Tiener overlijdt na eten extreem hete tortillachip

Karen Luiken-06 september 2023 om 03:59

Een 14-jarige middelbare scholier is vorige week overleden nadat hij een extreem hete tortillachip had gegeten. Verschillende media melden dat Harris Wolobah, zoals de jongen heette, meedeed aan de One Chip Challenge.

Bij de One Chip Challenge is het de bedoeling dat je één tortillachip van de Amerikaanse chipfabrikant Paqui eet. Dat klinkt misschien als een uitdaging die gemakkelijk te volbrengen is, maar dat is het niet. Het chipje is namelijk gekruid met ’s werelds meest hete pepers.

Harris besloot de uitdaging afgelopen vrijdag aan te gaan. Nadat hij de chip, die in Europa niet verkrijgbaar is, had gegeten, kreeg hij buikpijn. Daarna ging hij volgens zijn moeder naar huis, waar hij niet veel later flauwviel. Hij is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar hulp mocht niet meer baten. De jongen werd doodverklaard.

De moeder van Harris zegt tegen NBC10 Boston dat de school van haar zoon hem naar het ziekenhuis had moeten sturen in plaats van naar huis. Ze hoopt dat veel mensen haar verhaal lezen zodat ze gewaarschuwd worden voor de chip die haar zoon - waarschijnlijk - het leven kostte. Een autopsie moet nog worden uitgevoerd.

Man die duizenden euro's uitgaf om hond te zijn, wil geen hond meer zijn

Karen Luiken-29 mei 2024 om 15:40

Toco, een Japanse man die meer dan 14.000 dollar uitgaf om als een hond door het leven te gaan, wil geen hond meer zijn. Hij is van gedachte veranderd en heeft nu een nieuwe droom.

Toco heeft er in de afgelopen jaren alles aan gedaan om een border collie te worden. Hij leerde hoe hij moest bewegen als een hond, gedroeg zich als een hond en zag eruit als een hond. Hij gaf maar liefst 14.000 dollar uit aan een levensecht border collie-kostuum.

Maar nu wil hij daar dus niet langer mee rondlopen. Toco geeft toe dat het behoorlijk lastig is om als een border collie te lopen en zoekt het nu in een andere hoek. Hij wil een ander dier worden.

“Honden en mensen hebben verschillende botstructuren en bewegen op een andere manier hun armen en benen. Het is erg moeilijk om dergelijke bewegingen te maken”, aldus Toco volgens WanQol. “Ik zou een andere hond kunnen worden, of een panda of een beer. Een vos of kat zou ook leuk zijn, maar die zijn te klein. Hoe dan ook zou ik graag mijn droom willen verwezenlijken om ooit een ander dier te worden.”

Hawaiian opent drie nieuwe pokérestaurants in Vlaanderen

Chelsy Vanlerberghe-29 mei 2024 om 11:41

Hawaiian breidt uit uit met de opening van drie nieuwe vestigingen in Vlaanderen. Roeselare en Aalst verwelkomen hun eerste Hawaiian-vestiging, terwijl Brugge zijn tweede vestiging krijgt dankzij het succes van de eerste. De teller staat hierdoor op 40 restaurants voor de Belgische poké bowl-keten.

Met een sterke nadruk op versheid, kwaliteit en gezondheid heeft Hawaiian snel een trouwe fanbase opgebouwd. De nieuwe locaties in Aalst, Brugge en Roeselare zullen dezelfde heerlijke poké bowls bieden waar Hawaiian furore mee maakt. Of je nu een vaste klant bent of de Hawaiiaanse smaken voor het eerst ontdekt, you'll love it.

Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht dat bestaat uit een mix van verse, hoogwaardige ingrediënten. Het begint met een basis van sushirijst, quinoa, gemengde sla of zelfs nacho's. Daar bovenop komt een eiwitbron zoals verse vis (zoals zalm of tonijn), sappig vlees (zoals kip of rundvlees) of smaakvolle vegan opties (zoals tofu of falafel). Vervolgens worden er mix-ins toegevoegd, zoals avocado, edamame, komkommer, en meer. Het geheel wordt afgemaakt met een smaakvolle saus en toppings zoals sesamzaadjes, wasabi, en lente-uitjes. Je kan kiezen uit een uitgebreid menu, of zelf je poké bowl samenstellen.

"We zijn verheugd om ons succesverhaal voort te zetten en ons nieuwe thuis te vinden in deze drie steden", zegt CEO Mattijs Hermans. "Onze missie is altijd geweest om gezonde voeding toegankelijk en lekker te maken voor iedereen. We kijken er naar uit om de gemeenschap te verwelkomen en te verrassen met onze verrukkelijke creaties."

Ontdek meer