Help mee zeehonden tellen op afgelegen eiland

Joyce Vander Auwera-10 augustus 2023 om 16:33- Foto:

Pexels: Elianne Dipp

Zoek je nog een last-minute vakantiebestemming? Misschien is het Isle of Man, een afgelegen eiland tussen Engeland en Ierland, wel iets voor jou. De Manx Wildlife Trust, een organisatie voor natuurbehoud, zoekt twee vrijwilligers die daar enkele weken willen verblijven om zeehonden te tellen.

Op Isle of Man worden jaarlijks alle zeehonden geteld om meer inzicht te krijgen in de populatie. Dit telproces duurt negen weken en wordt gevolgd door twee weken van data-analyse. Als vrijwilliger ontvang je kost en inwoning, evenals een wekelijkse vergoeding van 40 pond (ongeveer 46 euro) voor eten.

De vrijwilligers zullen dagelijks de broedplaatsen bezoeken om het aantal nieuwe geboortes vast te stellen. Ze moeten volwassen zeehonden en hun pups fotograferen, die vervolgens worden vergeleken met een identificatiecatalogus. Daarnaast houden ze de groei en het sterftecijfer van de jonge zeehonden bij.

Lara Howe, maritiem medewerker bij Manx Wildlife Trust, benadrukt dat Isle of Man een belangrijke plek is voor wilde dieren, zowel op het land als in de zee. Het eiland en de omliggende gebieden zijn ideaal voor zeehonden om te broeden en op te groeien. Ongeveer veertig procent van het eiland is onbewoond, met talrijke valleien, stranden en een uitgestrekte kustlijn van meer dan 150 kilometer.

Sollicitaties voor deze unieke ervaring zijn open tot 18 augustus, en het vrijwilligerswerk begint in september. Als je interesse hebt, is dit een kans om deel uit te maken van het behoud van deze bijzondere zeedieren.

Uitverkocht: 600$ jeans met 'urinevlek'

Chelsy Vanlerberghe-03 mei 2024 om 14:02

Wie had gedacht dat in je broek plassen ooit modieus zou zijn? Het Brits-Italiaans modemerk Jordanluca zorgt voor ophef online, dankzij hun 'Stain Stonewash' jeans. De broek heeft namelijk een donkere vlek vlakbij het kruis, waardoor het lijkt alsof er een ongelukje gebeurd is.

De 'urinevlek jeans' maakte zijn debuut tijdens Milan Fashion Week. En raad eens? De lichtere versies van de jeans, die $610 USD kosten, zijn online helemaal uitverkocht. Het is niet duidelijk wanneer Jordanluca de jeans met vlekken in het kruis opnieuw zal aanvullen, maar mensen kunnen zich registreren om een melding te ontvangen als ze weer beschikbaar zijn.

Je kunt de look eenvoudig namaken zonder veel geld uit te geven door gewoon een paar jeans te pakken dat je al hebt en er een vloeistof naar keuze over te gooien. Of door er gewoon in te plassen natuurlijk...

Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

Ontdek meer