Zoon die omkwam in onderzeeër was 'doodsbang' voor de expeditie

Simon Smetryns-23 juni 2023 om 10:50

De 19-jarige jongen die omkwam in de Titan-onderzeeër was 'doodsbang' om deel te nemen aan de expeditie, vertelde zijn tante.

Suleman Dawood, een student aan de Universiteit van Strathclyde, bevond zich samen met zijn vader Shahzada Dawood, de Britse miljardair Hamish Harding, de Franse maritieme expert Paul-Henri Nargeolet en de CEO van OceanGate, Stockton Rush, in de onderzeeër.

De Titan raakte vermist op zondag (18 juni) kort nadat hij was vertrokken om het wrak van de Titanic te verkennen. Gisteren meldde de Amerikaanse kustwacht dat er wrakstukken waren gevonden op de oceaanbodem die consistent waren met een 'catastrofale implosie'.

In een interview op donderdag - voorafgaand aan de update van de Amerikaanse kustwacht - zei Azmeh Dawood, de oudere zus van Shahzada en tante van Suleman, dat haar neef bezorgd was om te gaan duiken.

In een gesprek met NBC zei ze dat Suleman 'doodsbang' was en dat hij er eigenlijk niet klaar voor was, maar dat hij toch meeging omdat het Vaderdag was en zijn vader 'helemaal geobsedeerd' was door de Titanic.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer