YouTuber Acid bracht nacht door in cel na binnendringen Tomorrowland

Nico De Greef-01 augustus 2023 om 08:00

De 23-jarige Nathan Vergunst, beter bekend als YouTuber Acid, heeft een nacht doorgebracht in de cel. Dat heeft de festivalorganisatie van Tomorrowland bevestigd. Afgelopen weekend brak Acid voor zijn nieuwste video-stunt in op de reeds uitverkochte festivalweide van Tomorrowland nadat hij een van de felbegeerde vrijkaarten voor influencers was misgelopen.

Op maandag verscheen de bewuste video van 'de inbraak' op het YouTube-kanaal van Acid waarin te zien is hoe de Vlaamse influencer door velden vol met brandnetels en prikkeldraad kroop om binnen te geraken op het festival. Dat lukte uiteindelijk ook, maar dat hij kort erna door de security gevat zou worden, stond waarschijnlijk niet op zijn planning.

Debby Wilmsen, perswoordvoerder van Tomorrowland, heeft inmiddels gereageerd op de beelden. “Acid werd wel degelijk opgepakt en heeft samen met zijn vriendin een nachtje in de cel doorgebracht. Hij heeft die vriendin trouwens achtergelaten op de EHBO-post, want zij was in de struiken gevallen en achter de hekken blijven hangen. Zijn vriendin kreeg er de eerste zorgen toegediend en daarna dus ook een overnachting, weliswaar in de cel. Acid mag zijn identiteitskaart nog komen ophalen bij de gevonden voorwerpen, net als zijn schoenen."

Dat 'kleine' detail was hij blijkbaar in zijn video vergeten te vermelden. “Het is jammer dat deze feiten zijn clip niet hebben gehaald”, voegt Wilmsen nog toe. “Al ben ik er zeker van dat zijn volgers die unieke content ongetwijfeld wel weten te appreciëren.”

"De security van Tomorrowland is tight", aldus de YouTuber.

Enzo Knol wordt papa

Karen Luiken-29 november 2023 om 15:46

Enzo Knol gaat een nieuw leven tegemoet. De YouTuber en zijn vriendin Myron Koops zijn in verwachting van hun eerste kindje.

Het nieuws wordt bekendgemaakt via Instagram. “We hebben de afgelopen tijd een geheimpje bewaard”, schrijft het koppel bij een foto. “Wat zijn we blij en trots, wij worden papa en mama!”

Het is nog niet bekend welk geslacht het kindje heeft en wanneer de kleine spruit verwacht wordt.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Ontdek meer