Populair Mechels studentencafé sluit de deuren

Karen Luiken-10 juni 2023 om 08:16

En wéér sluit een populair studentencafé in Mechelen de deuren. Nadat eerder dit jaar al Den Boesjkameree op het Koning Albertplein dichtging, ondergaat De Planeet in de Zandpoortvest nu hetzelfde lot.

De vennootschap die achter De Planeet zit, is deze maand failliet verklaard. Gevolg daarvan is dat het studentencafé moet sluiten en dat de vijf studentenclubs die er zich huisvesten, op zoek moeten naar een andere plek. Het gaat om Intermedia, De Wesp, Retabo, Utopia en ESN.

“Het is voor ons ook allemaal heel onduidelijk”, zegt Seppe Ceunen, aftredend praeses van studentenclub Intermedia, tegen Made-in. “Een paar weken geleden kregen we van de uitbater de mededeling dat hij er persoonlijk mee ging stoppen. Hij vertelde ons wel dat hij de zaak nog zou openhouden tot er een overnemer gevonden was. Daarna zou de brouwerij het café beheren. Maar plots stonden wij voor gesloten deuren. Alle studentenclubs staan op straat.”

Het is onduidelijk wat er gaat gebeuren met de studentenfeestjes die in de komende weken gepland stonden in De Planeet.

Het is bijna zover: Student Street Soccer

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 14:32

Op woensdag 17 april en donderdag 18 april vindt de 15de editie van de Student Street Soccer plaats. Het voetbaltoernooi wordt georganiseerd door de VEK en is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Gentse studentenleven. En natuurlijk kan TAGMAG daar niet ontbreken om alles vast te leggen.

Gent maakt zich klaar voor twee dagen voetbalgekte op het Sint-Pietersplein, waar duizenden studenten samenkomen om te voetballen, supporteren, of gewoon genieten van de sfeer. Met 76 teams die strijden voor de beker, is het zeker de moeite om eens te passeren.

De aftrap wordt woensdag om 12u gegeven met het eerste deel van de poules en de volledige vrouwencompetitie. De dames gaan voor goud, en hun finale staat gepland om 20u30. Op donderdagochtend gaat het feest door met de tweede helft van de poules vanaf 10u, gevolgd door de tweede ronde en met uiteindelijk de grote finale om 21u.

Wie liever niet voetbalt, kan zich ook wagen aan andere sportieve activiteiten zoals bierheffen, tafeldansen of beerpongen. Want het draait natuurlijk niet allemaal om voetbal. Student Street Soccer is vooral een groot feest met DJ's, een gigantisch terras en tal van andere activiteiten. En waar feest is, is TAGMAG. Wij zijn natuurlijk ook van de partij! Jij ook?

TAGMAG host stage tijdens 12Urenloop

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 11:43

Het is bijna zo ver: de 12Urenloop. Op woensdag 24 april strijden de Gentse studentenverenigingen en -clubs weer om de titel. En TAGMAG is ook dit jaar weer van de partij.

Het sportieve evenement is sinds 1984 niet meer weg te denken uit het Gentse studentenleven. Als je woensdagochtend langs het Sint-Pietersplein passeert, zal je niet naast de witte tenten kunnen kijken. In elke tent vind je een Gentse kring of vereniging, klaar om zoveel mogelijk rondjes te lopen en de overwinning mee naar huis te nemen.

Vorig jaar was het Hilok, het Hoger Instituut voor de studenten Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie die zegevierde, maar wie zal er dit jaar winnen?

Het startschot wordt om 9 uur 's ochtends gegeven door Sofie Bracke. De wedstrijd duurt 12 uur, zoals de naam al aangeeft, en eindigt om 21 uur met het hijsen van de zwart-witte vlag.

Elk uur veranderd het thema. Denk aan de legendarische Julientjesronde om 16 uur, waar deelnemers zo snel mogelijk een Julientje moeten verorberen en dan hun rondje moeten doen. Om 13 uur verkleden de lopers zich als hun favoriete Overpoortcafé.

Er valt van alles te beleven op het terrein. De kringen voorzien lekkernijen van croque monsieurs tot hamburgers tot snoepjes. Het animatieteam zorgt ervoor dat je je geen moment verveelt en bij verschillende tenten kan je gadgets scoren.

Om de dag goed af te sluiten is er een afterparty gehost door TAGMAG en Peterman waar de lopers en supporters hun beentjes goed kunnen losschudden. De DJ's kondigen we heel binnenkort aan.

Meer weten? Alle info vind je hier.

Ontdek meer