Verdachte (19) aangehouden voor dodelijke steekpartij in Oostkamp

Karen Luiken-27 september 2021 om 07:37

De politie heeft een 19-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht afgelopen vrijdag een 15-jarige jongen te hebben neergestoken in Oostkamp. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. Dat meldt VRT NWS.

De steekpartij vond plaats op een verjaardagsfeestje van de 19-jarige verdachte. Hij was met vrienden in een garage toen er plotseling een groep jongens langskwam. Onder hen bevond zich ook het 15-jarige slachtoffer. Het ongewenste bezoek zou een stroomstootwapen mee hebben genomen. De andere groep pakte een mes, waarna de situatie compleet uit de hand liep.

De 15-jarige werd gestoken en overleed aan zijn verwondingen. Hij werd levenloos op straat aangetroffen. De steekpartij is mogelijk het gevolg van een uit de hand gelopen drugsdeal.

(Photo by Markus Spiske on Unsplash)

De grootste LEGO set ooit: de Titanic!

Dieter Blarinckx-14 oktober 2021 om 06:31

All aboard! Want LEGO komt met een nieuw bouwpakket dat helemaal in het teken staat van de Titanic. Met zo’n lengte van 135 centimeter, en ook exact 9.090 stukjes, is deze replica van het befaamde schip ook officieel de grootste set ooit!

En ze gaan in detail, héél hard in detail! Van zelfs het ketelhuis tot de bekende eetzaal en zelfs de grote magnifieke trap die zich uitstrekt over maar liefst zes verdiepingen, deze replica laat je ieder geheim van de Titanic ontdekken!

“We hebben het wereldberoemde schip met uitzonderlijke precisie nagebouwd, op schaal 1:200. We hebben ons daarvoor gebaseerd op de originele blauwdrukken, van meer dan een eeuw oud. Door zo hard te focussen op de details hebben we een van onze meest uitdagende bouwervaringen ooit kunnen creëren”, klinkt het bij de designers van LEGO.

De set is te pre-orderen vanaf 1 november, of vanaf 8 november online te koop. Voor de ganse set betaal je zo’n 629,99 euro.

Check hieronder de zotte video:

Harry Potter Store Gent opent tijdens Halloween!

Dieter Blarinckx-14 oktober 2021 om 06:15

Potterheads, deze is ein-de-lijk voor jullie! Na weken uitstel is het bijna zover: The Wizard Store Gent open haar deuren tijdens het weekend van Halloween. Dat maakte het team bekend via sociale media.

The Wizard Store is de eerste winkel in Gent die volledig in het teken staat van de Wizarding World van J.K. Rowling. Je kan er allerlei goodies, snacks, hebbedingetjes en props terugvinden van de 'Harry Potter'- en 'Fantastic Beasts'-franchises.

De magische opening staat dus gepland voor 30 en 31 oktober!

Ontdek meer