Sony verhoogt prijzen PlayStation 5-consoles

Nico De Greef-25 augustus 2022 om 14:17

De populaire spelconsole van Sony, die sinds de lancering in november 2020 al meer dan 20 miljoen keer werd verkocht, wordt duurder.

Minder goed nieuws voor wie nog geen PlayStation 5 heeft weten te bemachtigen, maar dat nog wel van plan is: de prijzen van de spelconsoles worden in de meeste werelddelen opgetrokken.

Sony noemt inflatie, dat tegenwoordig bijna alles in de wereld lijkt te treffen, en "economische uitdagende omstandigheden" als basis voor de prijsverhoging.

De prijsverhoging komt er onder meer in Europa, Azië, Zuid-Amerika en Canada, en gaat met onmiddellijke ingang (in realiteit kan dit enkele dagen duren) van kracht. Concreet betekent dit voor ons dat de prijs van een PlayStation 5 met 50 euro zal stijgen. De originele adviesprijzen van 499 euro voor de fysieke console en 399 euro voor de digitale console worden dan ook opgetrokken naar respectievelijk 549,99 en 449,99 euro.

In de Verenigde Staten wordt er opvallend genoeg geen prijswijziging doorgevoerd. Waarom zij niet extra hoeven te betalen, werd niet medegedeeld.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Nieuwe Yu-Gi-Oh! TCG-uitbreiding 'Maze of Millennia' nu verkrijgbaar

Nico De Greef-28 januari 2024 om 14:07

De nieuwe Yu-Gi-Oh! TCG-uitbreiding 'Maze of Millennia' is nu verkrijgbaar bij alle deelnemende winkels.

Konami Digital Entertainment heeft de eerste uitbreiding van het jaar uitgebracht voor de Yu-Gi-Oh! Trading Card Game. De nieuwe set brengt een handvol lang achter gezochte kaarten naar het fysieke spel die voordien enkel in de anime bestonden. Ook worden de nieuwe archetypes 'Wheel' en 'Earthbound Servant' geïntroduceerd.

Spelers kunnen vanaf nu hun handen leggen op tal van nieuwe speelkaarten waaronder de Spells Eye of Illusion en Bonfire. Eerstgenoemde spell card werd door Pegasus gebruikt in de originele 'Yu-Gi-Oh! Duel Monsters'-anime tijdens zijn eerste duel met Yugi Muto. Bonfire maakte zijn debuut in het derde seizoen van 'Yu-Gi-Oh! GX' en laat spelers een willekeurig Level 4 (of lager) Pyro-type monster uit hun Deck aan hun hand toevoegen zonder daarbij een kost te betalen. Daarnaast kunnen spelers ook uitkijken naar de eerste druk van het Xyz-monster Number 1: Infection Buzzking.

Voorts is er ook goed nieuws voor fans van Flame Swordsman, een van de iconische monsters van Joey Wheeler uit de originele 'Yu-Gi-Oh! Duel Monsters'-anime. Voor de eerste keer ooit in de TCG krijgt de kaart namelijk nieuwe support!

'Maze of Millennia' bevat in totaal 85 kaarten (7 per pack) waarvan de helft gloednieuw zijn. De set bevat ook reprints voor verschillende archetypes & thema's waaronder Earthbound, Supreme King, Altergeist en meer.

©Konami Digital Entertainment

Ontdek meer