonald's lanceert nieuwe burger met pepersaus

Karen Luiken-21 november 2023 om 08:25

McDonald’s heeft vanaf vandaag een nieuwe burger op het menu staan. Het gaat om de Peppery Paul, een traktatie die gepaard gaat met een romige pepersaus.

De Peppery Paul maakt deel uit van het Maestro-assortiment en bestaat uit twee sappige rundvleesburgers, pepersaus, knapperige spek, cheddarkaas en verse salade, allemaal verpakt in een zacht briochebroodje.

Denk je hier niet genoeg aan te hebben? No worries! McDonald’s introduceert vandaag naast de burger ook de McShaker Fries Smoked Paprika, een nieuwe versie van de beroemde knapperige frietjes met gerookt paprikapoeder.

Enjoy!

Tony's Chocolonely lanceert nieuwe sintrepen

Karen Luiken-21 november 2023 om 07:18

De sinterklaasperiode is misschien wel de beste periode van het jaar. Waarom? Omdat je dan ongegeneerd chocoladeletters naar binnen mag werken. Een verslaving waar je geen nee tegen kunt zeggen, zeker niet nu Tony’s Chocolonely gloednieuwe sintrepen heeft gelanceerd.

De repen hebben de vorm van een letter en zijn er in vier verschillende smaken, stuk voor stuk hemels. Ga je voor een traditionele smaak zoals melkchocolade of karamel zeezout? Of heb je toch liever een speciale editie met de smaak van witte pepernoten of melk marsepein? Het kan allemaal.

De letterrepen van Tony’s Chocolonely zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Carrefour, Spar, Delhaize, Dreamland en Toychamp. Online kun je ze kopen via de webshop van Tony’s Chocolonely.

Ontdek meer