Op puppy's passen en daarvoor betaald krijgen? Het kan!

Karen Luiken-20 juli 2021 om 07:40

​De perfecte baan bestaat. Zeker voor hondenliefhebbers. Er is namelijk een bedrijf dat op zoek is naar iemand die de hele dag op een paar schattige puppy’s wil passen. Tegen betaling!​

Yappy.com, een online cadeauwinkel voor huisdieren, heeft een vacature uitstaan voor een nieuwe ‘chief puppy officer’. Dat is de officiële functietitel, die eigenlijk niet meer betekent dan hondenoppasser. Terwijl de medewerkers van de webwinkel aan het werk zijn, speelt de chief puppy officer met de honden van het team. En alsof dat nog niet geweldig genoeg klinkt, gaat de job gepaard met een salaris van bijna 28.000 euro.

De perfecte werknemer van Yappy.com moet aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste is het belangrijk dat je geobsedeerd bent door honden. Je moet ervaring hebben met de viervoeters en je moet volgens Ladbible een expert zijn in buik kietelen. Ook moet je de pups uitlaten, ze een veilige omgeving kunnen bieden, blij maken en vermaken. Terwijl je dat doet, voer je marktonderzoek uit door nieuwe speeltjes en traktaties uit te testen.

Klinkt dit als de ideale baan voor jou? Aanmelden kan tot 31 augustus, maar je zal er wel naar Manchester voor moeten verhuizen. Dat is namelijk de plek waar het bedrijf gevestigd zit.

(Photo by Bharathi Kannan on Unsplash)

Rokers krijgen jaarlijks extra week vrij

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:32- Foto:

Photo by Reza Mehrad on Unsplash

Mensen die tijdens het werk meerdere keren per dag roken, krijgen jaarlijks vanwege hun verslaving een extra week vrij van hun werk. Dat blijkt uit onderzoek, meldt LadBible.

Uit cijfers van het Office for National Statistics is gebleken dat zo’n 52 procent van de rokers meerdere keren zijn werkplek verlaat om een sigaretje te roken of aan een vape te lurken. Per dag neemt die gewoonte twintig minuten in beslag.

Nu klinkt dat misschien niet als een schokkend getal, maar daar komt verandering in als je dit een jaar lang iedere werkdag doet. Dan kom je namelijk uit op een totale rooktijd van 39 uur. Oftewel: een fulltime werkweek. Veel rokers krijgen die 'gratis' zonder er andere vrije dagen of pauzemomenten voor in te hoeven leveren.

Tieners doden zwaan en eten de vogel op

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:27

Drie tieners hebben in New York een zwaan gedood en opgegeten. De vier jongen van het dier werden ook meegenomen. Dat melden verschillende media.

De politie sloeg deze week alarm nadat Faye, een iconische zwaan in het plaatsje Manlius, als vermist werd opgegeven. Agenten gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat de vogel was vermoord. Drie tieners zouden daar verantwoordelijk voor zijn. Zij slopen midden in de nacht een vijvergebied binnen en stortten zich op de vogel.

Nadat de tieners de zwaan hadden gedood, brachten ze het stoffelijk overschot naar het huis van een tante. Daar werd de vogel gekookt en opgegeten. De vier jongen van de zwaan zijn veilig teruggevonden en worden verzorgd door een bioloog.

De tieners zijn gearresteerd.

Ontdek meer