Op deze school kun je een cursus over Taylor Swift volgen

Karen Luiken-16 augustus 2023 om 16:25- Foto:

Reuters

Er bestaan op deze wereld ontelbaar veel verschillende studies. Je kunt bijvoorbeeld geneeskunde gaan studeren, psychologie, marketing, communicatie of journalistiek. Maar wat je vanaf het komende studiejaar ook kunt doen, is een cursus volgen waarin Taylor Swift de hoofdrol speelt. De Arizona State University heeft vanaf de herfst een nieuw vak over de Amerikaanse zangeres.

De cursus heet ‘Psychology of Taylor Swift - Avanced Topics of Social Psychologie’ en wordt gegeven door Alexandra Wormley. Zij vertelt dat ze in haar lessen in gaat op onderwerpen als roddels, relaties en wraak, en de psychologie daarachter. De albums en teksten van Taylor Swift vormen de rode draad in de studie.

Gelukkig is het niet noodzakelijk om helemaal naar de andere kant van de wereld te reizen als je meer over Taylor Swift wilt leren. De universiteit in Gent krijgt namelijk ook een keuzevak dat in het teken staat van de zangeres. Het vak heet ‘Literature: Taylor’s Version’ en moet studenten Engelse Taal- en Letterkunde beter laten kennismaken met de liedjes van de artiest. Die bevatten namelijk regelmatig verwijzingen naar klassieke nummers van de Engelse literatuur zoals Shakespeare, Romeo & Julia en zelfs Alice in Wonderland.

Zien: voorproefje van nieuw seizoen 'Special Forces'

Karen Luiken-19 april 2024 om 09:28

In afwachting van het nieuwe seizoen van ‘Special Forces’ heeft VTM vandaag een klein voorproefje van de eerste aflevering gedeeld. Daaruit blijkt al meteen dat de kandidaten geen rustige opstart krijgen...

Het nieuwe seizoen is opgenomen in Zuid-Afrika en volgt de loodzware beproevingen die rekruten Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Ismaïl Abdoul, Jan Bakelants, Gers Pardoel, Lynn Van den Broeck, Nora Gharib, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt moeten doorstaan.

Tijdens de eerste proef moeten ze naar de kust zwemmen en hoewel dat misschien klinkt als een makkelijke opgave, is het dat niet. Het wordt al meteen duidelijk dat de elf bekende Vlamingen erg diep moeten gaan.

Benieuwd naar meer? Het nieuwe seizoen gaat maandag van start!

1
2
3
4

'All Of Us Strangers' komt volgende week naar Disney+

Karen Luiken-19 april 2024 om 09:22

Het aanbod van Disney+ wordt over een paar dagen uitgebreid met een nieuw pareltje. Vanaf 24 april is de film ‘All Of Us Strangers’ te zien op de streamingsdienst.

De film gaat over Adam die in een verlaten torenflat in Londen woont. Een toevallige ontmoeting met zijn mysterieuze buurman Harry doorbreekt het ritme van zijn dagelijks leven. Terwijl er een relatie tussen hen ontluikt, verliest Adam zich in herinneringen aan het verleden. Hij voelt de drang om terug te gaan naar het stadje waar hij opgroeide en het huis waar hij als kind woonde. Daar lijken zijn ouders nog steeds te wonen, net als op de dag dat ze stierven, dertig jaar geleden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Andrew Scott, Paul Mescal, Jamie Bell en Claire Foy.

Ontdek meer