Resto serveert chocolade-ijs in toiletpot en mensen kunnen er niet om lachen...

Simon Smetryns-28 augustus 2023 om 09:14

Een restaurant in Israël heeft ophef veroorzaakt door chocolade-ijs te serveren in een toiletpot.

In een video, gefilmd in het restaurant Gordos in Holon (Israël), brengt een ober een kom in de vorm van een toiletpot naar een tafel. Hij serveert chocolade-ijs dat over de kom is 'gespat'. De gasten scheppen zonder aarzeling het ijs op en likken de kom schoon.

De video leidde tot kritiek omdat het dessert een religieus-getinte naam kreeg en daar kan de gevoelige internetgebruiker natuurlijk niet om lachen. Het dessert heet 'Harban Bayit Shlishi' en staat voor 'de stront van de Derde Tempel'. Vooral Joden en Christenen vinden deze naam niet kunnen.

Street food restaurant Seoul South Station komt naar Gent

Karen Luiken-02 december 2023 om 08:48

Gent krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij. Street food restaurant Seoul South Station opent op 12 december de deuren in de populaire studentenwijk Overpoort.

Seoul South Station komt oorspronkelijk uit Leuven en staat bekend om zijn Korean fried chicken. Andere heerlijke gerechten die je op de menukaart terugvindt, zijn onder andere kimchi nacho’s, Koreaanse dumplings, gestoomde rijst en koolsla.

Het eten is fantastisch, maar dat is niet de enige reden waarom je deze plek wil bezoeken. Je wilt er ook heen vanwege de gezellige sfeer die er heerst. De zaak in Gent krijgt een interieur die je doet denken aan een Koreaanse trein. Rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal: je kijkt je ogen uit.

Met eigen ogen en smaakpapillen ervaren? Seoul South Station is vanaf 12 december te bezoeken aan de Overpoortstraat 98 in Gent.

McDonald's lanceert nieuwe burger met pepersaus

Karen Luiken-21 november 2023 om 08:25

McDonald’s heeft vanaf vandaag een nieuwe burger op het menu staan. Het gaat om de Peppery Paul, een traktatie die gepaard gaat met een romige pepersaus.

De Peppery Paul maakt deel uit van het Maestro-assortiment en bestaat uit twee sappige rundvleesburgers, pepersaus, knapperige spek, cheddarkaas en verse salade, allemaal verpakt in een zacht briochebroodje.

Denk je hier niet genoeg aan te hebben? No worries! McDonald’s introduceert vandaag naast de burger ook de McShaker Fries Smoked Paprika, een nieuwe versie van de beroemde knapperige frietjes met gerookt paprikapoeder.

Enjoy!

Ontdek meer