Xbox Series X en Xbox Game Pass worden duurder

Nico De Greef-22 juni 2023 om 03:44

Microsoft heeft aangekondigd dat de adviesprijzen van Xbox Series X en Xbox Game Pass zullen stijgen, ondanks eerder aangegeven te hebben dat dat niet zou gebeuren. Het bedrijf volgt daarmee Sony in de voetsporen, die vorig jaar al een prijsstijging van de PlayStation 5 aankondigde.

Wie vanaf 1 augustus een Xbox Series X-console in huis haalt, zal daar 50 euro meer voor betalen in de meeste landen, meldt The Verge. De nieuwe prijs bedraagt € 549,99 en komt overeen met de huidige kostprijs van de PlayStation 5. De prijs van de minder krachtige Xbox Series S blijft behouden en verandert niet.

Vanaf juli zal ook de kostprijs van het standaard Xbox Game Pass-abonnement licht stijgen. In plaats van € 9,99 per maand zal je vanaf dan € 10,99 betalen. Het Xbox Game Pass Ultimate-abonnement stijgt van € 12,99 naar € 14,99. Opvallend: de prijs van Game Pass op PC wordt niet verhoogd.

"We hebben jarenlang vastgehouden aan onze prijzen voor consoles en hebben de prijzen aangepast aan de huidige markt en concurrentievoorwaarden", zegt Kari Perez, hoofd van gamingcommunicatie bij Microsoft, in een verklaring omtrent de prijsstijging.

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer