Gaat de 'Zuck vs Musk fight' effectief door?

Simon Smetryns-09 augustus 2023 om 09:33

Mark Zuckerberg maakt zich zorgen dat Elon Musk niet meer geïnteresseerd is in hun voorgenomen gevecht. Oorspronkelijk wilde Elon met Mark vechten in een kooi, een idee dat Mark en zelfs Andrew Tate steunden.

Hoewel het leek alsof het bij praatjes zou blijven, blijft Mark enthousiast over het gevecht en is nu bezorgd dat Elon wil afzien van de uitdaging. Mark heeft een datum voorgesteld, maar wacht nog op een reactie van Elon. Na wat heen en weer getweet/gepost/gethreat, was er overeenstemming dat het gevecht later dit jaar zou plaatsvinden, maar de exacte datum is nog onbekend.

Beide mannen trainen intensief ter voorbereiding op het gevecht. Mark heeft al aangegeven klaar te zijn, maar Elon lijkt aarzeling te tonen. Op Marks nieuwe social media-platform Threads onthulde hij dat hij 26 augustus voorstelde als datum. Hij bouwde zelfs een speciale arena in zijn achtertuin, tot ongenoegen van zijn vrouw Priscilla Chan, die twee jaar aan dat gazon had gewerkt. Ondertussen heeft Elon bijna dertien kilo verloren door omstreden methoden zoals Ozempic en vasten.

Als het gevecht zal doorgaan zal het ook live te volgen zijn op X (het vroegere Twitter) en waarschijnlijk ook via Threats.

Tiener heeft gat in longen door vapen

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:20

De 19-jarige Mason Middleton heeft aan den lijve ondervonden hoe ernstig de gevolgen van een verslaving aan e-sigaretten kunnen zijn. De tiener heeft letterlijk een gat in zijn longen gerookt.

Mason begon op 15-jarige leeftijd met vapen. Dat heeft hij jarenlang volgehouden, tot hij eerder dit jaar plotseling getroffen werd door een scherpe pijn in zijn borst die zo ernstig was dat hij nauwelijks kon staan. In augustus diagnosticeerden artsen dat hij een gat in zijn linkerlong had zitten.

De tiener was naar eigen zeggen verslaafd, heel erg verslaafd. Hij gebruikte zijn vapes elke dag. “Hoe vaak ik het deed, hing af van wat ik deed. Als ik aan het werk was, deed ik het minder, maar als ik in bed lag, zoog ik er elke drie tot vijf minuten aan.”

Dat resulteerde in een klaplong. Mason werd opgenomen in het ziekenhuis, waar artsen er met een foto achter kwamen dat er een gat in zijn long zat dat zeer waarschijnlijk een gevolg was van de vape-verslaving.

“Ik stop met vapen”, zegt Mason volgens Daily Mail. “Ik heb nooit geluisterd als mensen zeiden dat vapen slecht voor je is, maar dat is het wel. Doe niet wat ik ook heb gedaan, het is extreem pijnlijk.”

B-girls slaan handen ineen met Samsung

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:08

Deze maand vindt het WK Breaking in Leuven plaats. De Belgische B-girls Maxime ‘Madmax’ Blieck uit Oostkamp en Camine Van Hoof uit Antwerpen doen daaraan mee en om hen een plekje op de Olympische Spelen van 2024 te laten veroveren, gaat Samsung Electronics nu een samenwerking aan met de twee dames.

Tijdens het wereldkampioenschap breakdancen van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september halen B-girls en B-boys drie dagen lang hun beste moves naar boven. Ze strijden om de wereldtitel én om een plekje op de Olympische Spelen in Parijs, waar breaking zijn Olympisch debuut zal maken.

Samsung Electronics is hier zo enthousiast over, dat het merk als sponsor een steentje bijdraagt. Het heeft de handen ineen geslagen met B-girls Maxime en Camine, die allebei op topsportniveau aan breaking doen. Ze spelen de hoofdrol in Samsungs nieuwste brand campagne ‘Flip The Rules’, een video waarin de B-girls en Samsung jongeren aansporen hun eigen weg in te slaan.

“Een breaking battle verenigt eigenheid, muziek en sport. Wij voegen daar ook technologie aan toe: technologie om je dans vast te leggen met een camera die even flexibel is als je moves, om je conditie te meten, om de beats te beluisteren, om online inspiratie te vinden, om je coolste headspin te delen met vrienden”, zegt Laurence Vandermeer, Marketing en Communicatie Manager van Samsungs Mobile Division. “Onze nieuwste plooibare smartphone en smartwatch, de Galaxy Z Flip5 en de Galaxy Watch6, in combinatie met onze draadloze oortjes, de Buds2 Pro, zijn daarvoor ideale tools.”

Ontdek meer