Op deze school kun je een cursus over Taylor Swift volgen

Karen Luiken-16 augustus 2023 om 16:25- Foto:

Reuters

Er bestaan op deze wereld ontelbaar veel verschillende studies. Je kunt bijvoorbeeld geneeskunde gaan studeren, psychologie, marketing, communicatie of journalistiek. Maar wat je vanaf het komende studiejaar ook kunt doen, is een cursus volgen waarin Taylor Swift de hoofdrol speelt. De Arizona State University heeft vanaf de herfst een nieuw vak over de Amerikaanse zangeres.

De cursus heet ‘Psychology of Taylor Swift - Avanced Topics of Social Psychologie’ en wordt gegeven door Alexandra Wormley. Zij vertelt dat ze in haar lessen in gaat op onderwerpen als roddels, relaties en wraak, en de psychologie daarachter. De albums en teksten van Taylor Swift vormen de rode draad in de studie.

Gelukkig is het niet noodzakelijk om helemaal naar de andere kant van de wereld te reizen als je meer over Taylor Swift wilt leren. De universiteit in Gent krijgt namelijk ook een keuzevak dat in het teken staat van de zangeres. Het vak heet ‘Literature: Taylor’s Version’ en moet studenten Engelse Taal- en Letterkunde beter laten kennismaken met de liedjes van de artiest. Die bevatten namelijk regelmatig verwijzingen naar klassieke nummers van de Engelse literatuur zoals Shakespeare, Romeo & Julia en zelfs Alice in Wonderland.

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer