MARTINI viert 160e verjaardag in stijl in Milaan

Simon Smetryns-20 juli 2023 om 11:56

MARTINI heeft een grote mijlpaal te pakken. Het Italiaanse drankmerk bestaat 160 jaar en vierde dat vorige week met een stijlvol feest in hartje Milaan.

MARTINI is in 1863 opgericht door Alessandro Martini en Luigi Rossi. Zij wilden niet alleen een lekker drankje creëren, maar ook het goede leven en het Italiaanse samenzijn vieren. Dat is tot nu toe goed gelukt.

In de afgelopen 160 jaar heeft MARTINI veel dingen bereikt en het oprichten van de inmiddels wereldberoemde MARTINI Terrazza in Milaan is er daar één. Deze stijlvolle rooftopbar is al jaren een hotspot van de Italiaanse cultuur en een populaire plek voor grote mode- en filmsterren. Het zal je dan ook niks verbazen dat op deze plek het 160-jarige bestaan van MARTINI vorige week groots gevierd werd.

Bij het exclusieve evenement was een scala aan Hollywood-sterren aanwezig. Denk aan Dakota Johnson, Lucien Laviscount van ‘Emily in Paris’, Chiara Ferragni en de internationaal bekende dj’s Mia Moretti en Club Domani. Er was gezelligheid, er was muziek en misschien nog wel het belangrijkste: er was MARTINI.

Heb jij na het lezen van dit artikel dorst gekregen? Dat begrijpen we maar al te goed. En daarom hebben we hier, speciaal voor jullie, twee overheerlijke (alcoholvrije) MARTINI-recepten voor jullie klaarstaan zodat ook jij mee kan proosten op het jubileum van MARTINI.

Non-Alcoholic Floreale Spritz

 • 75 ml MARTINI Floreale
 • 25 ml appelsap
 • 10 ml bruisend water
 • IJsblokjes
 • Citroenschijfje

Vul een wijn- of ballonglas met ijs. Schenk de MARTINI Non-alcoholische Floreale en het
appelsap in een glas. Voeg er vervolgens bruisend water aan toe. Even roeren en garneren
met een schijfje citroen.

Non-Alcoholic Vibrante Spritz

 • 75 ml MARTINI Vibrante
 • 25 ml pompelmoessap
 • 10 ml bruisend water
 • IJsblokjes
 • Een schijfje pompelmoes

Vul een wijn- of ballonglas met ijsblokjes. Schenk de MARTINI alcoholvrije Vibrante en
grapefruitsap in het glas. Voeg er vervolgens bruisend water aan toe. Even roeren en
garneer met een schijfje pompelmoes.

Reinier Zonneveld Presents R² Festival: wereldse line-up!

Joyce Vander Auwera-16 mei 2024 om 12:00

Technokoning Reinier Zonneveld komt met zijn eigen festival, Reinier Zonneveld Presents: R², met een spectaculaire line-up die onder andere Kobosil, Klangkuenstler, Paul Elstak en Eli Brown omvat. Full line-up vind je onderaan dit artikel!

De grote verrassing? De Duitse harddance-legende Scooter maakt na jaren eindelijk zijn comeback op een Nederlandse stage.

Highlights

 • Reinier Zonneveld: Bekend om zijn marathon DJ-sets en Guinness World Record voor de langste elektronische liveset (11u11min!). Hij trekt deze zomer alle registers open.
 • Innovatieve AI Samenwerking: Reinier draait back-to-back met zijn AI-tegenhanger, R², in een wereldprimeur liveset tussen mens en AI. Getraind op meer dan 2000 uur muziek en opnames van meer dan 1000 liveshows van de afgelopen vijftien jaar, brengt R² een ongekend niveau van spontaniteit en harmonie in de performance.
 • Zeven podia: Gehost door iconische muziekorganisaties en clubs, waaronder De Marktkantine, STOOR, Unreal, Amnesia Ibiza's Pyramid, Kompass Klub en Filth On Acid.

Het slimme AI-model van Reinier Zonneveld is ontworpen om tijdens liveshows on the spot nieuwe tracks te maken. Het gebruikt loops, samples en andere live-elementen die naadloos aansluiten bij Reiniers improvisaties op het podium. Dit project doorbreekt de normen van de muziekindustrie en voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan liveoptredens. Met deze revolutionaire aanpak omarmt Reinier de technologische vooruitgang en vernieuwt hij de live muziekervaring door zijn samenwerking met het AI-model.

Reinier Zonneveld:

“R² Festival is een viering van elektronische muziek. We hebben een ongelooflijke line-up samengesteld die het beste van de scene vertegenwoordigt, en met de introductie van R² verleggen we de grenzen van liveoptredens. Ik kan niet wachten tot iedereen dit unieke evenement gaat ervaren!”

Praktische Informatie:

 • Datum en locatie: 17 augustus in het iconische Spaarnwoude, Nederland.
 • Ticketverkoop: Preregistratie voor early bird tickets opent op 22 mei om 17:22 uur. De eerste 2222 tickets worden verkocht voor slechts €22,22! Reguliere ticketverkoop start op 24 mei.

Dit eendaagse festival belooft een hoogtepunt te worden voor fans van techno en elektronische muziek. Check de website voor meer informatie en tickets.

Tinne Oltmans en Danny Dorland worden droomkoppel in hitmusical 'Grease'!

Simon Smetryns-16 mei 2024 om 11:16- Foto:

Raf Thomas Studios

Tinne Oltmans en Danny Dorland schitteren dit najaar als Sandy en Danny in de populaire musical 'Grease'. Vanaf 12 september 2024 kunnen fans terecht in Antwerpen (Stadsschouwburg), Gent (Capitole) en Hasselt (Trixxo) voor een nieuwe, frisse versie van deze tijdloze klassieker.

Naast Oltmans en Dorland, zijn ook Lauren De Ruyck (Rizzo), Pieter Casteleyn (Kenickie), Ruth Beeckmans (Miss Lynch) en Thomas Van Goethem (Vince Fontaine) te zien in de hoofdcast. De musical belooft een ongekende dosis energie, nostalgie en onvergetelijke liedjes, perfect voor jong en oud.

Albert Verlinde, in samenwerking met Senf Theaterpartners, JK Theater en House of Entertainment, brengt deze swingende productie op de planken.

Musicalfan? Dan wil je deze meeslepende feelgood klassieker waarschijnlijk niet missen. Tickets bestellen kan via greasemusical.be.

Raf Thomas Studios

Ontdek meer