Xbox Series X en Xbox Game Pass worden duurder

Nico De Greef-22 juni 2023 om 03:44

Microsoft heeft aangekondigd dat de adviesprijzen van Xbox Series X en Xbox Game Pass zullen stijgen, ondanks eerder aangegeven te hebben dat dat niet zou gebeuren. Het bedrijf volgt daarmee Sony in de voetsporen, die vorig jaar al een prijsstijging van de PlayStation 5 aankondigde.

Wie vanaf 1 augustus een Xbox Series X-console in huis haalt, zal daar 50 euro meer voor betalen in de meeste landen, meldt The Verge. De nieuwe prijs bedraagt € 549,99 en komt overeen met de huidige kostprijs van de PlayStation 5. De prijs van de minder krachtige Xbox Series S blijft behouden en verandert niet.

Vanaf juli zal ook de kostprijs van het standaard Xbox Game Pass-abonnement licht stijgen. In plaats van € 9,99 per maand zal je vanaf dan € 10,99 betalen. Het Xbox Game Pass Ultimate-abonnement stijgt van € 12,99 naar € 14,99. Opvallend: de prijs van Game Pass op PC wordt niet verhoogd.

"We hebben jarenlang vastgehouden aan onze prijzen voor consoles en hebben de prijzen aangepast aan de huidige markt en concurrentievoorwaarden", zegt Kari Perez, hoofd van gamingcommunicatie bij Microsoft, in een verklaring omtrent de prijsstijging.

'Sims 4' krijgt gratis zomerse update

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 08:47

Hello, summer! Er is een zomerse update gelanceerd voor 'De Sims 4' met nieuwe outfits die perfect zijn voor het aankomende seizoen.

De update is van toepassing op het basisspel en dat zorgt ervoor dat spelers gratis toegang hebben tot gloednieuwe badkleding voor hun Sims, welke maat ze ook nodig hebben. Je kan je Sims dus gratis en voor een outfit geven die volledig summerproof is. Daarnaast zijn er een aantal tops aan het spel toegevoegd, waaronder de tankini en een wikkeltop. De items beschikken over felle kleuren en zijn dus een garantie voor een stylish summer.

May the Beans be with you: Fall Guys ontvangt crossover met Star Wars

Nico De Greef-04 mei 2024 om 14:25

Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic en Lucasfilm kondigen een samenwerking aan die verschillende op Star Wars-geïnspireerde kostuums naar de kleurrijke battle royal-game brengt. De skins zullen vanaf 7 tot en met 20 mei beschikbaar zijn in de Item Shop van het spel.

Spelers kunnen vanaf aanstaande week vier skins bemachtigen die zijn gemodelleerd naar karakters uit de film Star Wars: Return of the Jedi. Zo kunnen spelers zich binnenkort verkleden als Han Solo (al zittend op de top van de Millennium Falcon) en zijn trouwe sidekick Chewbacca, de bounty hunter Boba Fett en de iconische Stormtrooper.

Naast bovengenoemde skins zullen er ook nog een aantal andere cosmetische items te verkrijgen zijn, waaronder nameplates, emotes en een celebration-animatie die werd gebaseerd op de iconische Sarlacc Pit-scène uit de film. In deze scène duwt Han Solo per ongeluk de beruchte premiejager Boba Fett een grote put in waar een Sarlacc-monster (kenmerkend voor zijn vele tentakels) woont.

Ontdek meer