Verkoop Xbox-consoles door het dak na overname 'Call of Duty' door Microsoft

Nico De Greef-23 juli 2023 om 20:22

Wie een Xbox Series X/S wil aanschaffen, kan daar de komende weken wat problemen bij ondervinden. Volgens verschillende bronnen vliegt de spelconsole van Microsoft momenteel razendsnel over de toonbanken, en dat zou alles te maken hebben met de recente overname van Activision-Blizzard door het techbedrijf.

Heel wat oude Call of Duty-titels kregen in de voorbije weken een matchmaking fix op console waardoor gamers massaal de spellen (her)ontdekken. Dankzij de backwards compatibility feature van Microsoft (die veel uitgebreider is dan de PlayStation 5 waarbij er enkel backwards compatibility is met PS4-games) kunnen verschillende oudere spellen ook op moderne consoles gespeeld worden.

Dat heeft er voor gezorgd dat de Xbox Series X en S consoles nu sneller dan ooit worden verkocht. Volgens verschillende bronnen zouden verschillende fysieke winkels en online webshops zoals Amazon en Wallmart momenteel dan ook al te maken hebben met voorraadtekorten.

Met andere woorden: wie van plan was om deze periode een Xbox-console aan te schaffen, zal wellicht snel moeten zijn. (Lees verder onder tweet)

Overname van Activision-Blizzard

Begin vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het van plan was om Activision-Blizzard over te nemen voor het hallucinante bedrag van 60,4 miljard euro. De overname stuitte echter op weerstand van Sony die vreest dat de overname van een dergelijke grote game-uitgever een veel te grote ongelijkheid in concurrentie zou veroorzaken. Dit leidde tot een aantal rechtszaken tussen Microsoft, Sony, en de Amerikaanse en Britse concurrentiewaakhonden FTC en CMA. Laatstgenoemden lijken nu echter hun zegen te hebben gegeven waardoor Microsoft de overname mag voltooien. Verwacht wordt dat dit dan ook in de komende weken zal gebeuren.

Met de overname van Activision-Blizzard door Microsoft, heeft het bekende techbedrijf straks niet enkel Call of Duty in handen, maar ook andere populaire gaming franchises zoals Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, World of Warcraft, Diablo, Candy Crush, Tony Hawk en vele anderen. Ondanks de overname zullen toekomstige Call of Duty-spellen wel nog steeds te spelen zijn op de platformen van PlayStation.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer