Fantasia Festival: daar wil je bijzijn

Karen Luiken-13 juni 2023 om 08:59

Fans die Dimitri Vegas & Like Mike deze zomer in levenden lijve willen zien optreden, kunnen dat in België slechts op twee festivals doen. Eén daarvan is Fantasia Festival, een evenement dat over een paar weken losbarst.

Nog niks te doen op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli? Blokkeer deze data dan nú met een dikke rode stift in je agenda. In dit weekend wordt het domein van Hamme-Zogge omgetoverd tot een groot festivalterrein. Tientallen artiesten komen langs om het publiek te voorzien van heerlijke muziek. Er is techno, er is house, er zijn hitjes en er is live muziek. Kortom: voor ieder wat wils!

Op vrijdag 7 juli is het podium gereserveerd voor het populaire duo Dimitri Vegas & Like Mike. Maar naast deze twee broers treden er ook allerlei andere dj’s en artiesten op. Denk aan Metejoor, Vengaboys, Klaps, Ronny Retro, Paul Elstak, 2 Unlimited en Jamie Lee VI & Louis XIV. Een dag later reizen onder anderen Afrojack, Angerfist, Yves V, Regi, Mattn, Snollebollekes, Viktor & Kobe, DJ Licious, 2 Fabiola, Bountyhunter en Omdat Het Kan FT. Average Rob af naar Zogge voor een optreden.

Vrijdag worden de denkbeeldige deuren van het festivalterrein om 13.00 uur geopend, om ze vervolgens om 01.00 uur weer te sluiten. Zaterdag zijn feestneuzen wederom welkom tussen 13.00 en 01.00 uur. Twee dagen lang twaalf uur feest. Daar moet je bijzijn! Heb je nog geen kaartje? Tickets zijn nog verkrijgbaar via deze link. Maar wees er snel bij, want op is op, vol is vol.

Niet te missen: Studio 100 organiseert Singalong in het Sportpaleis

Nico De Greef-24 september 2023 om 09:52

Ken jij alle Studio 100-liedjes uit het hoofd en kan je alle teksten luidkeels meebrullen al vanaf bij het horen van de eerste muzieknoot? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want Studio 100 pakt op 7 december uit met een heus 'SingAlong'-concert in het Antwerps Sportpaleis!

Zowel Gert Verhulst als James Cooke zullen erbij zijn als ceremoniemeesters en zelf ook enkele van de grootste Studio 100-hits brengen.

"Het wordt een onvergetelijke avond vol nostalgie, met heel wat verrassende special guests uit het verleden", aldus een enthousiaste Gert.

"James en ik brengen zelf ook graag heel wat nummers uit jullie kindertijd en daarbij hopen we dat jullie voluit meezingen want het publiek is de grootste ster van de avond."

Welke special guests allemaal zullen opdagen, is echter nog een groot mysterie. De namen van de acts worden pas op een later tijdstip bekend gemaakt. Wat al wel een zekerheid is, is dat de avond met een grote DJ-set zal worden afgesloten.

Studio 100 SingAlong vindt plaats op donderdagavond 7 december 2023 in het Antwerps Sportpaleis. Tickets & info zijn verkrijgbaar via deze link. Opgelet: om deel te kunnen nemen aan de festiviteiten moet je minstens 16 jaar oud zijn.

Students on Stage verlengt festivalzomer voor Antwerpse studenten

Simon Smetryns-18 september 2023 om 12:10

De start van het Antwerpse academiejaar staat ondertussen al meer dan 25 jaar synoniem met Students on Stage. Ook dit jaar staat Unifac, de overkoepelende studentenorganisatie van de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen, op maandag 25 september tussen 12 en 19 uur klaar om ongeveer 10.000 studenten te ontvangen op het Sint-Jansplein en het academiejaar feestelijk in te zetten.

Het succes van Students on Stage ligt in de samenwerking met twintig studentenverenigingen verbonden aan de Stadscampus. Omdat Unifac de organisatie op zich neemt kunnen deze verenigingen tegen studentikoze prijzen eten en drinken verkopen aan de studenten. Zo leren de eerstejaars, maar ook de oudere studenten het diverse aanbod aan verenigingen beter kennen en kunnen die laatsten tonen waar ze écht voor staan. Dit jaar krijgt ook jong talent opnieuw de kans zich aan de Antwerpse studenten en verenigingen te tonen nu de DJ-contest terug is van weggeweest.

Toon Van Os, voorzitter van Unifac, noemt Students on Stage uniek in Vlaanderen. “Deze kick-off wordt voor én door studenten georganiseerd. Alle studentenverenigingen verbonden aan de Stadscampus dragen hun steentje bij. Goed voor meer dan 250 studenten die zich dag in, dag uit engageren voor een divers studentenaanbod.”

25 september is het dus te doen op het Sint-Jansplein in Antwerpen. Wij zullen er met TAGMAG opnieuw bij zijn dit jaar. Spring jij er voor onze camera? :)