17-jarige jongen dood na val uit pretparkattractie in Zuid-Frankrijk

Nico De Greef-07 augustus 2023 om 15:41

Een 17-jarige jongen is omgekomen en een 19-jarig meisje is zaterdag zwaargewond geraakt na een ongelukkige val uit een pretparkattractie in de Zuid-Franse badplaats Cap d’Agde, melden de Franse autoriteiten.

Het ongeluk gebeurde zaterdagnacht, enkele minuten voor sluiting van het pretpark Luna Park, in de attractie 'Adrenaline' waarin mensen omhoog worden getakeld en daarna een vrije val maken. De slachtoffers zouden 60 meter naar beneden zijn gevallen en onderweg meerdere objecten hebben geraakt met hun hoofd.

Voor de jongeman kon hulp niet meer baten. De jonge vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis is Montpellier, maar verkeert intussen buiten levensgevaar.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet helemaal duidelijk. Volgens de burgemeester van Cap d’Agde stond er zaterdagavond ongebruikelijk veel wind, wat mogelijk heeft geleid tot het ongeluk. Het Franse gerecht onderzoekt momenteel de zaak.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de bewuste attractie tot ongelukken heeft geleid. In 2019 moest dezelfde attractie tijdelijk worden afgesloten nadat bij een incident een man een hoofdletsel opliep.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer