Nataniël Gomes, de bedenker van de kapsalon, is op 47-jarige leeftijd overleden. Dat maakt de Nederlandse cabaretier Jandino Asporaat bekend, die met hem bevriend was.

Bedenker kapsalon overleden op 47-jarige leeftijd
De kapsalon werd twintig jaar geleden bedacht door Nataniël, die een eigen kapperszaak had. In een shoarmazaak in Rotterdam leek het hem een goed idee om shoarma te combineren met friet, kaas, sla en saus. Met succes: het gerecht is inmiddels wereldberoemd en in bijna elke shoarmazaak verkrijgbaar.
“Journalisten uit New York, China, Rusland kwamen je interviewen, omdat ze jouw verhaal zo bijzonder vonden”, schrijft Jandino Asporaat op Instagram. “Maar jij bleef rustig en bescheiden zoals je altijd was. Nooit kapsones, altijd vriendelijk tegen iedereen. Je was een waanzinnige muzikant, speelde voor veel grote artiesten, je bent een geweldige vader voor je drie kinderen, maar boven alles een super mooi oprecht mens.”

Street food restaurant Seoul South Station komt naar Gent
Gent krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij. Street food restaurant Seoul South Station opent op 12 december de deuren in de populaire studentenwijk Overpoort.
Seoul South Station komt oorspronkelijk uit Leuven en staat bekend om zijn Korean fried chicken. Andere heerlijke gerechten die je op de menukaart terugvindt, zijn onder andere kimchi nacho’s, Koreaanse dumplings, gestoomde rijst en koolsla.
Het eten is fantastisch, maar dat is niet de enige reden waarom je deze plek wil bezoeken. Je wilt er ook heen vanwege de gezellige sfeer die er heerst. De zaak in Gent krijgt een interieur die je doet denken aan een Koreaanse trein. Rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal: je kijkt je ogen uit.
Met eigen ogen en smaakpapillen ervaren? Seoul South Station is vanaf 12 december te bezoeken aan de Overpoortstraat 98 in Gent.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven
Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.
Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.
“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”
Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.
“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 04/12 DJ Faisal Chatar
- 08/12 Céline Dept
- 08/12 Nicki Minaj
- 13/12 Taylor Swift
- 14/12 Martijn Spaepen