BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

PlayStation dropt nieuwe 'Spider-Man 2' beelden

Nico De Greef-26 mei 2023 om 14:37

Tijdens de PlayStation Showcase werd maar liefst meer dan 10 minuten aan gameplay van de aankomende Marvel-game Spider-Man 2 getoond. Een releasedatum voor de game werd nog niet bekendgemaakt, al zal het spel wel nog dit jaar uitkomen voor de PlayStation 5.

Een uitgebreide gameplay-video toont dat Peter Parker en Miles Morales in de aankomende sequel het op moeten nemen tegen een reeks nieuwe superschurken waaronder Kraven the Hunter en Dr. Curt Conners aka. The Lizard. De Kraven's Hunters zitten achter Lizard aan en Peter en Miles moeten hen zien tegen te houden. Daarbij zullen spelers tussen de twee helden kunnen schakelen.

De webslingeraars krijgen ook tal van nieuwe vaardigheden en handige gadgets. Zo zien we Miles met Web Wings waarmee hij door het luchtruim kan zweven. Peter's superheldenpak heeft dan weer een totale make-over gekregen met de toevoeging van de symbioot, een gevaarlijk levend organisme die de controle over zijn gastheer kan nemen.

Marvel's Spider-Man 2 wordt ontwikkeld door Insomniac Games en moet deze herfst uitkomen op de PlayStation 5.

Assassin's Creed Mirage verschijnt op 12 oktober

Nico De Greef-25 mei 2023 om 14:29

Het volgende deel in de langlopende Assassin's Creed-franchise, Assassin's Creed Mirage, komt uit op 12 oktober, zo kondigde Ubisoft aan tijdens de PlayStation Showcase. Ook werden de eerste gameplaybeelden getoond.

Assassin's Creed Mirage speelt zich af in Bagdad in de negende eeuw, zo'n twintig jaar vóór de gebeurtenissen in Assassin's Creed Valhalla. Spelers kruipen in de huid van Basim Ishaq, een sluwe straatdief met nachtmerrie-achtige visioenen die op zoek is naar antwoorden en gerechtigheid. Om die te verkrijgen moet hij zich eerst ontwikkelen tot een verfijnde Master Assassin.

In tegenstelling tot recentere delen vindt het verhaal van Mirage plaats in één grote dichtbebouwde stad en keren de geliefde stealth en parkour-elementen uit de begindagen van de reeks terug. Daarnaast zal het spel een korter en meer gefocust verhaal vertellen dan zijn voorgangers.

Assassin's Creed Mirage verschijnt op 12 oktober voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. De eerste gameplaybeelden kun je hieronder bewonderen:

Ontdek meer