Jongeman (20) bestolen en in elkaar geslagen aan station van Leuven

Nico De Greef-08 augustus 2023 om 17:01

Een 20-jarige man is in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus in elkaar geslagen aan het station van Leuven nadat twee mannen er met zijn gsm vandoor gingen. De diefstal met geweld werd geregistreerd door de stadsbewakingscamera's, waarna de verdachten al snel gearresteerd konden worden.

De feiten speelden zich af omstreeks 02.00 uur. Twee verdachten, een 22-jarige man uit Waver en een 18-jarige man uit Sint-Gillis, spraken het slachtoffer, een 20-jarige man uit Tervuren, aan in het station van Leuven en besloten om daarna samen richting de oude markt te wandelen.

Onderweg naar de oude markt vroeg één van de verdachten om de gsm van het slachtoffer omdat ze hem 'iets wouden laten zien'. Toen het slachtoffer zijn gsm terugvroeg, weigerden de verdachten het apparaat terug te geven en stopte één van hen de gsm in zijn broekzak. "Toen het slachtoffer deze wilde terugnemen, ontstond er een gevecht", meldt het parket van Leuven.

Beiden verdachten zouden het slachtoffer verschillende schoppen en slagen toegediend hebben, zelfs toen het slachtoffer op de grond lag. Het slachtoffer kon op een gegeven moment ontsnappen, waarna omstanders hem opvingen en de politie op de hoogte kon worden gebracht.

Het slachtoffer kwam ervanaf met enkele verwondingen aan zijn schouder en knie. Eén van de verdachten zit momenteel in hechtenis in de gevangenis, de andere werd onder elektronisch toezicht geplaatst. Op vrijdag 11 augustus zal de raadkamer beslissen over hun verdere aanhouding.

Ga jij laat naar bed? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Karen Luiken-18 juni 2024 om 14:33- Foto:

Photo by Andisheh A on Unsplash

Je hebt twee typen mensen: de één ligt het liefst zo vroeg mogelijk in de veren, de ander is een nachtbraker. Als jij bij het laatste kamp hoort, hebben we helaas slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat het slecht voor je gezondheid kan zijn om laat naar bed te gaan.

Een studie van Imperial College London concludeert dat ochtendmensen minder vaak psychische klachten hebben dan avondmensen. Specifieker: mensen die vóór 01.00 uur naar bed gaan, zijn over het algemeen mentaal gezonder en hebben minder vaak last van mentale, gedrags- en neurologische ontwikkelingsstoornissen, depressie of angststoornissen.

De studie, die gepubliceerd werd in Psychiatry Research, is volgens Medical News Today uitgevoerd onder bijna 74.000 mensen, waarvan 56 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 63,5 jaar en de gemiddelde nachtrust was zeven uur per dagelijkse slaapcyclus.

Natte week met (heel) veel regen verwacht

Karen Luiken-17 juni 2024 om 06:17- Foto:

Photo by Max on Unsplash

Zomer in aantocht? Nee, nog steeds niet. Het wordt deze week wederom een natte bedoeling. VRT meldt dat we de komende dagen een maandhoeveelheid aan neerslag kunnen verwachten.

Deze week kan er zo’n 70 liter water per vierkante meter vallen. Dinsdag en donderdag worden de natste dagen met felle buien en veel regen op sommige dagen, maar ook maandag en vrijdag blijft het nat. Volgens Binnenlandse Zaken is er zelfs risico op een storm of wateroverlast.

Blijft het de komende tijd zo slecht? Hopelijk niet. Hoe het er nu uitziet, maken de vele regenwolken volgende week hoogstwaarschijnlijk plaats voor meer zon en gaan de temperaturen een tikkeltje omhoog.

Ontdek meer