Jongeman (20) bestolen en in elkaar geslagen aan station van Leuven

Nico De Greef-08 augustus 2023 om 17:01

Een 20-jarige man is in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus in elkaar geslagen aan het station van Leuven nadat twee mannen er met zijn gsm vandoor gingen. De diefstal met geweld werd geregistreerd door de stadsbewakingscamera's, waarna de verdachten al snel gearresteerd konden worden.

De feiten speelden zich af omstreeks 02.00 uur. Twee verdachten, een 22-jarige man uit Waver en een 18-jarige man uit Sint-Gillis, spraken het slachtoffer, een 20-jarige man uit Tervuren, aan in het station van Leuven en besloten om daarna samen richting de oude markt te wandelen.

Onderweg naar de oude markt vroeg één van de verdachten om de gsm van het slachtoffer omdat ze hem 'iets wouden laten zien'. Toen het slachtoffer zijn gsm terugvroeg, weigerden de verdachten het apparaat terug te geven en stopte één van hen de gsm in zijn broekzak. "Toen het slachtoffer deze wilde terugnemen, ontstond er een gevecht", meldt het parket van Leuven.

Beiden verdachten zouden het slachtoffer verschillende schoppen en slagen toegediend hebben, zelfs toen het slachtoffer op de grond lag. Het slachtoffer kon op een gegeven moment ontsnappen, waarna omstanders hem opvingen en de politie op de hoogte kon worden gebracht.

Het slachtoffer kwam ervanaf met enkele verwondingen aan zijn schouder en knie. Eén van de verdachten zit momenteel in hechtenis in de gevangenis, de andere werd onder elektronisch toezicht geplaatst. Op vrijdag 11 augustus zal de raadkamer beslissen over hun verdere aanhouding.

Tiener heeft gat in longen door vapen

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:20

De 19-jarige Mason Middleton heeft aan den lijve ondervonden hoe ernstig de gevolgen van een verslaving aan e-sigaretten kunnen zijn. De tiener heeft letterlijk een gat in zijn longen gerookt.

Mason begon op 15-jarige leeftijd met vapen. Dat heeft hij jarenlang volgehouden, tot hij eerder dit jaar plotseling getroffen werd door een scherpe pijn in zijn borst die zo ernstig was dat hij nauwelijks kon staan. In augustus diagnosticeerden artsen dat hij een gat in zijn linkerlong had zitten.

De tiener was naar eigen zeggen verslaafd, heel erg verslaafd. Hij gebruikte zijn vapes elke dag. “Hoe vaak ik het deed, hing af van wat ik deed. Als ik aan het werk was, deed ik het minder, maar als ik in bed lag, zoog ik er elke drie tot vijf minuten aan.”

Dat resulteerde in een klaplong. Mason werd opgenomen in het ziekenhuis, waar artsen er met een foto achter kwamen dat er een gat in zijn long zat dat zeer waarschijnlijk een gevolg was van de vape-verslaving.

“Ik stop met vapen”, zegt Mason volgens Daily Mail. “Ik heb nooit geluisterd als mensen zeiden dat vapen slecht voor je is, maar dat is het wel. Doe niet wat ik ook heb gedaan, het is extreem pijnlijk.”

B-girls slaan handen ineen met Samsung

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:08

Deze maand vindt het WK Breaking in Leuven plaats. De Belgische B-girls Maxime ‘Madmax’ Blieck uit Oostkamp en Camine Van Hoof uit Antwerpen doen daaraan mee en om hen een plekje op de Olympische Spelen van 2024 te laten veroveren, gaat Samsung Electronics nu een samenwerking aan met de twee dames.

Tijdens het wereldkampioenschap breakdancen van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september halen B-girls en B-boys drie dagen lang hun beste moves naar boven. Ze strijden om de wereldtitel én om een plekje op de Olympische Spelen in Parijs, waar breaking zijn Olympisch debuut zal maken.

Samsung Electronics is hier zo enthousiast over, dat het merk als sponsor een steentje bijdraagt. Het heeft de handen ineen geslagen met B-girls Maxime en Camine, die allebei op topsportniveau aan breaking doen. Ze spelen de hoofdrol in Samsungs nieuwste brand campagne ‘Flip The Rules’, een video waarin de B-girls en Samsung jongeren aansporen hun eigen weg in te slaan.

“Een breaking battle verenigt eigenheid, muziek en sport. Wij voegen daar ook technologie aan toe: technologie om je dans vast te leggen met een camera die even flexibel is als je moves, om je conditie te meten, om de beats te beluisteren, om online inspiratie te vinden, om je coolste headspin te delen met vrienden”, zegt Laurence Vandermeer, Marketing en Communicatie Manager van Samsungs Mobile Division. “Onze nieuwste plooibare smartphone en smartwatch, de Galaxy Z Flip5 en de Galaxy Watch6, in combinatie met onze draadloze oortjes, de Buds2 Pro, zijn daarvoor ideale tools.”

Ontdek meer