Verkoop Xbox-consoles door het dak na overname 'Call of Duty' door Microsoft

Nico De Greef-23 juli 2023 om 20:22

Wie een Xbox Series X/S wil aanschaffen, kan daar de komende weken wat problemen bij ondervinden. Volgens verschillende bronnen vliegt de spelconsole van Microsoft momenteel razendsnel over de toonbanken, en dat zou alles te maken hebben met de recente overname van Activision-Blizzard door het techbedrijf.

Heel wat oude Call of Duty-titels kregen in de voorbije weken een matchmaking fix op console waardoor gamers massaal de spellen (her)ontdekken. Dankzij de backwards compatibility feature van Microsoft (die veel uitgebreider is dan de PlayStation 5 waarbij er enkel backwards compatibility is met PS4-games) kunnen verschillende oudere spellen ook op moderne consoles gespeeld worden.

Dat heeft er voor gezorgd dat de Xbox Series X en S consoles nu sneller dan ooit worden verkocht. Volgens verschillende bronnen zouden verschillende fysieke winkels en online webshops zoals Amazon en Wallmart momenteel dan ook al te maken hebben met voorraadtekorten.

Met andere woorden: wie van plan was om deze periode een Xbox-console aan te schaffen, zal wellicht snel moeten zijn. (Lees verder onder tweet)

Overname van Activision-Blizzard

Begin vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het van plan was om Activision-Blizzard over te nemen voor het hallucinante bedrag van 60,4 miljard euro. De overname stuitte echter op weerstand van Sony die vreest dat de overname van een dergelijke grote game-uitgever een veel te grote ongelijkheid in concurrentie zou veroorzaken. Dit leidde tot een aantal rechtszaken tussen Microsoft, Sony, en de Amerikaanse en Britse concurrentiewaakhonden FTC en CMA. Laatstgenoemden lijken nu echter hun zegen te hebben gegeven waardoor Microsoft de overname mag voltooien. Verwacht wordt dat dit dan ook in de komende weken zal gebeuren.

Met de overname van Activision-Blizzard door Microsoft, heeft het bekende techbedrijf straks niet enkel Call of Duty in handen, maar ook andere populaire gaming franchises zoals Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, World of Warcraft, Diablo, Candy Crush, Tony Hawk en vele anderen. Ondanks de overname zullen toekomstige Call of Duty-spellen wel nog steeds te spelen zijn op de platformen van PlayStation.

De beroemde 'Inspector Gadget' keert terug in nieuw game-avontuur

Nico De Greef-16 september 2023 om 09:56

Inspector Gadget: MAD Time Party, een gloednieuwe party-game voor 1-4 spelers, is vanaf nu te spelen op PlayStation, Xbox en PC. Het spel komt in 2024 ook naar het Nintendo Switch-platform.

Inspector Gadget was een van de populairste zaterdagochtendcartoons in de jaren '80 en wordt de dag van vandaag nog steeds herkend door zijn memorabele intronummer dat een soort cultklassieker werd.

In de loop der jaren zijn er verschillende pogingen gedaan om de inspecteur terug te halen. Zo werden er verschillende live-action en animatiefilms uitgebracht en ook een 3D-geanimeerde 'reboot' van de televisieserie. Maar geen enkele is ook maar in de buurt van het oorspronkelijke product kunnen komen. Nu heeft uitgever Microids besloten om het een kans te geven met een nieuwe videogame die grotendeels terugkeert naar de originele tekenstijl.

Inspector Gadget: MAD Time Party, zoals de naam al weggeeft, is een party-game voor maximaal 4 spelers waarbij de speler in de voetsporen van de beroemde cyborg-inspecteur treedt en Metro City moet verkennen dat in de klauwen van de kwaadaardige Dr. Claw, en diens leger van M.A.D-agenten, is gevallen. Om de stad te redden, moet Gadget via een tijdsmachine terug in de tijd reizen, maar dat gaat uiteraard mis en plots lopen de voorouders van Gadget rond in het heden.

Het hoofddoel van het spel is het voltooien van (in totaal 16) minigames om zo de missende onderdelen te bemachtigen die nodig zijn om de tijdsmachine te maken en de verschillende voorouders terug te transporteren naar hun eigen tijd. Daarvoor kunnen ze de hulp inschakelen van maximaal 3 andere spelers.

De muziek in het spel moet daarnaast een homage brengen aan de oude cartoon. De soundtrack werd namelijk gecomponeerd door niemand minder dan de dochter van de maker en bedenker achter Inspector Gadget: Tanis Chapolin.

Inspector Gadget: MAD Time Party is nu beschikbaar op PlayStation, Xbox en PC. Een Nintendo Switch-versie van het spel staat gepland voor release in 2024.

Nieuwe Rugrats-videogame aangekondigd

Nico De Greef-03 september 2023 om 12:11

Tommy, Chuckie, Phil en Lil, de hoofdrolspelers in één van de populairste Nickelodeon-tekenfilmseries uit de jaren '90, Rugrats, keren terug met een gloednieuw (game-)avontuur.

Fans van de animatieserie Rugrats (in Nederland ook wel bekend als 'Ratjetoe') kunnen binnenkort uitkijken naar een nieuw avontuur van de peuters Tommy, Chuckie, Phil en Lil. We hebben het niet over nieuwe afleveringen of een nieuwe film, maar de gloednieuwe video game Rugrats: Adventures in Gameland.

Na het zien van een reclame voor een nieuwe Reptar-videogame, gebruiken de baby's hun levendige verbeelding om het huis van Tommy om te toveren tot hun eigen videogamewereld vol actie, spanning, avontuur, vijanden en... unieke boss battles!

Het spel, dat behoort in de categorie van klassieke puzzelplatformers, komt met 6 verschillende levels waarbij het doel van de speler is om allerlei puzzels op te lossen met behulp van de unieke vaardigheden van de baby's en zoveel mogelijk 'Reptar-munten' te verzamelen. Die munten hebben ze nodig om een geheimzinnige grote groene deur open te krijgen...

Rugrats: Adventures in Gameland is solo speelbaar, maar komt ook met een (lokale) coöperatieve modus voor twee spelers. Daarnaast kan er gekozen worden uit twee visuele modi: HD art (wat overeenkomt met de handgetekende cartoonstijl van de TV-serie) of retro-mode, waarbij het lijkt alsof de game gemaakt werd voor de oude NES-spelconsole.

Het spel wordt ontwikkeld door The MIX Games in samenwerking met Wallride Games en moet ergens in de loop van 2024 digitaal uitkomen voor consoles en pc. Een fysieke uitgave wordt eveneens uitgebracht via Limited Run Games.

Ontdek meer