Zo warm mag een iPhone maximaal worden

Karen Luiken-20 juli 2021 om 08:07

​Het is zomer, de zon laat zich regelmatig zien en de temperaturen stijgen. Hartstikke leuk voor ons, iets minder leuk voor onze iPhones. Want die kunnen extreme hitte helemaal niet aan. Enig idee hoe warm je toestel mag worden? Na het lezen van dit bericht wel.

Iedereen die ooit in de loeihete zon heeft gezeten, is weleens opgeschrikt door een waarschuwende melding van Apple. ‘De iPhone moet afkoelen voor je hem kunt gebruiken’, zo klinkt het dan. Voor veel van ons een herkenbaar bericht, maar hoe voorkom je het?

Apple schrijft online dat iOS-apparaten het beste gebruikt kunnen worden in omgevingstemperaturen tussen de 0 en 35 graden. Is het kouder of warmer, dan kan een iPhone zich vreemd gaan gedragen. Ook gaat de batterij dan minder lang mee. Extreem warme temperaturen kunnen de levensduur van de batterij zelfs permanent verkorten. Laat je toestel dus vooral niet in de felle zon of in je auto liggen.

(​Photo by Vựa Táo on Unsplash)

Steeds meer jongeren kruipen met drugs of lachgas achter het stuur

Karen Luiken-25 januari 2022 om 16:25

Drugs en lachgas komen steeds vaker voor in het verkeer, vooral onder jongeren. Uit onderzoek van verkeersinstituut Vias is gebleken dat het percentage jonge bestuurders dat toegeeft maandelijks onder invloed van drugs te rijden, binnen twee jaar tijd is gestegen.

Voor de studie van Vias zijn 6.000 mensen ondervraagd. Zo’n 8 procent daarvan geeft aan minstens één keer per maand achter het stuur te kruipen na drugsgebruik. In de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar gaat het zelfs om 19 procent. Twee jaar geleden stond dat percentage niet hoger dan 11.

Reden van de stijging? Die kan alles te maken hebben met de coronapandemie. "Het feit dat het uitgaansleven zeer beperkt was de afgelopen jaren, heeft sommige jongeren ertoe verleid om meer drugs thuis te gaan gebruiken, waaronder vooral cannabis. Dat blijft ook na gebruik nog enige tijd in het lichaam aanwezig en kan een impact hebben op de rijprestaties", zegt Stef Willems van Vias Institute volgens Newsmonkey.

Wat Vias verder ook ziet, is dat drugs en alcohol steeds meer worden gecombineerd en dat er steeds vaker lachgas in het spel is. Het gebruiken van lachgas is niet illegaal, maar onder invloed rijden van het spul mag niet.

(Photo by Matthew Henry on Unsplash)

Student opent vuur op school in Duitsland: vrouw overleden

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:54

Een 18-jarige student heeft maandag het vuur geopend in een collegezaal van een universiteit in de Duitse plaats Heidelberg. Eén persoon kwam daarbij om het leven. Dat melden Duitse media.

Het gebeurde net voor 12.30 uur. De dader, een biologiestudent uit Mannheim, liep met een jachtgeweer en automatisch wapen de collegezaal binnen en begon op tientallen aanwezigen te schieten. Eén van hen, een vrouw, raakte ernstig gewond en overleed een paar uur later. Drie anderen liepen verwondingen aan hun benen of rug op.

De dader is na de schietpartij gevlucht en beroofde zichzelf buiten van het leven. Zijn lichaam is ongeveer een half uur na het verschrikkelijke incident gevonden. Over zijn motief is niets bekend. Wel zou hij in het verleden psychische problemen hebben gehad.

(Photo by Jonas Augustin on Unsplash)

Ontdek meer