Pop-up restaurant met kaaskroketten opent in Brussel

Karen Luiken-14 juni 2023 om 15:03

Kaaskroketten, kaaskroketten en nog meer kaaskroketten. Je vindt ze over een tijdje in een gloednieuw pop-up restaurant in Brussel. Komend najaar worden de deuren van de kaaskrokettenbar CHeesy geopend.

Twee jaar na het succes van een croque-monsieurbar heeft ‘Kaas uit Zwitserland’ nu besloten om een pop-up restaurant te openen dat in het teken staat van kaaskroketten. In de zaak, die de naam CHeesy draagt, zullen vier duo’s van getalenteerde chefs en kaasmeesters een maand lang de meest overheerlijke kaaskroketten serveren. Elke week staat er iemand anders achter het fornuis.

De CHeesy pop-up gaat open op woensdag 4 oktober en sluit weer op zondag 29 oktober. Je vindt het restaurant aan de Lesbroussartstraat 48 in Elsene.

Het tweede weekend van Tomorrowland gaat van start met Coca-Cola's unieke Coke Studio ervaring

Simon Smetryns-26 juli 2024 om 11:27

Nu het tweede weekend van Tomorrowland van start gaat, kunnen de festivalgangers genieten van een unieke ervaring van Coca-Cola: Coke Studio. En ter ere van de 20e verjaardag van het wereldberoemde muziekfestival heeft Coca-Cola een speciaal limited edition blikje onthuld.

Deze zomer brengt Coca-Cola zijn Real Magic tot leven met de Coke Studio-stand op Tomorrowland. Bezoekers van het festival kunnen deze bezoeken om in contact te komen met medemuziekliefhebbers, even te ontspannen in de drukte van het festival en te genieten van onvergetelijke muzikale ervaringen. De Coke Studio is ontworpen als een toevluchtsoord waar mensen niet alleen kunnen ontspannen, maar ook kunnen deelnemen aan interactieve activiteiten.

Exclusieve ervaringen in de Coca-Cola app

Coca-Cola zorgt ervoor dat niemand de festivalpret hoeft te missen, zelfs niet degenen zonder ticket. Via de Coca-Cola app kunnen fans livestreams bekijken van optredens van topartiesten op Tomorrowland en andere grote festivals zoals Sziget en Lollapalooza.

Vier 20 jaar Tomorrowland met een limited edition Coke-blikje

Ter ere van het 20-jarig jubileum van Tomorrowland heeft Coca-Cola een speciaal ontworpen limited edition blikje uitgebracht. Dit verzamelobject viert niet alleen twee decennia vol magische muzikale momenten, maar biedt ook een innovatieve digitale twist. Door de QR-code op het blikje te scannen, kunnen gebruikers een unieke digitale ervaring ontgrendelen en zich onderdompelen in een magisch 3D-universum dat Tomorrowland als nooit tevoren tot leven brengt.

Binnen dit digitale rijk kunnen fans deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals het maken van hun eigen muziek, het ontvangen van exclusieve uitnodigingen voor geheime festivalervaringen en het ontdekken van nieuwe artiesten via de Spotify-playlist van Tomorrowland. Deze blikjes zijn in beperkte oplage verkrijgbaar tijdens de twee Tomorrowland-weekends (19 t/m 22 juli en 26 t/m 28 juli) en zijn te vinden in Carrefour-winkels tot 31 juli.

Om ervoor te zorgen dat festivalgangers het meeste uit hun zomer halen, heeft Coca-Cola enkele waardevolle tips gedeeld:

  1. Download de festival-app: De meeste Belgische festivals hebben speciale apps met essentiële informatie zoals line-ups, plattegronden en realtime updates. Download deze voordat je aankomt, zo heb je de praktische details altijd dichtbij, zelfs zonder internetverbinding! ​
  2. Bereid je voor op alle seizoenen in een dag (ja, zelfs zomer!): Het Belgische weer is notoir onvoorspelbaar. Pak laagjes, een regenponcho, zonnebrandcrème en een hoed in om steeds comfortabel te blijven, wat Moeder Natuur je ook voor de voeten werpt.
  3. Verzorg je lichaam: Vergeet niet te hydrateren én smeren! Tussen al dat dansen en feesten door tank je best elk uur water bij. En vergeet je zeker niet in te smeren, ook als de zon achter de wolken zit! Zo geniet je zorgeloos van elk optreden.
  4. Feest verantwoord: Belgische festivals staan bekend om hun inzet voor duurzaamheid. Gooi ook zelf je afval in de juiste vuilnisbakken en maak gebruik van de mogelijkheden om lege drankverpakkingen te helpen recycleren. Van etensresten tot bekertjes, alles telt om onze impact op het milieu te minimaliseren.
  5. Omarm de 'Kringwinkel' cultuur: Festivalmode draait om jezelf uiten, en hoe kan dat beter dan met unieke, tweedehands vondsten? Bezoek je lokale kringloopwinkel voor vintage schatten en unieke stukken, want ook dat is recycleren.
  6. Doe het rustig aan, de nacht is jong (en lang!): Doseer je energie, neem pauzes en luister naar je lichaam.
  7. Leg de herinneringen vast: Maak foto's met vrienden, bijvoorbeeld aan de Coke Studio fotostand en deel je favoriete momenten op sociale media.
  8. Zoek ook af en toe de rust op: Naast muziek is er op de festivalterreinen nog zoveel meer te ontdekken. Op Tomorrowland kan je bij de Coke Studio activatie zelfs van interactieve kunst genieten!
  9. Maak contacten en ontdek: Ontmoet mede-muziekliefhebbers in de Coke Studio chill-out zones en ontdek nieuwe artiesten die live optreden.
  10. Ga je kamperen? Maak van je kamp je paleis: Een festival is zoveel leuker als je 's ochtends wakker wordt in een gezellige campingplek. Neem een paar extra minuten de tijd om je tent op een strategische plek op te zetten (niet te dicht bij de toiletten!), gebruik lampjes voor sfeer en een vleugje "thuis", en investeer in een luchtmatras voor een goede nachtrust.

Dit moet je weten voor je naar de Canal Pride in Amsterdam gaat

Chelsy Vanlerberghe-23 juli 2024 om 13:02

De Pride in Amsterdam vindt dit jaar plaats van 27 juli tot en met 4 augustus. Het evenement brengt jaarlijks duizenden mensen samen voor celebration van liefde, diversiteit en inclusie. En dat allemaal langs de prachtige grachten van Amsterdam. TAGMAG Insider Clé ging vorig jaar alvast eens kijken. Je ziet het in 'On Est Party' op YouTube of Streamz.

De Canal Pride begon in de jaren '90 als een bescheiden botenparade, maar is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Denk aan kleurrijke boten, dansende menigten en een vibe die je nergens anders vindt. Naast de beroemde botenparade zijn er tal van andere activiteiten en evenementen tijdens de Canal Pride. Van straatfeesten en live optredens tot kunsttentoonstellingen en filmvertoningen, er is voor elk wat wils.

Voordat je jezelf onderdompelt in de festiviteiten, hier zijn een paar tips:

  1. Begin je avontuur bij de Dokken, Rembrandtplein en Leidseplein. Daar barst het van de bars, clubs en restaurants waar je jezelf kunt voorbereiden op het feestgedruis.
  2. Doe mee aan de Pride March! Op 27 juli wordt de Pride geopend met een march naar het Vondelpark. De parade gaat van start op het Amstelveld, waar in 1977 de eerste Nederlandse Pride March ooit werd georganiseerd. De route brengt je via iconische straten naar het Vondelpark, waar de dag gevuld is met entertainment.
  3. Check de dragshow bij het homomonument. De dragshow bij het Homomonument is echt een hoogtepunt van de Pride. Getalenteerde dragartiesten geven hun all and everyone is loving it. Slay queens! Het is niet zomaar een show: het is een eerbetoon aan de LGBTQ+-geschiedenis en een viering van zelfexpressie en creativiteit.
  4. Duik in de street party scene! Van 2 tot 4 augustus zijn de straten gevuld met feestjes. Prik, een populaire gay bar in het hartje van de stad, is dé place to be.
  5. Als je nog niet klaar bent met feesten, ga dan naar het Beursplein. Daar gaat het feest door tot in de vroege uurtjes.
  6. En natuurlijk, het hoogtepunt: de beroemde botenparade. De wereldberoemde botenparade vaart op zaterdag 3 augustus 2024 door de Amsterdamse grachten. Dit kleurrijk en vreugdevol spektakel viert de diversiteit en inclusiviteit van de stad. Zoek een goed plekje langs de gracht om de versierde boten te bewonderen terwijl ze voorbij varen.

Nu de sfeer al wat opsnuiven? Check het hieronder (of op streamz) in de eerste aflevering van 'On Est Party'.

Ontdek meer