Man (23) in Egypte doodgebeten door tijgerhaai

Karen Luiken-09 juni 2023 om 09:25- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Een 23-jarige man uit Rusland, die permanent in Egypte woonde, is doodgebeten door een tijgerhaai. Dat gebeurde in de Egyptische badplaats Hurghada, een populaire toeristische stad aan de oostkant van het land.

De 23-jarige Vladimir Popov was rustig aan het zwemmen toen een grote haai hem meerdere keren beet, verwondde en mee het diepe water introk. Hij riep nog enkele keren om zijn papa... Mensen hebben geprobeerd hem te redden, maar hulp mocht helaas niet meer baten. De Rus overleed in het water terwijl zijn familie hulpeloos vanaf het strand toekeek.

De vriendin van het slachtoffer was samen met hem gaan zwemmen, maar wist het water op tijd te verlaten. Een toerist heeft de fatale aanval vastgelegd op camera, waarop de hele wereld geshockeerd reageert. De haai is na het verschrikkelijke incident gevangen en gedood.

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat

Karen Luiken-22 juli 2024 om 06:48

Joe Biden is niet langer in de race voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De 81-jarige heeft zich teruggetrokken en wil dat vicepresident Kamala Harris hem opvolgt.

Biden, die momenteel president is en ook een gooi deed naar het nieuwe presidentschap vanaf 2025, maakte het nieuws bekend in een verklaring. Hij gaf geen redenen voor zijn terugtrekking.

“Het is een grote eer geweest om jullie te dienen als president”, aldus Biden in een bericht. “En hoewel het mijn intentie was om te streven naar herverkiezing, denk ik dat het zowel voor mijn partij als voor het land het beste is om me terug te trekken en me te focussen op mijn verplichtingen als president voor de rest van mijn regeringstermijn.”

De Democratische Partij wijst tijdens de Democratische Nationale Partijconventie, die van 19 tot 22 augustus plaatsvindt, een nieuwe presidentskandidaat en vicepresidentskandidaat aan. Biden hoopt dat vicepresident Kamala Harris in zijn voetsporen zal treden.

Man overleden bij Nederlands festival Wildeburg

Karen Luiken-18 juli 2024 om 06:21- Foto:

Photo by Mat Napo on Unsplash

Een 34-jarige man is overleden bij het Nederlandse festival Wildeburg. Zijn lichaam werd woensdag gevonden nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag vermist raakte.

In een bericht op Facebook schrijft de organisatie van Wildeburg dat de man ergens in de nacht van zaterdag op zondag ‘in mogelijk verwarde toestand’ het festivalterrein in Kraggenburg verliet. De politie heeft samen met de brandweer en speurhonden naar hem gezocht, maar zijn lichaam werd pas woensdag gevonden. Dat gebeurde in het gras in de buurt van het festivalterrein.

“We zijn diep geraakt en intens verdrietig door zijn dood”, schrijft de organisatie van Wildeburg. “Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en vrienden.”

Ontdek meer