Verkoop Xbox-consoles door het dak na overname 'Call of Duty' door Microsoft

Nico De Greef-23 juli 2023 om 20:22

Wie een Xbox Series X/S wil aanschaffen, kan daar de komende weken wat problemen bij ondervinden. Volgens verschillende bronnen vliegt de spelconsole van Microsoft momenteel razendsnel over de toonbanken, en dat zou alles te maken hebben met de recente overname van Activision-Blizzard door het techbedrijf.

Heel wat oude Call of Duty-titels kregen in de voorbije weken een matchmaking fix op console waardoor gamers massaal de spellen (her)ontdekken. Dankzij de backwards compatibility feature van Microsoft (die veel uitgebreider is dan de PlayStation 5 waarbij er enkel backwards compatibility is met PS4-games) kunnen verschillende oudere spellen ook op moderne consoles gespeeld worden.

Dat heeft er voor gezorgd dat de Xbox Series X en S consoles nu sneller dan ooit worden verkocht. Volgens verschillende bronnen zouden verschillende fysieke winkels en online webshops zoals Amazon en Wallmart momenteel dan ook al te maken hebben met voorraadtekorten.

Met andere woorden: wie van plan was om deze periode een Xbox-console aan te schaffen, zal wellicht snel moeten zijn. (Lees verder onder tweet)

Overname van Activision-Blizzard

Begin vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het van plan was om Activision-Blizzard over te nemen voor het hallucinante bedrag van 60,4 miljard euro. De overname stuitte echter op weerstand van Sony die vreest dat de overname van een dergelijke grote game-uitgever een veel te grote ongelijkheid in concurrentie zou veroorzaken. Dit leidde tot een aantal rechtszaken tussen Microsoft, Sony, en de Amerikaanse en Britse concurrentiewaakhonden FTC en CMA. Laatstgenoemden lijken nu echter hun zegen te hebben gegeven waardoor Microsoft de overname mag voltooien. Verwacht wordt dat dit dan ook in de komende weken zal gebeuren.

Met de overname van Activision-Blizzard door Microsoft, heeft het bekende techbedrijf straks niet enkel Call of Duty in handen, maar ook andere populaire gaming franchises zoals Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, World of Warcraft, Diablo, Candy Crush, Tony Hawk en vele anderen. Ondanks de overname zullen toekomstige Call of Duty-spellen wel nog steeds te spelen zijn op de platformen van PlayStation.

'Elden Ring: Shadow of the Erdtree' op 3 dagen tijd reeds 5 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-30 juni 2024 om 11:25

De langverwachte Elden Ring-uitbreiding 'Shadow of the Erdtree' kent een bijzonder goede start. Een week na release onthult ontwikkelaar FromSoftware dat de uitbreiding in de eerste drie dagen al zo'n 5 miljoen spelers heeft bereikt.

"Deze mijlpaal is het resultaat van de enorme steun van fans over de hele wereld, waar we zo ontzettend dankbaar voor zijn", klinkt het in een persbericht.

Shadow of the Erdtree is een DLC op de basisgame Elden Ring die in 2022 werd gelanceerd. Het spel won reeds honderden awards, inclusief de titel 'Game of the Year', en werd wereldwijd met veel lof ontvangen.

Dat succes lijkt zich nu ook te vertalen naar de DLC: van de ruim 25 miljoen spelers die over de basisgame beschikken, hebben reeds 5 miljoen van hen zich al aan de uitbreiding gewaagd. En dat zijn best indrukwekkende cijfers, want menig spelers zijn van mening dat de uitbreiding een van de meest uitdagende DLC-content is van de ontwikkelaar tot op heden.

Over Elden Ring: Shadow of the Erdtree

In deze uitbreiding betreden spelers het Realm of Shadows, een compleet nieuwe wereld waar de godin Marika voor het eerst voet zette. Dit is ook het land waar Miquella uit de base game naartoe vertrok, en wiens voetsporen de speler tracht te volgen. Naast een volledig nieuw verhaal en nieuwe mysteries om te ontrafelen, biedt de uitbreiding ook een breed scala aan nieuwe spreuken, wapens en vijanden.

De Sims 4 komt nu met datingapp en polyamorie

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 08:15

Love is in the air! In 'De Sims 4' althans. EA heeft namelijk een gloednieuw uitbreidingspakket aangekondigd: 'Stapelverliefd'. Dit expansion pack zal vanaf 25 juli verkrijgbaar zijn en komt met een functie die iedereen al lang wilde: de mogelijkheid om meerdere romantische relaties aan te gaan. O jaa? O jaa!

Met dit uitbreidingspakket kunnen spelers een datingprofiel aanmaken voor hun Sims via de Cupidohoek-app. Hierdoor kunnen Sims spannende dates beleven, flirten en O jaa! bedrijven met andere Sims. In 'Stapelverliefd' krijgen spelers de vrijheid om hun eigen weg te vinden in de wereld van daten. Ze kunnen niet alleen de aantrekkelijke eigenschappen en afknappers van hun Sim aanpassen, maar er is ook een nieuw carrièrepad: liefdesadviseur.

De uitbreiding voegt ook een nieuwe locatie toe, 'Ciudad Enamorada', wat 'verliefde stad' betekent. Er komen ook enkele nieuwe eigenschappen en angsten, waaronder bindingsangst. Uit het leven gegrepen!

Fans zagen meteen de grootste nieuwe feature van de update: polyamorie - oftewel de mogelijkheid om met meerdere Sims tegelijkertijd romantisch betrokken te zijn, mits alle betrokken Sims hiermee instemmen. Dit zit verstopt in de lijst van nieuwe mechanismen. “Voor alle spelers is er nu het nieuwe Romantische Grenzen systeem waarmee je de romantische ervaring van je Sim kunt aanpassen met grenzen en jaloezie. Je kunt nu instellen hoe je Sims omgaan met romantische relaties, zowel fysiek als emotioneel. Sims kunnen nu met meerdere Sims daten zonder dat dit invloed heeft op andere relaties", staat er in een blogpost van EA te lezen.

Twee Sims tegelijkertijd versieren? Vroeger werd er altijd iemand jaloers, en je moest hard werken om de band te herstellen, maar dat is nu verleden tijd. En dat werd hoog tijd!

Ontdek meer