Brussel krijgt een croque monsieur-bar!

Karen Luiken-25 september 2021 om 07:50

Stel je voor: een restaurant met alleen maar croque monsieurs. Gemaakt op de meest verrukkelijke manier, verzonnen door de beste chef-koks. Varianten met Aziatische smaken, Mexicaanse of een gastronomische variant. Het kan binnenkort allemaal in Brussel. Daar opent Mr. Suisse x Liesse in oktober de deuren, een bar die helemaal in het teken staat van croque monsieurs.

Ben jij een cheese addict? Dan wordt deze hotspot jouw dagelijkse tussenstop. Bij het pop-uprestaurant proef je straks niet alleen de klassieke croque monsieur met ham en één van de drie verschillende beschikbare Zwitserse kazen, maar ook recepten die populaire Brusselse chef-koks hebben gecreëerd. Elke week staat een duo – bestaande uit een chef-kok en een Brusselse kaasmeester – centraal dat drie tijdelijke signature croque-recepten introduceert naast het vaste menu.

Je zal onder meer kunnen genieten van een Kymcheese, een croque met de Koreaanse specialiteit kimchi en Gochujan-mayonaise. Verder staan er ook een licht pikante quesedilla van chorizo en een vegetarische optie met auberginechutney en een spiegelei op het menu.

Het restaurant opent op 13 oktober de deuren aan Avenue Adolphe Demeur 57 in Sint-Gillis. Je hebt tot 22 november de tijd om langs te gaan. Daarna verdwijnt de bar (helaas) weer.

Nieuw in Gent: Oh!Ma - klassiekers, but make it vegan

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 11:07- Foto:

via: Oh!Ma

Het nieuwe restaurant Oh!Ma heeft zijn deuren geopend in de Gebroeders Vandeveldestraat in Gent. Je kan er van dinsdag tot en met zaterdag terecht voor heerlijke plant-based gerechten.

Tijdens de Gentse Feesten kon je al 10 dagen lang proeven van de 100% plant-based keuken in de pop-upversie van het restaurant, en dat viel in de smaak. Oh!Ma is here to stay, bewijzen ze nu met een vaste stek in hartje Gent. Het restaurant serveert klassieke gerechten, met een verfrissende, vegan twist. Denk aan: vol-au-vent, spaghetti bolognaise, kaaskroketten en meer.

En voor wie het graag wat vettiger heeft, is er ook een plantaardige versie van het legendarische 'Julientje'. Aanrader!

Nieuwe frituur voor Antwerpse studenten: 'Den Os'

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 10:01- Foto:

Somia Lone via Unsplash

Goed nieuws voor Antwerpse studenten die een vettige midnight snack craven! Na al die tijd is er opnieuw een frituur op de Ossenmarkt, dat meldt Gazet Van Antwerpen.

In 'Den Os' op de hoek van de Ossenmarkt en de Rozenstraat in Antwerpen, kan je tot in de vroege uurtjes lekker en vettig eten. De frituur ligt in het hart van de studentenbuurt en is open van 16 uur tot 4 uur 's nachts.

Friturist Dennis wil er meer bieden dan in een gewoon frietkot. Naast het traditionele aanbod pakt hij uit met twee opvallende items. Ten eerste zijn er de 'loaded fries', frietjes overgoten met een mix van saus, vlees, kaas en groenten. En ten tweede, het eigen biertje, het Os'ke, in samenwerking met brouwerij De Mortselarij in Mortsel. Een Os'ke in den Os op de Ossenmark, dat kan niet slecht zijn, toch?

Ontdek meer