Help mee zeehonden tellen op afgelegen eiland

Joyce Vander Auwera-10 augustus 2023 om 16:33- Foto:

Pexels: Elianne Dipp

Zoek je nog een last-minute vakantiebestemming? Misschien is het Isle of Man, een afgelegen eiland tussen Engeland en Ierland, wel iets voor jou. De Manx Wildlife Trust, een organisatie voor natuurbehoud, zoekt twee vrijwilligers die daar enkele weken willen verblijven om zeehonden te tellen.

Op Isle of Man worden jaarlijks alle zeehonden geteld om meer inzicht te krijgen in de populatie. Dit telproces duurt negen weken en wordt gevolgd door twee weken van data-analyse. Als vrijwilliger ontvang je kost en inwoning, evenals een wekelijkse vergoeding van 40 pond (ongeveer 46 euro) voor eten.

De vrijwilligers zullen dagelijks de broedplaatsen bezoeken om het aantal nieuwe geboortes vast te stellen. Ze moeten volwassen zeehonden en hun pups fotograferen, die vervolgens worden vergeleken met een identificatiecatalogus. Daarnaast houden ze de groei en het sterftecijfer van de jonge zeehonden bij.

Lara Howe, maritiem medewerker bij Manx Wildlife Trust, benadrukt dat Isle of Man een belangrijke plek is voor wilde dieren, zowel op het land als in de zee. Het eiland en de omliggende gebieden zijn ideaal voor zeehonden om te broeden en op te groeien. Ongeveer veertig procent van het eiland is onbewoond, met talrijke valleien, stranden en een uitgestrekte kustlijn van meer dan 150 kilometer.

Sollicitaties voor deze unieke ervaring zijn open tot 18 augustus, en het vrijwilligerswerk begint in september. Als je interesse hebt, is dit een kans om deel uit te maken van het behoud van deze bijzondere zeedieren.

Gezocht: kerstfanaat die 25 kerstfilms wil kijken voor 2300 euro

Karen Luiken-12 november 2023 om 09:26

Geld verdienen terwijl je kerstfilms kijkt? Deze droom kan binnenkort werkelijkheid worden. Een bedrijf genaamd CableTV is op zoek naar een ‘chief of cheer’ die 25 kerstfilms wil kijken in 25 dagen. En inderdaad: daar krijg je dus voor betaald.

De gelukkige nieuwe medewerker van CableTV krijgt een aantal taken. De eerste: kijk een kerstfilm naar keuze. Heb je dat gedaan? Beoordeel die dan op basis van een nostalgische factor, het verhaal en de vakantievreugde die je erbij voelt. Ook wil CableTV weten welke streamingsplatforms het meest gebruiksvriendelijk zijn en welke de beste kerstfilms aanbieden.

In ruil daarvoor krijg je 2.500 dollar (omgerekend ruim 2300 euro) en een jaarabonnement op zeven van de beste streamingsdiensten (waaronder Netflix, Disney+ en Amazon Prime).

“De enige vereiste is dat je een diepe liefde hebt voor kerstfilms en dat je een marathon van 25 kerstfilms in 25 dagen kunt houden”, aldus CableTV in een vacaturetekst. Solliciteren kan hier.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Ontdek meer