WIN: 3 pakketten met 5 gezelschapsspellen!

Joyce Vander Auwera-07 juni 2023 om 12:25

Vanaf dinsdag 30 mei tot zondag 25 juni kunnen studenten chillen en studeren in 10 speciale spelletjeswinkels in Vlaanderen. Gratis wifi, snacks en drankjes worden voorzien, en je kan zelfs een gezelschapsspel spelen tijdens je pauzes. Het is een initiatief van Asmodee België, marktleider als verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen, om de studenten te steunen.

Dus pak je studentenkaart en ga naar een van de locaties in Leuven, Antwerpen, Gent, Mechelen, Hasselt, Aalst, Sint-Niklaas of Brugge. Kom gezellig blokken en pauzeren met medestudenten en haal die examens! Meer info en tijdslots op de website.

Speel je liever thuis gezellig spelletjes met je familie, vrienden of lief? Goed nieuws! Wij mogen maar liefst drie pakketten met vijf superleuke gezelschapspellen weggeven! Welke spellen in het pakket zitten? Het gaat om: The Number, Skull, Fun Facts, Exploding Kittens Recipes for Disaster, 7 Wonders Duel.

Vul snel onderstaand wedstrijdformulier in en wie weet ga jij binnenkort al spelend je blokpauzes door. Heel veel succes! ☺️

PS: Meer uitleg over de spellen vind je onder het wedstrijdformulier.

The Number

The Number is een bluf- en geluksspel waarbij je slim moet gokken. Schrijf een geheim getal op je tegel en draai hem om. Hogere getallen scoren meer punten, maar let op voor herhalingen. Wie na 2 rondes de hoogste score heeft, wint!

Skull

Skull is een snel en spannend blufspel waarin lef en tactiek samenkomen. Leg je schedel tussen de bloemen zonder opgemerkt te worden. Met eenvoudige regels, een origineel ontwerp en veel spelplezier wordt Skull snel een favoriet spel.

Fun Facts

Fun Facts is een hilarisch partyspel waarin je gekke verhalen ontdekt over je vrienden en jezelf! Ideaal voor familiefeesten en vriendenbijeenkomsten. Beantwoord dezelfde vraag en raad de antwoorden van je medespelers. Lachen gegarandeerd!

Exploding Kittens Recipes for Disaster

Of je nu nieuw bent of een ervaren speler, deze doos heeft alles. Ontdek nieuwe spelvarianten met uitbreidingskaarten en receptenboekjes. Exploding Kittens is Russische roulette met kittens, granaten, kernraketten en torpedo's. Een explosieve cocktail!

7 Wonders Duel

7 Wonders Duel, het tweespelersspel in het universum van 7 Wonders, daagt je uit om je beschaving naar de overwinning te leiden. Bouw prestigieuze gebouwen, voer oorlog en heers wetenschappelijk. Spannend van begin tot eind met talloze strategieën.

Leuvense studenten ruimen mee Oude Markt op

Simon Smetryns-28 maart 2024 om 16:29

Vanochtend hielden studenten van verschillende verenigingen samen met medewerkers van de dienst stadsreiniging van de stad Leuven een grootschalige opruimactie in het uitgaanscentrum, waaronder de Oude Markt. Met deze gezamenlijke actie willen de studenten een signaal geven dat ook zij de netheid van de Leuvense straten belangrijk vinden.

Deze ochtend bij zonsopgang waren niet enkel de medewerkers van de dienst stadsreiniging al druk in de weer om de Leuvense pleinen en straten proper te maken. Ook heel wat moedige studenten trotseerden de regen om het afval van hun medestudenten op te ruimen. Samen met stadsreiniging, de studentenflik en de schepen van studentenzaken zorgen ze ervoor dat de laatste sporen van de uitgaansnacht uitgewist werden.

Het is jammer genoeg een gekend fenomeen. Na de uitgaansnachten ligt de Leuvense Oude Markt er vaak niet zo netjes bij. “Dat merken we als studenten ook”, vertelt Sofie Ooms, voorzitter van de Leuvense Studentenkoepel LOKO, “en dat vinden we zelf ook jammer.” Om de woorden kracht bij te zetten, stak een groep studentenvertegenwoordigers van LOKO en kringen deze ochtend vroeg de handen uit de mouwen om de medewerkers van de reinigingsdienst bij te staan bij hun dagelijkse kuisronde. Daarbij verzamelden ze vanochtend maar liefst 42 vuilzakken met in totaal 217 kg zwerfafval.

“We willen graag een sterk signaal geven,” aldus Sofie. “Enerzijds naar de medewerkers van de dienst stadsreiniging, dat we hun werk heel hard appreciëren. Anderzijds naar onze medestudenten, om er toch éxtra op te letten dat wanneer je afval bij hebt, je dit in de vuilbakken gooit.”

Inspecteur Gil Vanommeslaeghe, de Leuvense ‘studentenflik’, is blij met de actie van de studenten: “Ik ben heel trots op de studenten die mee zijn komen opruimen deze ochtend. We stellen jammer genoeg nog te vaak vast dat er veel afval ligt na een drukke uitgaansnacht. Als politie houden wij een oogje in het zeil en treden op wanneer nodig, maar eigenlijk is het een kwestie van gezond verstand: afval hoort in één de vele vuilnisbakken, niet op de grond.”

'De Viking' in Gent gaat opnieuw open

Chelsy Vanlerberghe-22 maart 2024 om 09:32

Vanaf 23 maart opent De Viking in Gent opnieuw haar deuren. Het populaire danscafé vlakbij de Overpoort stond al een tijdje over te nemen en nu is het eindelijk zo ver!

De Viking zal zich blijven richten op twintigers en dertigers en zal vooral commerciële muziek draaien, met af en toe thema-avonden uit 90 en 00s. Het café is open op vrijdag en zaterdag vanaf 21 uur. Doorheen de week kan het worden afgehuurd voor privéfeesten.

De Viking wordt overgenomen door een West-Vlaamse twintiger die eigenaar is van vier frituren met de naam 'All You Can Friet'. Wie hoopt op een goeie portie frieten bij een frisse pint, zal zijn pak toch elders moeten halen, want in de nieuwe Viking zullen geen frietjes te verkrijgen zijn. Spijtig!