Tiener op OceanGate-onderzeeër wou wereldrecord 'Rubik's Cube op grote diepte' verbreken

Simon Smetryns-26 juni 2023 om 11:31

Suleman Dawood, de tiener op de gedoemde OceanGate-sub wilde het wereldrecord 'Rubik's Cube oplossen op diepe oceaan' vestigen.

De 19-jarige Suleman Dawood nam zijn Rubik's Cube mee toen ze afgelopen zondag aan boord gingen van de Titanic-onderzeeër, zo vertelde de moeder Christine Dawood aan de BBC.

"Hij zei: 'Ik ga de Rubik's Cube oplossen op 3.700 meter diepte bij de Titanic'", vertelde ze aan het medium in haar eerste interview sinds de dood van haar zoon en echtgenoot.

De tiener slaagde erin de puzzel van de kubus in minder dan 20 seconden op te lossen en hij droeg het overal met zich mee, voegde ze eraan toe.

Suleman en zijn 48-jarige vader Shahzada Dawood waren twee van de vijf passagiers aan boord van de Titanic-onderzeeër die omkwamen toen het vaartuig implodeerde.

De Britse miljardair Hamish Harding (58), voormalig Franse marine-duiker Paul-Henry Nargeolet (77) en OceanGate CEO Stockton Rush (61) kwamen ook om het leven.

President Joe Biden zoekt 'mememanager' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 11:56

De Amerikaanse verkiezingen van november tussen Joe Biden en Donald Trump zullen de twee oudste presidentskandidaten in de geschiedenis bevatten, wat betekent dat ze mogelijk moeite zullen hebben om jongere kiezers voor zich te winnen.

Daarom zoekt Joe Biden iemand om de jongere doelgroep op een interessante manier te bereiken. De huidige president zoekt een mememanager om memes te maken voor zijn aankomende campagne tegen Trump.

Deze mememanager zal vanuit het hoofdkantoor in Delaware verantwoordelijk zijn voor het bedenken en maken van memes die de campagne van Biden ondersteunen. Het is een unieke en creatieve manier om jongeren aan te spreken. Biden is bereid flink te betalen voor de juiste persoon: tot wel $85.000 per jaar.

Het werk van de mememanager zal niet alleen bestaan uit het maken van grappige content. Ze moeten ook de internetcultuur begrijpen, weten wat aanslaat bij jonge mensen en hoe ze die betrokkenheid kunnen vertalen naar steun voor Biden.

Stel je voor dat je deze functietitel aan je grootouders probeert uit te leggen...

Wereldberoemde memehond Kabosu overleden

Karen Luiken-24 mei 2024 om 13:31

Kabosu, een shiba inu die wereldberoemd werd door een reeks internetmemes, is overleden. Zijn baasje meldt dat hij achttien jaar is geworden.

De hond werd in 2013 plotseling razend populair nadat een foto van zijn schattige, zijdelingse blik viraal ging op Tumblr en allerlei andere chatrooms. Later werd de harige viervoeter omgedoopt tot ‘doge’ en werd zijn beroemde kop zelfs het gezicht van een cryptocurrency.

De eigenaar van Kabosu, Atsuko Sato, maakt via haar blog bekend dat het arme beestje op 18-jarige leeftijd is overleden. “Ze is stilletjes overleden terwijl ik haar aaide”, aldus de vrouw. “Ik denk dat ze de gelukkigste hond ter wereld was. En ik was de gelukkigste eigenaar.”

Ontdek meer