Say whut: achter naam Twix zit diepere betekenis

Karen Luiken-10 juli 2023 om 16:20- Foto:

Photo by Denny Müller on Unsplash

Het internet staat op zijn kop. Snoepliefhebbers komen er na tientallen jaren eindelijk achter dat Twix een diepere betekenis heeft dan je waarschijnlijk altijd hebt gedacht.

Iedereen kent Twix, een chocoladereep met zandkoekjes en karamel van moederbedrijf Mars, die verpakt zit in een gouden wikkel met rode letters. Vroeger heette de traktatie Raider, maar in 1991 is de naam veranderd in Twix.

Leuke naam, maar wat betekent Twix eigenlijk? Daar komen fans nu ineens achter. In een tweet vraagt iemand of Twix een afkorting is van ‘twin biscuit sticks’. Dat blijkt niet helemaal te kloppen, maar de Twitteraar is wel heel close. “Het is een afkorting van twin sticks”, aldus Twix.

Wist jij dit?!

Street food restaurant Seoul South Station komt naar Gent

Karen Luiken-02 december 2023 om 08:48

Gent krijgt er binnenkort een culinaire hotspot bij. Street food restaurant Seoul South Station opent op 12 december de deuren in de populaire studentenwijk Overpoort.

Seoul South Station komt oorspronkelijk uit Leuven en staat bekend om zijn Korean fried chicken. Andere heerlijke gerechten die je op de menukaart terugvindt, zijn onder andere kimchi nacho’s, Koreaanse dumplings, gestoomde rijst en koolsla.

Het eten is fantastisch, maar dat is niet de enige reden waarom je deze plek wil bezoeken. Je wilt er ook heen vanwege de gezellige sfeer die er heerst. De zaak in Gent krijgt een interieur die je doet denken aan een Koreaanse trein. Rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal: je kijkt je ogen uit.

Met eigen ogen en smaakpapillen ervaren? Seoul South Station is vanaf 12 december te bezoeken aan de Overpoortstraat 98 in Gent.

McDonald's lanceert nieuwe burger met pepersaus

Karen Luiken-21 november 2023 om 08:25

McDonald’s heeft vanaf vandaag een nieuwe burger op het menu staan. Het gaat om de Peppery Paul, een traktatie die gepaard gaat met een romige pepersaus.

De Peppery Paul maakt deel uit van het Maestro-assortiment en bestaat uit twee sappige rundvleesburgers, pepersaus, knapperige spek, cheddarkaas en verse salade, allemaal verpakt in een zacht briochebroodje.

Denk je hier niet genoeg aan te hebben? No worries! McDonald’s introduceert vandaag naast de burger ook de McShaker Fries Smoked Paprika, een nieuwe versie van de beroemde knapperige frietjes met gerookt paprikapoeder.

Enjoy!

Ontdek meer